درهمايش علمي- تحقيقي مذاهب اسلامي مطرح شد:
تقريب از مهمترين اصول اسلامي است
اجتهادعلمي واعتقادي، اتحاد بين مسلمين وجهاد ضرورتهاي بين امتهاي اسلامي است
دبير هجدهمين همايش علمي – تحقيقي مذاهب اسلامي در مراسم افتتاحيه اين همايش گفت: متاسفانه در جهان اسلام هنوز شاهد نتايج و مسايلي هستيم که حامل تفرقههاي مبتني بر فتنههاي ساخته دست دشمنان در بين امتهاي اسلامي است؛ پس بر همه است که افکار و انديشههاي بزرگان دين را سرلوحه اعمال خود قرار داده و در زمينه احيا و تحقق آن کوشا باشند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) -منطقه سيستان و بلوچستان، حجتالاسلام احمد براتي افزود: تقريب از مهمترين اصول اسلامي است بنابراين دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در امور اهل سنت سيستان و بلوچستان در راستاي پياده كردن اهداف قرآن، زدودن زمينههاي نزاع و اختلاف و در راستاي پيروي از عقايد امام راحل (ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري، گامهاي اساسي برداشته که مهمترين آن فراهم كردن زمينه گفتوگوهاي علمي علماي فريقين در قالب چنين همايشي است.
وي ادامه داد: تاکنون دهها کميسيون کلامي، حديثي و اجتماعي درفضايي سالم، مطالب و مباحث مختلف را به بررسي گذاشته و درقالب CD، کتاب و جزوات در اختيار طلاب و محققين قرار داده شده است.
براتي با بيان اينکه کميسيونهاي اين همايش در روزهاي 16 و 17 بهمن ماه با حضور اربابان قلم و صاحبان مقاله، تشکيل ميشود افزود : 99 مقاله جهت شرکت در اين همايش به دبيرخانه هجدهمين همايش علمي – تحقيقي مذاهب اسلامي ارسال شده که 70 مقاله پذيرفته شده اعلام شده است.
همچنين عضو اتحاد اسلامي و عضو کميته علماي وحدت ملي و امام جمعه مسجد لاهور پاکستان در هجدهمين همايش علمي، تحقيقي مذاهب اسلامي با اشاره به اهداف شوم اسراييلي و آمريکايي در کشورهايي چون عراق و افغانستان گفت: آمريکا پس از کشورهاي افغانستان و عراق در کشور فلسطين و ساير کشورهاي تحت سلطه خود، تقش فرعون را بازي ميکند بنابراين آيا وقت آن نرسيده که امت اسلامي با هم متحد شده و در برابر کفر و زور بايستند.
به گزارش ايسنا-منطقه سيستان و بلوچستان، مولانا احمد علي قصوري افزود: چنانچه قصد مقابله با کفر، صهيونيسم، استکبار و يزيديت را داريم بايد مقابلهاي چون مبارزه حسيني کنيم و رفتار و اعمال ايشان را ادامه دهيم همانگونه که امام خميني(ره) با قيام خود و متحد كردن امت اسلامي، قدرتهاي شوروي سابق و آمريکا را درهم شکست.
وي سه اصل اجتهاد علمي، فکري، اعتقادي، اتحاد بين مسلمين و جهاد را سه ضرورت اجتنابناپدير در بين امتهاي اسلامي دانست و ادامه داد: مردم کشورهايي چون عراق توسط آمريکايي ها به خاک و خون کشيده ميشوند اين در حالي است که براي دشمنان اسلام، شيعه و سني بودن مردم اهميتي ندارد و تنها مسلمان بودن، جرم آنهاست.
قصوري اظهار داشت: با توجه به اينکه جهاد يکي از ضروريات مهم هر حکومت، دولت و جامعه اسلامي است، هر حکومت و امت اسلامي بايد نسبت به آمادگي خود در برابر کفر، اطمينان کافي داشته باشد؛ همانگونه که ايران در برابر تهديدات آمريکا ايستادگي ميکند و اين ايستادگي و مقاومت بينظير کشور اسلامي ايران را به رييسجمهور و مردم کشور ايران تبريک ميگويم.
وي تشکيل مراکز مشترک ويژه علماي شيعه و سني جهت فتوا دادن مشترک، تعليم مناسب کودکان و نوجوانان با استفاده از سيستمهاي آموزش و پرورش و استفاده صحيح از راديو و تلويزيون را به عنوان سه راهکار مناسب جهت کاهش اختلافات مذهبي موثر دانست.
قصوري تاکيد کرد: کشور پاکستان آمادگي اجراي هرگونه تصميمات اسلامي اخذ شده توسط علماي جهان اسلام را دارد.
امام جماعت مسجد امام شافعي دمشق نيز در هجدهمين همايش علمي – تحقيقي مذاهب اسلامي گفت: مهمترين هدف شوم دشمنان جهان اسلام، ايجاد اختلاف ميان مسلمانان و وابستگي دول اسلامي به آنهاست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) -منطقه سيستان و بلوچستان، دکتر شيخ ابوالخير شکري افزود: افتخار به اسلام در مقابل کفر، حفظ وحدت و يکپارچگي مسلمانان در برابر دشمنان مطابق با فرامين الهي و قرآني، ديدار بين فرق مسلمين و دورشدن از اختلافات و تلاش علما درخصوص ترک اختلافات و نزديک شدن به نکات مشترک اسلامي، پرهيز از اختلافات علمي و استفاده از راي ديگران و انديشيدن در آنها، احترام به طرف مقابل و پرهيز از دشنام دادن به ساير فرق اسلامي از مهمترين عوامل عزت و پيروزي جهان اسلام بر کفر است.
امام جماعت مسجد مکي اهل سنت زاهدان نيز گفت: در حال حاضر اسلام در چالشهاي عجيبي قرار گرفته که امت اسلامي را در يک آزمايش و امتحان خاص قرار مي دهد.
مولوي عبدالحميد اسماعيل زهي افزود: براي نجات اسلام از اين آزمايش و چالشها، ميطلبد که همه انديشمندان و متفکران راه چارهاي را جهت رفع چالشها بيانديشند چرا که امروز نجات امت مسلمان و آبروي اسلام مطرح است.
او اظهار داشت: در چنين شرايطي و در چنين بحرانهايي با عنايت الله ميتوان کشتي امت اسلامي را هدايت نمود.
وي تصريح کرد: متاسفانه امروزه در امت اسلامي، زکات داده نشده، نماز ضايع ميشود، قرآن تلاوت نميشود و لباس علما مورد تمسخر قرار مي گيرد در واقع اين امور وظيفه علما را بسيار خطيرتر مينمايد.
مولوي اسماعيل زهي افزود: امروزه نبايد مسلمانان گروه گروه و حزب حزب شوند و اگر اينگونه شد نبايد دست به نزاع و اختلاف بزنند چرا که شرايط کنوني حاکم بر جهان اسلام به گونهاي است که بايد از نزاع و تفرقه پرهيز كرد.
وي اضافه کرد: معتقدم مسايل جهان اسلام، نه تنها در بعد ملي که در ابعاد بينالمللي توسط علماي اسلام مورد بررسي قرار گيرد ضمن اينکه آنچه براي شيعه و سني مهم است مشورت در مسايل سياسي، اجتماعي و حقوق يکديگر در کنار مسايل فقهي و اسلامي است.
امام جمعه مسجد مکي زاهدان اضافه کرد: زماني به وحدت ميرسيم که دلها به هم نزديک شود اما هم اکنون بايد فهميد که در کجا قلبي شکسته و گلايه وجود دارد.
وي خاطر نشان کرد: مهمترين حربه دشمن ايجاد اختلاف بين شيعه و سني است که فعاليتهاي علماي شيعه و سني، بايد در جهت کاهش اختلافات و نزديکتر كردن قلوب به يکديگر است.
وي افزود: بايد دل شکستگيها را شناسايي کرده و دور انديش باشيم.
به گزارش ايسنا -منطقه سيستان و بلوچستان، نماينده ولي فقيه در استان، امام جمعه زاهدان و نماينده مقام معظم رهبري در امور اهل سنت نيز در اين مراسم گفت: نشستهاي علمي – تحقيقي مذاهب اسلامي با تبادل آرا، افکار و گفتار علمي ميتواند برکات بسياري را براي جامعه اسلامي ما، به ارمغان بياورد.
حجتالاسلاموالمسلمين عباسعلي سليماني افزود: امت اسلامي در عصر حاضر در شرايطي قرار دارد که دنياي استکبار بر اساس شگرد پيشين خويش از حربه کهن اما با لباس جديد و در قالب تفرقه بين امت اسلامي در حال سوءاستفاده از منافع مسلمانان است.
وي اظهار داشت: اگر چنين نشستهايي با حضور علما و انديشمندان در يک فضاي آکنده از دوستي و صميميت با اتکال به حبل الله و اصل اصيل اسلامي، همراه با مسايل مباحثي و گفتمان علمي صورت پذيرد، قطعا تا حد زيادي در شناسايي انديشههاي فريقين گامهاي مثبتي برداشته خواهد شد.
او ادامه داد: قطعا برگزاري چنين نشستها و طرح موضوعات مهم و اظهارنظر و ابراز عقيده در يک فضاي آزاد و باز، براي تمام اعضا، لذتبخش خواهد بود که مهمترين شرط آن صفا و صميميت، برادري و اخوت و مهر و عطوفت اسلامي است.
سليماني با بيان اينکه تحمل نظرات و عقايد ديگران شرط و اساس خلق دانشمندي است، تصريح کرد: چنين مجالسي، تبادل افکار، ضريب تحمل و سعه صدر را لازم دارد و اگر بنا باشد هر فرد نگاه افراط گونه به برداشت، شناخت و معرفت خويش داشته باشد، قطعا توقع تحمل توده مردم از يکديگر، بسيار توقع غيرمنطقي خواهد بود.
او اضافه کرد: وظيفه علما ، مناقشه ، مباحثه و گفتمان است که اگر مباحث ميان علما، تبديل به مشاجره شد، واويلاست چرا که رفاقتهاي کهن و ديرين بين علما از بين خواهد رفت.
وي تاکيد کرد : اميدواريم پايان همايش مانند سنتهاي ايراني همراه با مروت، اخوت و رفاقت همراه باشد.
١١:٣٣ ١٧/١١/١٣٨٥