رييسجمهور:
ظرفيت تبديل به بزرگترين صادرگنندگان محصولات كشاورزي و دامي را داريم
رييسجمهور در مراسم آغاز بهرهبرداري از 28 طرح تحقيقاتي در مؤسسهي تحقيقات و اصلاح بذر و نهال وزارت جهاد كشاورزي در شهرستان كرج حاضر شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، دكتر احمدينژاد در اين مراسم طي سخناني دستاوردهاي بخش كشاورزي را افتخار ملت و كشور دانست و گفت: من همچنان معتقدم ظرفيتهاي خالي فراواني در بخش كشاورزي وجود دارد و بر خلاف نظر برخي مبني بر تمركز كشور بر رشد صنعتي معتقدم كشاورزي مزيتهاي قوي و ماندگاري در عرصهي اقتصاد كشور دارد.
وي خطاب به متخصصان كشاورزي با تقدير از آنها گفت: شما صدها و هزاران دستاورد را به ملت ايران هديه كردهايد. وقتي با منابع و استعدادهاي كشورمان آشنا ميشويم معلوم ميشود نه تنها ميتوانيم نيازهاي خود را برطرف كنيم، بلكه اين ظرفيت را داريم كه به يكي از بزرگترين صادركنندگان محصولات كشاورزي و دامي تبديل شويم.
رييسجمهور در ادامه گفت: ما امروز به مرز صد ميليون تن توليد محصولات كشاورزي رسيدهايم و به همت شما در آستانهي يك جهش در عرصهي كشاورزي هستيم كه با تلاش شما شدنيست. ملت ما بيش از چهار دهه است كه در آرزوي رسيدن به خودكفايي است و اين در سايهي همت شما قابل دسترسي است و ميتوان در مدت كوتاهي جشن خودكفايي را گرفت و همچنين با بالابردن كيفيت توليدات به عرصهي تجارت محصولات كشاورزي در جهان پا گذاشت.
وي با ستايش از فعالان عرصهي تحقيقات كشاورزي گفت: شما مثل مجاهدين خاموشي هستيد كه بي سر و صدا در جاي جاي كشور در حال فعاليتيد.
احمدينژاد با اشاره به برخي محروميتها و سختيها در عرصهي تحقيق گفت: همواره دستاوردهاي بزرگ علمي، خلاقيت و ابتكارات و دستاوردهاي ماندگار در سختيها به دست ميآيد و عظمت اين دستاوردها نيز در به دست آمدن آن در سختيهاست و كشور ما از دل همين كمبودها و مشكلات با خلاقيت جوانان خود رشد ميكند.
وي با تأكيد بر تحقيقات در عرصهي كشاورزي براي رسيدن به خودكفايي گفت: به عنوان مثال اگر بتوانيم با يك حركت تحقيقي كاري كنيم كه كشور از واردات چند ميليون تن برنج بينياز شود تا مجبور نشويم ميليونها دلار براي واردات برنج هزينه كنيم، كار بزرگي انجام شده است.
رييسجمهور گفت: بايد جوان امروز را باور كرد تا اين جوان روحيه بگيرد و بهتر حركت كند.
وي در ادامه با تأكيد بر سودآوري در بخش كشاورزي گفت: سودآوري در بخش كشاورزي روزافزون است و بايد دانشمندان اين رشته وارد عرصه شوند و كشاورزان از آنها استفاده كنند، همچنين بايد در شيوههاي كاشت، داشت و برداشت و كارهاي ديگر كشاورزي از علم دانشمندان اين عرصه استفاده شود. چه اشكالي دارد كسي كه دهها هكتار زمين دارد از يك دانشمند اين رشته به عنوان مشاور بهره ببرد.
احمدينژاد در ادامه گفت: به فارغالتحصيلان رشتهي كشاورزي توصيه ميكنم در رفتن به زمينهاي كشاورزي شتاب و جوانان به سمت روستاها حركت كنند. آموزشها نبايد به تحقيقات {كتابخانهاي} صرف منتهي شود، بايد بخش عمدهاي از آموزشها در مزرعه و بر سر زمينها باشد.
احمدينژاد در ادامه با انتقاد از سيل مهاجرت به سمت شهرها گفت: جابهجاييها سالانه هزاران ميليارد هزينه براي مردم و دولت دارد و ميتوان با ايجاد اشتغال و كار در روستاها جلو اين روند را گرفت. خوشبختانه روند مهاجرت كند شده است، اما بايد تلاش كنيم اين روند معكوس شود. وقتي 68 درصد جمعيت كشور در شهرها هستند، يعني اين جمعيت مصرفكننده است و 32 درصد در بخش كشاورزي تلاش ميكند و اين 68 درصد از آن استفاده ميكنند.
وي در ادامه از اين مؤسسه خواست كه برنامهي درستي براي معرفي دستاوردهايش داشته باشد و در پايان سخنان خود با تأكيد بر تحقيقات كاربردي گفت: من اعلام كردهام دانشگاهها در تحقيقات كاربردي از نظر هزينه محدوديت ندارند، به شما هم همين را ميگويم.
به گزارش ايسنا رييسجمهور پيش از سخنراني از نمايشگاهي كه در اين مؤسسه برپا شده بود بازديد كرد.
١٠:٤٤ ٢٩/١١/١٣٨٥