معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي مشهد:
سرطان در روستائيان بسيار کمتر از مردم شهر بروز ميكند
مصرف بيرويه چاي در شيوع بالاي سرطان مري دركشور موثر است
درهيچ جاي دنيا، مردم مثل ايران چاي مصرف نميکنند به همين دليل سرطان مري در ايران شايع است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، ناصر وحدتي معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي مشهد ضمن اشاره به نقش زمينه ژنتيکي عوامل محيطي در بروز سرطان گفت: زمينههاي ژنتيکي را نميتوان تغيير داد اما با کنترل عوامل محيطي و الگوهاي رفتاري تا حد زيادي ميتوان از بروز سرطان جلوگيري کرد.
وي با اعلام اينکه در کشور ما کنترل عوامل محيطي موثر بر سرطان به اندازه کافي صورت نميگيرد، افزود: کنترلهايي که بايد توسط سازمانها و نهادهاي دولتي صورت بگيرد و همچنين آموزش مردم براي مصرف غذاهاي مورد تاييد معاونت بهداشتي و معاونت غذا و دارو، ميتواند در کاهش ابتلا به سرطان موثر باشد.
وي ادامه داد: مواد غذايي صادراتي نامرغوب و نامناسب بايد به كشور مربوطه بازگردانده شوند. در حالي كه متاسفانه مقداري از اين مواد غذايي به مصرف داخلي ميرسد و مردم اين مواد سرطانزا را مصرف ميکنند.
وحدتي به الگوهاي نامناسب غذايي رايج در کشور اشاره کرد و گفت: در هيچ جاي دنيا مردم مثل ايران چاي مصرف نميکنند. به همين دليل سرطانهاي مري در ايران شايع است، مصرف نوشابه به عنوان يک ماده محرک هم در ايران چند برابر کشورهاي خارجي است ضمن اينکه در كشور ما به مواد غذايي گياهي اصلا اهميت داده نميشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطرنشان ساخت: اشعه آفتاب، آلودگي هوا و وجود نيترات بيشتر از حد مجاز در آب آشاميدني از ساير عوامل محيطي سرطانزا هستند و به همين دليل سرطان در روستاييها بسيار کمتر از مردم شهر بروز ميكند.
١٣:٣٥ ١٧/١١/١٣٨٥