به همت پژوهشگران شيمي
نوعي گچ صنعتي با كاربرد در صنايع رنگ و پليمر در دانشگاه اصفهان توليد شد
به همت پژوهشگران دانشگاه اصفهان، نوعي گچ سفيد صنعتي با خاصيت درخشندگي بالا و پوشش سطحي زياد با قابليت استفاده در صنايع رنگسازي و پليمر در مقياس آزمايشگاهي توليد شد كه در صورت رسيدن به توليد صنعتي ميتواند با هزينهاي بسيار كمتر از نمونههاي وارداتي، نياز كشور را به اين نوع گچ تامين كند.
رضا مختاري، دانشجوي كارشناسي ارشد شيمي معدني دانشگاه اصفهان و مجري اين طرح در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: اين گچ تحت يكسري عمليات خاص صنعتي توليد ميشود كه در آن به جاي استفاده 100 درصد از تيتان از نوع خاصي كربنات كلسيم به همراه تيتان استفاده ميشود كه باعث درخشندگي سطحي خاصي در رنگ گچ شده، شفافيت آن را بالا برده و ظاهر بهتري به آن ميدهد و از لحاظ قيمت نيز آن را به صرفه ميكند.
مجري اين طرح درباره مراحل كار تصريح كرد: در پروسه شيميايي كه در توليد اين گچ طي ميشود از سنگ آهك استفاده ميشود كه ميتوان آن را به سهولت و با استفاده از يك سري عمليات ارزان استخراج كرد.
وي با بيان اين كه اين نوع گچ از نظر سفيدي، درخشندگي و جلا با گچ معمولي بسيار متفاوت است به طوري كه حتي ميتوان آن را به تنهايي به عنوان رنگ مصرف كرد، درباره كاربردهاي اين نوع گچ گفت: يكي از موارد كاربرد اين گچ در صنايع رنگ سازي است سالانه 300 تن از اين نمونه از كشورهاي ديگري مانند ايتاليا با قيمت خيلي بالا وارد ميشود و در صورتي كه ميتوان به اين روش با يك چهارم هزينه در داخل آن را توليد كرد.
مختاري كاربرد عمده ديگر اين نوع گچ را در صنايع پركننده پليمر عنوان كرد و به ايسنا گفت: ما پليمرهايي داريم كه گچ باعث پايداري آنها ميشود و مقاومت آن را بالا ميبرد همچنين در صنايع پليمر در لاستيك سازي به عنوان پركننده و در تهيه لوله هاي سبز كه باعث افزايش مقاومت آنها در برابر انواع اسيدها و قلياها ميشود كاربرد دارد.
وي در پايان با اشاره به اين كه اين طرح با راهنمايي دكتر محمد حسين حبيبي، عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان اجرا شده است، خاطرنشان كرد: اين طرح در حال حاضر در مرحله توليد آزمايشگاهي قرار دارد و نتايج به دست آمده تاكيد شده است.
١٢:٢١ ١٤/٠١/١٣٨٦