با اجراي طرح شبكهي علمي،
امكان اتصال پرسرعت كليهي مراكز علمي فراهم ميشود
مدير پروژهي طراحي شبكهي علمي تهران اعلام كرد: فاز مطالعاتي و طراحي شبكهي علمي تهران در مركز تحقيقات مخابرات ايران تحت سرپرستي معاونت توسعهي ارتباطات علمي اين مركز به اتمام رسيده و آمادهي اجرا است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر خرسندي اظهار كرد: با اجرايي شدن اين طرح اتصال كليهي مراكز علمي و پژوهشي در تهران (فاز اول) با كيفيت و سرعت بالا ميسر ميشود و امكان استفاده از كتابخانههاي ديجيتال، پايگاههاي پژوهشي دانشگاهها، آزمايشگاههاي مجازي، پزشكي از راه دور و آموزش از راه دور به شكل مولتي مديا و چند رسانهيي فراهم ميآيد و محاسبات گريد و پخش زندهي و غيره زندهي كلاسهاي درس از طريق اين شبكه امكانپذير خواهد شد.
به گفتهي خرسندي در اجراي اين طرح، بررسيهاي لازم در خصوص وضعيت شبكههاي علمي موجود در كشور، نيازمندي ارتباطي دانشگاهها، انواع خدمات و كاربردهاي پيشرفته كه بر روي اين شبكه قرار خواهند گرفت و حجم ترافيكي كه آنها توليد ميكنند مورد بررسي قرار گرفته است.
وي افزود: محاسبات دقيق از نظر ميزان پهناي باند و ترافيك كاربردهاي كه در شبكه فعاليت ميكنند انجام شده و نهايتا به يك ماتريس ترافيك دقيق در سطح تهران و يك ماتريس ترافيك تخميني در سطح كشور رسيدهايم.
بر اساس گزارش روابط عمومي مركز تحقيقات مخابرات ايران خرسندي تصريح كرد: با مطالعهي دقيق بر روي پنج شبكهي علمي بينالمللي و شبكههاي علمي10 كشور خارجي و بررسي راهكارهاي ايجاد شبكههاي علمي در دنيا، با در نظر گرفتن بيش از 10 معيار مختلف، راهكار فني اجراي اين طرح مشخص شده و راه حل پيشنهادي به مجموعهي وزارت ICT ارايه شده كه مورد تصويب نيز قرار گرفته است و به سمت اجرايي شده در حركت است.
بنا بر اعلام فاز مطالعاتي اين پروژه در مركز تحقيقات مخابرات ايران با همكاري دانشگاههاي صنعتي شريف و اميركبير به اتمام رسيده است.
١١:٣٣ ٣٠/١١/١٣٨٥