رييس مركز پژوهشهاي صدا و سيما:
پژوهشگران كشور به ISI كه با الگوي فرهنگ غربي ايجاد شده دلخوش نكنند
سومين نشست از سلسله كارگاههاي علمي پيرامون ابعاد جنبش نرمافزاري با حضور انديشمندان و پژوهشگران در تالار همايشهاي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، حجت الاسلام دكتر صادقي، رييس مركز پژوهشهاي صدا و سيما، طي سخناني در اين نشست از برپايي جامعهاي نيكو به عنوان هدف توليد علم ياد كرد و اظهار داشت: در نهضت توليد علم نخبگان جامعه بايد براي رسيدن به جايگاه تمدنسازي تلاش كنند.
وي ادامه داد: انقلاب اسلامي آمده است تا تمدن ديني را در دنيا احياء كند كه اين امر نياز به توليد علم دارد و نميتوان با اصلاح يا بازسازي علوم فعلي كه از تمدن مادي غرب ايجاد شدهاند به اين تمدن رسيد.
اين استاد حوزه و دانشگاه، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي عالي حوزه علميه را از رهبران اين نهضت برشمرد و افزود: بايد اين دو نهاد، درون خود به يك بازنگري با هدف توليد نهضت نرمافزاري بپردازند.
وي رسانههاي عمومي و تخصصي، معلمان و خطبا را متوليان مباحث فرهنگي جامعه دانست و افزود: متاسفانه فقدان جايگاه و شان مناسب پژوهش در حوزه و دانشگاه سبب دلسردي محققان به امر نوآوري و توليد علم است.
حجت الاسلام صادقي افزود: تداخل افراطي فعاليتهاي علمي با فعاليتهاي سياسي از مهمترين مشكلات اين حوزه است كه سبب شده تا به جاي آنكه دانشجو سياسي باشد دچار سياست زدگي شود.
رييس مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما تاكيد كرد: دانشمندان ما نبايد به ISI كه مطمئنا با الگوي فرهنگ غربي ايجاد شده دلخوش كنند بلكه بايد در راستاي ISI اسلامي حركت كنند.
وي گفت: بزرگان حوزه و دانشگاه بايد بدون هيچ واهمهاي فضاي آزاد را ايجاد كنند تا به جاي طرح نظرات خود در ميان عموم اين نظر را در ميان متخصصان مطرح و به بررسي آن بپردازند.
صادقي كمبود اطلاعات، متناسب نبودن شيوه آموزش با توليد و پژوهش و نارسايي نظام اطلاعرساني و دسترسي به منابع روزآمد را از مشكلات حوزه علمي و معرفتي برشمرد و گفت: به دليل نبود ارتباط دانشگاه و صنعت شاهد بسياري از پايان نامهها و تحقيقهايي هستيم كه براي جامعه سودي ندارند.
وي تصريح كرد: پژوهش بايد با مصرف پيوند بخورد تا براي جامعه مفيد واقع شود.
١٤:٥٩ ٠٨/١١/١٣٨٤