٠٠:٥٩ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مديركل دانشجويان داخل وزارت علوم درگفت‌وگو با ايسنا خبرداد:
بازنگري آيين‌نامه پذيرش دانشجوي خارجي

مدير كل دانشجويان داخل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از بازنگري آيين‌نامه پذيرش دانشجوي خارجي دانشگاه‌ها خبر داد.
دكتر حسن مسلمي ناييني، در گفت‌و‌گو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اينكه آيين‌نامه فرايند پذيرش دانشجوي خارجي در وزارت علوم بازنگري شده است، گفت: 90 درصد دانشجويان شاغل به تحصيل در دانشگاه‌هاي كشور بورسيه هستند، ولي متاسفانه اقدامات درخور و شايسته‌اي در جهت پشتيباني و حمايت از آنها صورت نگرفته است، در همين راستا بايد براي آموزش چگونگي برخورد و حمايت از دانشجوي خارجي فرهنگ سازي و برنامه‌ريزي صورت بگيرد.
وي با اشاره به محورهاي بازنگري آيين‌نامه پذيرش دانشجوي خارجي، خاطر نشان كرد: تغيير مقرري دانشجويان خارجي، پيش‌بيني ايجاد كميته‌هاي فرهنگي براي اجراي فعاليتهاي فرهنگي براي اين دسته از دانشجويان و استمرار ارتباط دانش‌آموختگان خارجي با دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي داخل كشور از طريق ايجاد بستر فرصت مطالعاتي و همچنين به عضويت درآوردن آنان در انجمنهاي علمي داخل كشور، برخي از اين محورهاست.
مدير كل دانشجويان داخل وزارت علوم در ادامه افزود: تشكيل كميته‌هاي فرهنگي در دانشگاه‌ها و همچنين معرفي سرپرست و مشاور داراي رتبه علمي استاديار به بالا براي امور دانشجويان غير ايراني يكي از الزامات است كه جزو برنامه‌هاي وزارت علوم قرار دارد.
ميهمان پذيري دانشجويان خارجي و ايجاد خوابگاه‌هاي بين‌المللي
وي در ادامه با بيان اينكه پيشنهاد ايجاد خوابگاه‌هاي بين‌المللي براي اسكان دانشجويان خارجي از ديگر اقدامات وزارتخانه است، گفت: مي‌توان ساختمان ادارات دولتي را كه در حال تخليه است، با انجام تغييرات لازم براي ايجاد خوابگاه‌هاي بين المللي به دانشگاه‌ها و وزارت علوم واگذار كرد.
وي همچنين افزود: طرح ميهمان پذيري دانشجويان خارجي توسط خانواده‌هاي ايراني اقدام ديگري است كه پيشنهاد مي‌شود هرچه سريعتر به مرحله اجرا درآيد.
دكتر مسلمي ناييني با اشاره به مشكلات و معضلات دانشجويي در كشور، اظهار كرد: اعتماد سازي و برقراري ارتباط ميان مسؤولين دانشگاهي و دانشجويان براي آگاهي از مشكلات و رفع آنها ضروريست.
قائم مقام معاونت دانشجويي وزارت علوم با اشاره به بازديد از حدود 30 خوابگاه دانشجويي در طول دوره فعاليت خود تا كنون، گفت: طي اين بازديدها جلساتي با دانشجويان براي جمع‌آوري انتقادات و پيشنهادات آنها برگزار شد كه در طول اين جلسات مشكلاتي از جمله تحقير دانشجويان در دانشگاه، عدم ارتباط مناسب بين استاد و دانشجو، فرسودگي و عدم استحكام خوابگاه‌ها، نبود گاز و مشكل گرمايشي و سرمايشي، ظرفيت بالا و غيراستاندارد اتاقها، كمبود امكانات علمي، آموزشي، كتاب و منابع علمي، ناكارآمدي تاسيسات صنعتي خوابگاه‌ها، كمبودها و نواقص محوطه سازي، نبود آب شيرين در برخي خوابگاه‌ها و كمبود امكانات ورزشي و تفريحي برخي از مشكلات و معضلات خوابگاه‌هاي دانشجويي عنوان شد.
وي با بيان اينكه دانشجويان جزو سرمايه‌هاي كشورند، گفت: ‌بايد امكانات و تسهيلات تحت اختيار دانشجويان با توقعات و انتظاراتي كه از آنان داريم، همگوني و هماهنگي داشته باشد.
دكتر مسلمي ناييني افزود: دولت بايد فكر اساسي براي برطرف كردن اين مشكلات بيانديشد و با تامين كسري بودجه دانشگاه‌ها را در تعديل مشكلات موجود ياري كند.
وي با بيان اينكه ارتباط مستقيمي ميان مشكلات دانشجويي و ناهنجاريهاي موجود وجود دارد، گفت: برقراري ارتباط از طريق اينترنت و ايميل گروهي ميان دانشجويان دانشگاه‌هاي مختلف مي‌تواند در حل بسياري از معضلات كمك كننده باشد، به عبارت ديگر، از اين طريق دانشجويان شاغل به تحصيل در دانشگاه‌هاي مناطق محروم مي‌توانند مشكلات خود را با دانشجويان شاغل به تحصيل در دانشگاه‌هاي بزرگ و مراكز استانها در ميان بگذارند تا بتوانند در رفع بسياري ازاين مشكلات از جمله كمبودهاي منابع درسي، مدارك و اسناد علمي كتابهاي آموزشي اقدام كنند.
قائم مقام معاونت دانشجويي وزارت علوم در خاتمه تصريح كرد: بايد در ابتدا كليه اطلاعات مرتبط با مشكلات و معضلات دانشجويي جمع‌آوري و تدوين شود و پس از آن براي بررسي و ارايه راهكارهاي مناسب به وزارتخانه و هيات دولت ارسال شود. در همين راستا، پذيرش بومي دانشجو و استمرار اجراي آيين‌نامه نقل و انتقال، ايجاد خوابگاه‌هاي خصوصي، جلب مشاركت خيرين خوابگاه ساز و واگذاري زمينهاي تحت اختيار دانشگاه‌ها به خيرين براي ايجاد خوابگاه و ساير تسهيلات و امكانات مورد نياز دانشگاه‌ها برخي از راهكارهاست، بنابراين لازم است بانكها بر اساس مصوبه هيات دولت تعهدات تكليفي خود را در خصوص خوابگاه‌سازان هر چه سريعتر اجرا كنند.

١٢:٢٩ ٠٨/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد