٠٨:١٨ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس مركز ملي اقيانوس شناسي:
دو پايگاه تحقيقاتي در شمال و جنوب كشور ايجاد مي‌شود
شبكه پژوهشي – فن‌آوري اقيانوس شناسي كشور راه‌اندازي مي‌شود

رييس مركز ملي اقيانوس شناسي با اشاره به عدم كفايت بودجه‌هاي جاري براي طرح‌هاي مركز اظهار كرد: در صورت تجديد نظر مسوولان در زمينه بودجه‌هاي پژوهشي و تامين اعتبارات لازم، علاوه بر پايگاه‌ چابهار، دو پايگاه تحقيقاتي ديگر در شمال و جنوب كشور راه اندازي مي‌شوند.
دكتر وحيد چگيني، رييس مركز ملي اقيانوس‌شناسي در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد:‌ اقيانوس شناسي از علوم مطرح در دنيا بوده و يكي از مباحث مورد توجه در جهان امروز است و با شناخت درياها و اقيانوس‌ها مي‌توان راه توسعه كشور را پيدا كرد. مسائل امنيتي و سياسي درياها و منابع زنده و غير زنده درون آن‌ها نيز حائز اهميت است.
وي افزود: اعتبار جاري مركز حدود 800 ميليون تومان است كه جوابگوي نيازهاي ما نبوده و مركز به سه برابر اين بودجه براي گام نهادن در مسير توسعه نياز دارد تا با ايجاد پايگاه در استان‌هاي ساحلي و حفظ و نگهداري از آنها بپردازد.
رييس مركز ملي اقيانوس‌شناسي در ادامه گفت: در حال حاضر پايگاه اقيانوس شناسي چابهار تاسيس شده و در سال آينده درصدد راه‌اندازي پايگاه خليج فارس در بندر عباس و پايگاهي ديگر در يكي از استانهاي شمالي كشور هستيم و از نظر بودجه‌هاي عمراني و تجهيزات مشكلي براي راه اندازي پايگاه نداريم و پيش بيني مي‌كنيم تا پايان 86 سه پايگاه قوي در شمال و جنوب كشور و پايگاه‌هاي فرعي ديگر را با همكاري دانشگاه‌ها در تمام استانهاي ساحلي توسعه دهيم اما اعتبارات جاري به شدت ما را تحت فشار قرار داده و ممكن است به دليل كمبود اعتبارات ناچار به تجديد نظر در خصوص زمان آغاز به كار آن‌ها شويم.
دكتر چگيني خاطرنشان كرد: بحث علوم دريايي در ايران، جوان است و به جز شيلات، تنها يك دهه از توجه به اين عرصه از علم مي‌گذرد كه از مسوولان و نمايندگان مجلس تقاضا داريم كه بيش از اين به پژوهش‌هاي دريايي اهميت دهند.
وي افزود: با توجه به اينكه امنيت كشور تا حد زيادي به بحث درياها وابسته است اگر نتوانيم درياهاي پيراموني را به خوبي بشناسيم، ‌اين فرصت را به دشمنان خود خواهيم داد كه بتوانند به درياهاي ما غلبه پيدا كنند لذا با توجه به عقب ماندگي كشور در رشته‌هاي مختلف دريايي نسبت به دنيا بايد به صورت جهشي و نه با توسعه‌اي تدريجي همانند ساير رشته‌ها، با اين مقوله برخورد شود.
رييس مركز ملي اقيانوس شناسي در بيان برنامه‌هاي اين مركز در سال آينده گفت: با توجه به تاكيد مقام معظم رهبري بر ترسيم نقشه جامعه علمي كشور، تصميم به برنامه ريزي در حوزه علوم و فنون دريايي و تدوين برنامه راهبردي تحقيقاتي دريايي كشور داريم و با تشكيل كميته‌هاي ويژه از ابتداي سال جاري،‌ اميدواريم تا پايان 86 برنامه مدوني براي توسعه پژوهش‌هاي دريايي و پيشبرد آن تا افق 1400 داشته باشيم.
وي افزود: از ديگر برنامه‌هاي مركز، همكاري با سازمان‌ها و دانشگاه‌هاي علوم دريايي و تشكيل هسته‌هايي براي انجام تحقيقات دريايي مشترك و هماهنگ است كه از آن جمله مي‌توان به دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر، دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي گرگان، ‌دانشگاه چابهار، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه بوشهر، دانشگاه گيلان و دانشگاه مازندران اشاره كرد.
دكتر چگيني در ادامه اظهار كرد: همچنين در نظر داريم تا با همكاري مراكز پژوهشي مرتبط شبكه پژوهشي – فن‌آوري اقيانوس‌شناسي را در كشور تشكيل دهيم تا به پيشبرد پژوهش‌هاي دريايي ياري رساند.

١٠:٣٤ ٠٦/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد