٠١:٠٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به سند ملی مستقل فرهنگی بین المللی نیاز داریم

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز شنبه در جریان دیدار از کتابخانه ملی ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران فاقد سند ملی مستقل فرهنگی بین المللی است.
به گزارش گروه دین و اندیشه "مهر"، حجت الاسلام والمسلمین محمود محمدی عراقی گفت: البته در اصول سیاستهای فرهنگی جمهوری اسلامی که در دوره ریاست جمهوری مقام معظم رهبری تدوین شد، به بُعد بین الملل توجه نشان داده شده اما این توجه کم رنگ است و در شأن و وزن فرهنگ و تمدن ایران اسلامی نیست.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین در این دیدار خواستار تأسیس اتحادیه کتابخانه های ملی و مراکز اسناد کشورهای اسلامی به منظور پاسداری و حفظ فرهنگ مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی شد.
وی همچنین با اعلام ایجاد شورایعالی ایرانیان خارج از کشور به پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خواستار عضویت رئیس کتابخانه ملی ایران در این شورا شد.
محمدی عراقی با اظهار تأسف از اینکه نسخ قدیمی و کم نظیر فرهنگ مکتوب ایران اسلامی در خارج از کشور در معرض بی توجهی و نابودی اند بر لزوم حفظ و نگهداری این اسناد ارزشمند تأکید و آمادگی این سازمان را برای همکاری در این زمنیه اعلام کرد.
وی با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله کشور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دست کم در سطح منطقه می تواند قدرت اول فرهنگی و تولید در فکر، اقتدار معنوی ، فرهنگی و هنری باشد. این امر درست همان موضوعی است که سند چشم انداز 20 ساله کشور به توجه کرده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به قرارداد فرهنگی این سازمان به عنوان متولی دیپلماسی فرهنگی کشور با 110 کشور جهان گفت: جایگاه ایران در روابط بین المللی بزرگ و شایسته است.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری کتابخانه ملی ایران مزیت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی تحقق بخشیده شود و افزود: در دنیا علی رغم دشمنیها مانع عمده ای بر سر راه خود نمی بینیم و شرط اصلی برای تحقق این امر، ارائه و عزم جدی مراکز تصمیم ساز است.
در این دیدار که معاونان و مدیران دو سازمان حضور داشتند علی اکبر اشعری مشاور فرهنگی رئیس جمهوری و رئیس سازمان اسناد کتابخانه ملی با ارائه گزارشی از روند تحولی و تکاملی این سازمان از سالهای گذشته تاکنون به معرفی معاونتهای این سازمان و شرح وظایف آنان پرداخت و گفت: قصد داریم کتابخانه ملی را به عنوان پایگاه اصلی نخبگان و اهالی کتاب قرار دهیم.
وی همچنین اعلام کرد: از کسانی که در غنا و حفظ و نگهداری اسناد فرهنگ مکتوب ایران نقش آفرینی می کنند تجلیل به عمل خواهد آمد.
در پایان این دیدار موافقتنامه همکاری میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  و سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران امضاء و مبادله شد.
براساس این موافقتنامه، رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج ازکشور نسبت به شناسایی، معرفی و کمک به تأمین منابع مورد سازمان اسناد و کتابخانه ملی اقدام خواهند کرد.
همچنین در این موافقتنامه آمده است سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران بنا بر درخواست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  نسبت به برگزاری نمایشگاه کتاب و اسناد در کشورهای مورد نظر این سازمان اقدام خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، از دیگر بندهای این توافقنامه برقراری ارتباط میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دیگر کتابخانه ها و منابع آرشیوی کشور از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران است.

١٥:٥٩ ٠٨/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد