٠٨:١١ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
افزايش اميد به زندگي بيماران سرطاني دستاورد تازه پژوهشگران ايراني
محققان كشورمان موفق به بهينه سازي فرمولاسيون داروي موثر در ژن درماني سرطان شدند

پژوهشگران دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در پژوهشي با بهينه سازي فرمولاسيون دارويي موثر در ژن درماني سرطان، ميزان اثربخشي اين دارو در نابودي سلول‌هاي سرطاني و اميد به زندگي در بيماران سرطاني را افزايش دادند.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر فرشاد حسيني شيرازي، دانشيار دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اعلام اين مطلب اظهار كرد: ژن درماني از 20 سال پيش در دنيا براي درمان انواع سرطان مورد استفاده قرار گرفته كه در عين حال با پيچيدگي‌ها و دشواري‌هايي در طراحي ژن، رساندن ژن به داخل سلول و پيگيري قطعه ژني پس از ورود به سلول و ميزان اثربخشي آن در مرگ سلولي همراه است.
وي افزود: در تيم تحقيقاتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با به كارگيري روشهاي قبلي و ايجاد تغييراتي در حامل دارو موفق شديم از يك بيونانوذره كه نوعي ليپوزوم است استفاده كرده و با تغييراتي كه در اين قطعه ايجاد كرديم ميزان اثر بخشي انتقال ژن به داخل سلول را تا 100 درصد افزايش و اثربخشي دارو در نابود كردن سلول‌هاي سرطاني را تا 85 درصد افزايش داديم.
وي در ادامه با اشاره به انجام كار آزمايشگاهي اين پروژه بر روي مبتلايان به سرطان ريه اظهار كرد: ميزان مرگ و مير ناشي از سرطان ريه كه در سال 1950 زير 10 درصد بود به دليل افزايش مصرف دخانيات در سال 1985 به بيش از 90 درصد افزايش يافت.
به گزارش ايسنا، دكتر حسيني شيرازي تصريح كرد: ابتلا به سرطان ريه ارتباط مستقيم با مصرف دخانيات و سيگار دارد به طوري كه از سال 1990 به بعد مصرف دخانيات در سطح جهاني در ميان مردان كم شده و كشندگي در آنها ثابت مانده و شيب نزولي پيدا كرده است اما در زنان از رقم كمتر از 5 درصد ميزان ابتلا به سرطان ريه به بالاي 30 درصد رسيده است.
دانشيار دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي خاطر نشان كرد: اين دارو از مواد بسيار ساده و ارزان تهيه شده كه حاوي آنتي بادي نيست و تا كنون از سوي آزمايشگاه‌هاي بين المللي تاييد شده است.

١٣:٣١ ١٢/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد