استفاده از پروتئين خون در توليد گاز هيدروژن
مولكولهاي پروتئيني خون با استفاده از نور خورشيد گاز هيدروژن توليد ميكنند.
به گزارش سرويس «فن آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دانشمنداني از دانشگاه «واسدا» ژاپن با همكاري كالج سلطنتي لندن موفق شدند با تركيب دو مولكول كه در حالت طبيعي در خون انسان وجود دارد، كمپلكس مولكولي بزرگي تهيه كنند كه قادر به دريافت انرژي خورشيدي براي تجزيه آب به هيدروژن و اكسيژن ميباشد.
در اين تحقيق از مولكول پروتئيني آلبومين كه به مقدار زيادي در سرم خون وجود دارد و مولكول پرفيرين كه اكسيژن رساني به تمام نقاط بدن را انجام ميدهد براي ساخت يك كمپلكس مولكولي بزرگ استفاده شده است.
در حالت طبيعي يك اتم آهن در مركز مولكلولهاي پرفيرين خون وجود دارد كه دانشمندان با اصلاح اين مولكول از طريق جايگيزيني اتم آهن با اتم روي موفق شدند مشخصات و خواص شيميايي آن را به كلي تغيير دهند.
از تركيب مولكول اصلاح شده پرفيرين با مولكول آلبومين كه خود با مهندسي ژنتيك براي افزايش بازده فرايند اصلاح شده بود، يك كمپلكس مولكولي ساخته ميشود. اين كمپلكس به نور حساس بوده و قادر است با دريافت انرژي نوراني مولكولهاي آب را به اجزايش تجزيه كند.
به گزارش ايسنا، در اين روش از نور خورشيد براي توليد گاز هيدروژن استفاده ميشود و لذا جايگزين مناسبي براي الكترولايزر خواهد بود. مولكول سنتز شده ميتواند در طولاني مدت راهكاري سازگار با محيط زيست براي توليد گاز هيدروژن به عنوان سوخت سبز ارائه دهد.
١١:٥٢ ١٥/٠١/١٣٨٦