٠٨:٢٨ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فن‌آوري:
ايجاد حيوانات ترانس‌ژنيك از مهمترين دستاوردهاي فن‌آوري زيستي طي سال‌هاي اخير است

فن‌آوري ايجاد حيوانات ترانس‌ژنيك (دستكاري ژنتيكي شده) يكي از مهمترين فن‌آوري هاي توسعه يافته در حوزه علوم زيستي است كه در راستاي اهداف اقتصادي، كشاورزي و درماني قدم بر مي دارد.
دكتر آزيتا پروانه تفرشي، عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فن‌آوري با بيان اين مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: پيشرفت در اكتشافات علمي و توسعه روش ها و ابزارهاي آزمايشگاهي در نيمه دوم قرن بيستم امكان دست‌ورزي ماده وراثتي موجودات زنده را با استفاده از فن‌آوري DNA نوتركيب امكان پذير كرده است؛ به طوري كه در اين راستا همزمان با ساير دستاوردهاي فن‌آوري زيستي، فن‌آوري ايجاد حيوانات ترانسژنيك نيز توسعه يافته است.
وي با اشاره به اينكه اصطلاح حيوانات ترانسژنيك (تراريخته) منعكس كننده اين مفهوم است كه يك يا چند نسخه از ژن هاي خارجي و يا نسخه هاي اضافي از ژن هاي خودي به طور پايدار در كروموزوم هاي حيوان پذيرفته شود، تصريح كرد: امروزه اين فن‌آوري به عنوان يكي از مهمترين دستاوردهاي فن‌آوري زيستي در زمينه هاي مختلف با اهداف تحقيقاتي، اقتصادي، كشاورزي، صنعتي و درماني مورد توجه قرار گرفته است.
دكتر تفرشي ادامه داد: در اين رابطه حيوانات ترانس‌ژنيك به عنوان رآكتورهاي زيستي نقش كليدي در توليد پروتئين هايي كه توليد و تلخيص آنها از منبع طبيعي مشكل و يا غير ممكن باشد ايفا مي كنند.
وي در ادامه به برخي از داروهاي حاصل از فن‌آوري ترانس‌ژنيك اشاره كرد و گفت: فاكتور 8 و 9، پروتئين پرولين C انساني، آنتي ترومبين 3، فيبرينوژن، پروتئين فعال كننده پلاسموژن بافتي، آلنا 1 آنتي تريپين، آلفا لاكتالبومين، كلاژن 1 و 2 و لاكتوفرين عنوان برخي از اين داروهاست.
دكتر تفرشي با اعلام اين مطلب كه به اين ترتيب اين فن‌آوري آينده اي روشن و رو به رشد را در پيش داشته و در آينده اي نزديك در درمان بسياري از بيماري ها موثر واقع خواهد شد تصريح كرد: محققان ايراني نيز نبايد از دست يابي به اين فن‌آوري غافل شوند؛ چرا كه همه فن‌آوري هاي نوين با هم در ارتباطند و نبايد در تحقيقات، يك وجهي عمل كرد.

١٠:١٨ ٠٦/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد