معاون علمي وفنآوري رييس جمهور :
سرمايهگذاري درپاركهاي علمي به بخش خصوصي داخل وخارج محولشود
معاونت علمي براي افزايش بهرهوري بودجه تحقيق وتوسعه تلاش ميكند
معاون علمي و فنآوري رييس جمهور، پاركهاي علم و فنآوري را موتور اصلي اقتصاد جامعه عنوان كرد كه ميتوانند علم و فنآوري را براي عرضه به جامعه آماده كنند.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر واعظ زاده روز يكشنبه در حاشيه بازديد از پارك فنآوري پرديس در جمع خبرنگاران اظهار كرد: پارك علمي و فنآري با وظايفي كه براي آن تعريف شده، يكي از واحدهاي اصلي و اساسي در شكل گيري ساختار معاونت است كه در ايجاد اين ساختار اين پرديس را به عنوان يك واحد اساسي و محوري در نظر خواهيم گرفت.
واعظ زاده در ادامه افزود: اين پارك با هدف روشن و حساب شده، طراحي و به سمت اجرايي شدن و تحقق آن اهداف از جمله ايجاد يك مركز پيشرفته كسب و توليد و انتقال فنآوريهاي نوين به پيش ميرود و به تجاري شدن فنآوريها در سطح كشور و منطقه و جهان كمك خواهد كرد.
وي تصريح كرد: اين پارك به وابستگي به رياست جمهوري و ارتباطات مناسبي كه با دولت و مراكز دانشگاهي دارد، در نظام اجرايي جايگاه خوبي داشته و تحقق اهداف آن بسيار محتمل است و اميد ميرود كه قدم به قدم به اهداف خود نزديك شود.
معاون علم و فنآوري رياست جمهوري تاكيد كرد: بايد نقش پشتيباني و حمايت از موسساتي كه در زمينه توليد و تجاري سازي فنآوري فعاليت ميكنند توسط اين پارك صورت بگيرد و اگر قرار باشد فقط به امور مربوط به پارك به عنوان يك موسسه پرداخته شود از جايگاه و موقعيت تشكيلاتي و اداري آن استفاده كامل نخواهد شد.
وي در ادامه با اشاره به نكاتي كه در مورد اين پاركها و پاركهاي ديگر بايد مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: ما بايد از تمام تجارب بين المللي و از همه نظريهها و مفاهيمي كه در خصوص اين نوع پاركها، شهركها و مراكز توسعه توليد علم و فنآوري در دنيا مطرح شده آگاه شويم و در صورت لزوم از همه اين تجارب و نظريهها و مفاهيم مطروحه در دنيا استفاده كنيم اينها منابع وسيعي در سطح دنيا هستند كه بايد در صورت لزوم مصرف شوند اما در پايان ما بايد حرف خودمان را در زمينه توليد، كشف و انتقال فنآوري مطرح كنيم.
دكتر واعظ زاده خاطر نشان كرد: اين نظريهها و مفاهيم بايد با مقتضيات و شرايط و نيروهاي انساني و نوع فرهنگ ما متناسب بوده و بنابراين نظريهها و الگوهايمان با آن چيزي كه در دنيا به عنوان علم و مهارت و تجربه مطرح است، متفاوت است چون زمينههاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي ما با بقيه دنيا متفاوت است؛ بنابراين بايد اين مفاهيم و نظريهها و الگوها را خودمان توليد كنيد.
به گزارش ايسنا، معاون علم و فناوري رياست جمهوري، در ادامه تصريح كرد: ما بايد اين مراكز را گسترش دهيم و نبايد به اين تكيه داشته باشيم كه پاركها چگونه شكل گرفته و چگونه اداره ميشود. بايد از تمام نظريهها و الگوها استفاده كنيم اما نظريهها و الگوهاي خودمان را توليد كنيم؛ البته تا حدودي اين تيز هوشي و تجربه در كشور وجود دارد كه ميتوانيم از آنها استفاده كنيم.
وي در ادامه با اشاره به كارهايي كه اين معاونت ميتواند در پيشبرد اهداف اين پارك انجام دهد گفت: بايد كمك كنيم تا پارك جايگاه ملي خودش را به عنوان حامي و پشتيبان پيدا كند كه وظيفه اصلي ما و نقشي كه در حمايت از اين قبيل مراكز ايفاء ميكنيم نيز همين است كه به واسطه اين پارك صورت خواهد گرفت كه در اين راه ممكن است به مصوبات و ضوابطي در هيات دولت يا مجلس شوراي اسلامي احتياج باشد.
دكتر واعظ زاده در ادامه اذعان كرد: در حال حاضر اين پاركها در حال برداشتن قدمهاي اوليه هستند و بايد موتورخانه و مركز اصلي براي به حركت در آوردن اقتصاد جامعه باشد. اخيرا كشورهاي آسيايي جلودار تاسيس اين پاركها هستند و روشهاي جديد براي ارائه دارند زيرا ديرتر شروع كرده و بنابراين فرصت اين را دارند كه از تجارب قبلي استفاده كنند و چيزهاي جديدي را به ساختار آن اضافه كنند.
در كره جنوبي ، چين ، تايوان به سرعت مجموعههاي توليد ، توسعه و تجاري سازي مي شود و در حال گسترش است.
معاون علم و فنآوري رياست جمهوري، با اشاره به سرمايه گذاري بسيار سنگيني كه از طرف دولتها و شركتهاي خصوصي براي توسعه اين مجموعهها صورت ميگيرد، تصريح كرد : ما بايد سرمايه گذاري در اين بخش را بخش خصوصي چه داخلي و چه خارجي واگذار كنيم و سرمايههاي سرگردان كه ممكن است به هر سويي بروند و امروزه در امر زمين متمركز شدهاند ساكن كنيم و مطمئن باشيم كه پس از سرمايهگذاري در اين مجموعهها در عرض يك سال چندين برابر و شايد چندين ده برابر سود آنها را به دست آوريم.
به گزارش ايسنا، دكتر واعظ زاده در پايان با ابراز اميدواري نسبت به اين كه با تاسيس معاونت علم و فنآوري رياست جمهوري، بتوان از طريق همكاري بخشهاي مختلف تحقيق و توسعه در افزايش بهرهوري بودجههايي كه صرف تحقيق و توسعه ميشود، نقش مهمي ايفاء كرد، تصريح كرد: اين امر تنها به بودجه و رديفهاي بودجهيي مربوط نميشود و بخشهاي مديريتي، سياستگذاري و هماهنگي نيز نقش مهمي را در اين زمينه ايفاء مي كند.
١٢:٤٩ ١٣/١٢/١٣٨٥