١٦:١٠ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
كارخانه 2 هزار و 200 تني پردازش زباله در كهريزك احداث مي‌‏شود
7 درصد از زباله هاي قابل تفكيك، بازيافت مي شوند

مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران, گفت: كارخانه 2 هزار و 200 تني پردازش زباله در كهريزك احداث مي‌‏شود.
به گزارش خبرنگار ايلنا, حسين بيژني, مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران, در جمع خبرنگاران, با اشاره به اينكه روزانه 7 هزار و 500 تن زباله وارد كهريزك مي‌‏شود, گفت: 600 تن از اين مقدار مربوط به شهرك‌‏هاي اطراف تهران, 80 تن زباله‌‏هاي بيمارستاني و 6 هزار و 800 تن كل زباله‌‏هاي تهران است كه از اين مقدار، 4 هزار و 800 تن فقط مختص زباله‌‏هاي خانگي است.
وي با اشاره به اينكه سازمان بازيافت قصد دارد 50 درصد از شيرابه‌‏هاي زباله‌‏ها در سال جاري را با روش‌‏هاي موجود امحا كند, گفت: در نظر داريم در سال آينده نيز 50 درصد باقيمانده شيرابه‌‏هاي زباله‌‏ها را از بين ببريم.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران تصريح كرد: برخي از شيرابه‌‏هاي زباله براي تبديل زباله تر به كمپوست مورد استفاده قرار مي‌‏گيرد.
بيژني, با اشاره به اينكه در سال 84 شاهد پردازش روزانه 2 هزار و 200 تن زباله در كهريزك بوده‌‏ايم, گفت: به دليل مشكلات گوناگون از مشكلات قراردادي, نقص فني دستگاه‌‏ها و آتش‌‏سوزي رخ داده در كهريزك تناژ پردازش زباله‌‏ها براي مدت‌‏زماني قطع شده بود كه با رفع برخي از اين نقص‌‏ها، هم‌‏اكنون روزانه يك هزار و 50 تن زباله در كهريزك پردازش مي‌‏شود.
وي اظهار اميدواري كرد: با رفع قطعي مشكلات، مجدداً حجم پردازش زباله روزانه به 2 هزار و 200 تن برسد.
وي همچنين در خصوص بحث استحصال گاز متان گفت: اين طرح به صورت پايلوت در كهريزك در حال انجام است و به لحاظ مسائل زيست‌‏محيطي موجود، بانك جهاني نيز از اين طرح استقبال كرده و مبلغي را براي انجام آن در نظر گرفته است.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران افزود: با نهايي شدن رفع مشكلات طرح پايلوت استحصال گاز متان، به زودي، اين طرح به صورت قطعي آغاز شود.
بيژني با اشاره به اينكه بانك جهاني امسال هيچ مبلغي را به سازمان بازيافت اختصاص نداده, گفت: سال گذشته از سوي اين بانك مبلغ 650 هزار دلار براي انجام طرح‌‏هاي مختلف از جمله طرح پايلوت استحصال گاز متان و بررسي احداث كارخانه پردازش زباله اختصاص يافت.
وي تصريح كرد: اعتبارات سال جاري سازمان 18 ميليارد تومان است كه از اين مبلغ 5 ميليارد تومان هزينه شده و تا پايان سال با توجه به برنامه‌‏هاي ارائه شده باقي مبلغ نيز هزينه مي‌‏شود.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران, در خصوص طرح تفكيك زباله از مبدا گفت: از سال 83 فعاليت در خصوص طرح تفكيك از مبدا آغاز شده و در تمام مناطق به جز منطقه 18 هم‌‏اكنون اين طرح در حال اجرا است.
وي با اشاره به اينكه در روزهاي مقرر پيمانكاران طرح همراه آموزشگران به در منازل مراجعه كرده و آموزش‌‏هاي لازم را به شهروندان ارائه مي‌‏دهند, گفت: مديريت اجراي تفكيك زباله از مبدا در منطقه 13 بر عهده خود سازمان است تا به صورت پايلوت نيز در اين خصوص بررسي‌‏هاي لازم صورت گيرد.
بيژني خاطرنشان كرد: حدود 30 درصد از زباله‌‏هاي تهران قابل بازيافت بوده، ولي به دليل عدم رعايت مسائل تفكيكي برخي از اين زباله‌‏ها از بين رفته و غيرقابل تفكيك مي‌‏شود و شهرداري در حال حاضر حدود 7 درصد از زباله‌‏هاي قابل تفكيك را بازيافت مي‌‏كند.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران, گفت: بايد تا 4 سال آتي اين ميزان به 21 درصد برسد تا 70 درصد زباله‌‏هاي خشك بازيافت شود.
وي با اشاره به احداث ايستگاه‌‏هاي تفكيك زباله در مناطق مختلف شهرداري گفت: برخي از اين ايستگاه‌‏ها غيراستاندارد است كه فعاليت استانداردسازي اين ايستگاه‌‏ها آغاز شده و 7 ايستگاه استاندارد را به زودي به مجموع ايستگاه‌‏هاي موجود خواهيم افزود.
بيژني از تدوين نظام‌‏نامه تفكيك زباله از مبدا خبر داد و گفت: با تدوين اين نظام‌‏نامه بسياري از مشكلات موجود بر سر راه تفكيك زباله‌‏ها حل خواهد شد.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران, در خصوص زباله‌‏هاي بيمارستاني يادآور شد: با حضور نمايندگان وزارت بهداشت, دادستاني كشور, وزارت كشور, شهرداري تهران و سازمان محيط زيست در خصوص زباله‌‏هاي بيمارستاني جلسات متعددي برگزار شد و در اين جلسات بر اين موضوع كه شهرداري تهران هيچ مسووليتي در قبال جمع‌‏آوري زباله‌‏هاي بيمارستاني ندارد, تاكيد شد.
وي گفت: بر اساس نتايج اين جلسات وزارت بهداشت موظف شد تا اقدام به تهيه دستگاه‌‏هاي زباله‌‏سوز كند و سازمان محيط زيست نيز بر اين موضوع نظارت مي‌‏كند.
بيژني افزود: هم‌‏اكنون شهرداري به دليل مشكلات اعتباري وزارت بهداشت اقدام به جمع‌‏آوري زباله‌‏هاي بيمارستاني مي‌‏كند و اين زباله‌‏ها را در مركز كهريزك دفن ‌‏كرده و به اين وسيله از آسيب‌‏ها جلوگيري مي‌‏كند.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران در پايان خاطرنشان كرد: بحث اخذ جرايم از كساني كه اقدام به تخليه زباله در جوي‌‏ها و خيابان‌‏ها مي‌‏كنند, در دست بررسي و كار كارشناسي است ولي هنوز در مورد چنين موضوعي بررسي جدي انجام نشده يا تصميمي اتخاذ نشده است.

١٢:٠٦ ٢٣/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد