٠٢:٠٩ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
شماره جديد كتاب ماه "ادبيات و فلسفه" منتشر شد

ماهنامه تخصصي كتاب ماه "ادبيات و فلسفه" به صاحب امتيازي خانه كتاب ايران و مديرمسوولي "احمد مسجد جامعي" منتشر شد.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، اين ماه‌نامه شامل "مقاله"، "گفت و گو"، "گزارش"، "خبر" و "نقد و بررسي كتاب" است.
"شعر، همبستگي و مدرنيته" عنوان مقاله درج شده در اين ماه‌نامه به قلم "ابوالقاسم اسماعيل‌پور" است.
در بخشي از اين مقاله مي‌خوانيم: از زماني كه بودلر و مالارمه در فرانسه، ويتمن در ايالات متحده در نيمه قرن دوم نوزدهم و ييتس در بريتانياي اوايل قرن بيستم مشعل مدرنيسم را در شعر فروزان كردند زورق شعر نيز به عنوان يكي از ابزارهاي مهم حيات معنوي انسان نوين در درياي مدرنيته شناور گشت.
سوار شدن بر اين زورق مست به معناي بريدن از مليت و هويت قومي و طرد آن نبود، بلكه شعر مدرن مي‌رفت كه به ريشه‌هاي خود بپيوندد.
در كشور باستاني من "ايران" سيطره فرهنگ و ادبيات كلاسيك تاريخي سه هزار ساله دارد و نخستين سروده‌هايش از گاتاهاي زرتشت آغاز مي‌شود و به سروده‌هاي مدرن نيما يوشيج در دهه‌هاي نخست قرن بيستم مي‌رسد.
"لي شون اديب و دانشمند ايراني" ديگر مقاله ارايه شده در اين ماه‌نامه نوشته "علي محمد سابقي" است كه در آن مي‌خوانيم:از چگونگي ورود پدرو اجداد لي‌شون به چين و نام ايراني آنان كه در اواخر دوران حاكميت سلسله تانگ به عنوان تاجر ادويه جات و عطريات از طريق جاده ابريشم وارد چانگ‌آن شدند، در اسناد و مدارك چين ذكري به ميان نيامده است.
تنها اشاره شده كه آنان مسلمان و از اهالي بخاراي فارس بوده و به امر تجارت مي‌پرداختند و با دربار امپراتوري مراودات نزديكي داشته و به خاطر هدايا و عطرياتي كه تقديم اميراتور كردند مورد توجه پادشاه قرار گرفته و در شهر چانگ‌آن مقيم شدند.
"شعر معاصر ايران در آلمان"،"نامه‌هاي جلال آل احمد"، "پژوهشي در مضامين و قالب‌هاي شعر مشروطه"، "بهار و ادبيات تطبيقي"، "نگاهي تازه به دو بيت حافظ"، "اين بيت از فردوسي نيست"، "حافظ از منظر چشم يك ساكن بلاد غريب و دوستدار ديار حبيب"، "ساختار و روايي در ادبيات داستاني و فيلم"، "ارگانيسم شعر" و "شعر منثور عرب" عنوان ديگر مقاله‌هاي ارايه شده در اين ماه‌نامه است.
ترجماني ديگر از منطق‌الطير، تاملي بركتاب ازهرگز تا هميشه، جايگاه حافظ در ديوان شرقي غربي گوته، اگر روزي تاريخ بميرد، آب اگر درجام ما ريزند صهبا مي‌شود، نقد ديوان اديب صابر ترمذي و بزرگداشت روز جافظ در بنگلادش از ديگر مطالب خواندني اين نشريه است.
تازه‌ترين شماره كتاب ماه ادبيات و فلسفه در ‪ ۱۹۵‬صفحه و قيمت هشت هزار ريال به چاپ رسيده است.

١١:٣٠ ٠٩/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد