عضو هيات علمي دانشگاه:
كشور از نظر رشد اينترنت در جايگاه خوبي قرار ندارد
موانع موجود بر اي گسترش اينترنت در كشور از تفكرات اشتباه ناشي ميشود
عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف گفت: پروژههايي كه در حوزهي اينترنت تعريف ميشود بايد با نگاه 20 ساله باشد، موانعي كه بر سر راه گسترش اينترنت در كشور ايجاد ميشود از تفكرات اشتباه از اين فضا ناشي است.
عمادالدين فاطميزاده در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به لينكهاي آسيبپذير اتصال اينترنت در كشور اظهار كرد: مسيرهاي ارتباطي به مقاومت و سرعت نياز دارند و در حال حاضر لينكهاي موجود از فضاي آسيبپذيري برخوردارند كه ضرورت گسترش زيرساخت سختافزاري در داخل كشور را افزايش ميدهد؛ اين كار با وجود تعرفههاي مناسب و آموزشهاي مداوم بايد همراه باشد تا فرهنگ استفادهي صحيح از اينترنت را فراهم آورد.
وي ادامه داد: اينترنت ملي در صورت ايزوله كردن اتفاقاتي كه در خارج از زيرساخت اينترنتي كشور رخ ميدهد بسيار مناسب است چرا كه دارا بودن ساختار شبكهاي مناسب كه زيرساخت ما را در بر ميگيرد نيازي است كه بايد پاسخ داده شود، همچنين نيازها بايد از آيندهنگري برخوردار باشند.
عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف ادامه داد: رشد اينترنت در كشور مطلوب نبوده و كشور در جايگاه خوبي به سر نميبرد چرا كه درك و ديدمان از امكانات خيلي محدود است و فاصله را با تكنولوژي روز دنيا عميقتر ميكند، بنابراين بايد شرايط سختافزاري و نرمافزاري را براي پذيرش تكنولوژيهاي تازه آماده كرد.
وي با بيان اين كه نگراني از نبود تعريف مناسب از فضاي اينترنت به جاست اما اين شكل با شيوههاي مقابله سخت افزاري مرتفع نخواهد شد، گفت: با محدوديتهاي پهناي باند و قطع خطوط نميتوان اينترنت را همگاني كرد؛ تكنولوژي با گذشت زمان جايگاه خود را در جوامع پيدا ميكند و در اين جهت توجه به هدفمند بودن سرمايهگذاريهاي ميلياردي براي بهينه شدن استفادهها اهميت دارد.
به گفتهي او بايد دانست كه محدود كردن سرعت به مفهوم محدود كردن محتوا نيست و تنها باعث استفاده نكردن و جلوگيري از كاربردهاي پيشرفته و مدياهاي صوتي و تصويري است، بنابراين نيازمند آن است كه واژهي اينترنت را بشناسيم.
وي افزود: گزينههايي چون اتصال دايم نياز معنا كردن فضاي اينترنت است و نيازمند زمان براي ايجاد تعرفهها خواهد بود البته شايد در شرايط كنوني اتصال دايم به اينترنت براي كاربران خانگي ضرورتي نداشته باشد اما وجود پروژهاي مانند اينترنت ملي با در نظر داشتن حداكثر كاربر و متقاضي بايد امكان ارايهي چنين سرويسهايي را داشته باشد و به اهميت چگونگي توزيع اينترنت بپردازد.
١٠:٠٥ ٢٥/١١/١٣٨٥