رييس پژوهشكده ماهواره به خطر اتكا به خارج در زمينه فناوري ماهواره هشدار داد
رييس پژوهشكده ماهواره گفت: تكيه به ديگر كشورها در زمينه فناوري ماهوره ميتواند اهرم فشاري از سوي اين كشورها بر ما باشد.
"ولي اله دشتي" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: به دليل اينكه اين دانش، يك فناوري تعيين كننده و استراتژيك است وابستگي در اين زمينه منافع ما را به خطر خواهد انداخت.
وي تصريح كرد: در زمينه فناوري ماهواره در كشور ما كارهاي زيادي انجام شده و در اين راستا ماهواره سينا هم چندي پيش پرتاب شد و ماهواره مصباح نيز آماده پرتاب است.
دشتي زاده ادامه داد: با وجود اين از لحاظ طراحي و ساخت كامل راه بسياري را بايد بپيماييم ، ماهواره كابردهاي مختلفي دارد كه از آن جمله مي توان به پوشش دادن مخابراتي و رسانه اي، كسب اطلاعات زيست محيطي، جغرافيايي و بسياري موارد ديگر اشاره كرد.
رييس پژوهشكده ماهواره افزود: اجراي پروژههاي ماهواره سادهنيست و با همكاري مراكز مختلف و با كسب مشاوره از مووسسات بينالمللي انجام ميشود.
دشتي زاده گفت: در اجراي پروژههاي ماهواره بودجههاي بالا و نيز هماهنگي بين مراكز مختلف تصميم گيرنده لازم است.
اين كارشناس افزود: سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران در پروژه سينا نقش مستقيم ندارد اما نيروهاي علمي سازمان پژوهشها در پروژه مصباح حضور دارند.
وي تاكيد كرد: فناوري فضايي و ماهوارهاي كاربردهاي بسياري دارد كه مي توان آنها را توسعه داد و كشور ما هم بايد جايگاه خودش را در فناوري ماهواره كسب كند.
دشتي گفت: اكنون كشور ما در مرحله طراحي و ساخت ماهواره با كمك خارجيها و انتقال اين فناوري است و با انجام تعدادي پروژه ماهواره ميتوانيم صاحب تكنولوژي ساخت و بهره برداري ماهواره شويم.
وي افزود: يكي از اهداف پروژههاي جاري ماهواره در كشور تربيت نيروي انساني متخصصص براي طراحي، ساخت و بهرهبرداري از ماهواره است.
وي تصريح كرد: ماهوارهها انواع مختلفي دارند و در پروژه مصباح با ساخت دو تا سه ماهواره ديگر ميتوانيم به تكنولوژي اين نوع ماهواره دست يابيم.
دشتي زاده افزود: ماهواره مصباح جزو ماهوارههاي كوچك مدار پايين است و كاربرد اين نوع ماهواره براي ارسال و دريافت اطلاعات (داده ها) به صورت STORE AND FORWARD ميباشد.
١٠:٤٦ ١١/١١/١٣٨٤