يك مدرس دانشگاه:
كاربردهاي ICT در كشور بهطور صحيح بهكارگرفته نميشوند
يك مدرس دانشگاه معتقد است: با وجود پيشرفت تكنولوژي و فنآوريهاي روز دنيا متاسفانه به جاي پيشرفت در اين حوزه در حال عقب گرديم و هنوز نتوانستيم فرهنگ استفادهي صحيح از امكانات دولت الكترونيكي را پيادهسازي كنيم.
علي قاسمي در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به كاربردهاي فنآوري اطلاعات و ارتباطات در كشور و با بيان اين كه هنوز قبل از پيادهسازي سخت افزار در فرهنگسازي مشكل داريم، اظهار كرد: در كشور ما كاربردهاي فنآوري اطلاعات به صورت صحيح به كار گرفته نميشوند و از طرفي دولت امكانات مورد نياز را در اختيار قرار نميدهد و به دليل نبود سرمايهگذاري مناسب و حمايت از بخش خصوصي با كاربردهاي مناسب و كافي در حوزه فنآوري اطلاعات رو به رو نيستيم.
وي با اشاره به بحث بانكداري الكترونيكي گفت: بانكداري الكترونيكي يك بحث پيچيده و گسترده است كه در اين زمينه نتوانستيم به صورت جامع و كامل كار كنيم و بسيار ابتدايي در اين زمينه عمل شده است و تا رسيدن به استانداردها بسيار فاصله داريم؛ به عنوان مثال كشور امارات كه ديرتر از كشور ما وارد اين حوزه شده بسيار پيشرفتهتر از ما عمل كرده است.
وي با بيان اين كه قشر دانشگاهي به عنوان قشر محققي محسوب ميشوند كه ميتوانند استفادههاي عملي فراواني از فنآوري اطلاعات داشته باشد، گفت: قشر دانشگاهي جوياي استفاده از علم است و از طرفي بايد فضاي كار براي آنها فراهم شود و به دليل اين كه خودشان امكان تهيه سختافزارها را در خارج از كشور ندارند، دولت بايد در اين زمينه بسترسازيهاي مناسب را انجام دهد.
اين مدرس دانشگاه گفت: بحث روز دنيا آموزش مجازي يا همان آموزش از راه دور است كه اين خود يكي از مهمترين كاربردهاي فنآوريهاي اطلاعاتي و ارتباطي است كه البته در كشور ما نيز برخي از دانشگاهها اقداماتي در اين زمينه به صورت ابتدايي انجام دادند و كساني هستند كه تمايل دارند در اين زمينه كاري انجام دهند و اين موضوع خود ميتواند مثمرثمر باشد.
به گفتهي اين كارشناس استفاده از امكانات رايانهيي كاربردهاي فراواني از فنآوريهاي اطلاعاتي و ارتباطي را پيش روي ما قرار ميدهد اما متاسفانه هنوز در كشورمان استفادههاي عملي مناسبي از امكانات رايانهيي نميشود كه بايد به اين موضوع توجه كرده و چارهاي براي آن انديشيد.
٠٩:٠٤ ٢٤/١١/١٣٨٥