معاون پژوهشي دانشگاه آزاد در افتتاحيه مسابقات ربوكاپ:
حضور ايران در مسابقات علمي بينالمللي، سيستم علمي بسته موجود را باز ميكند
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي اظهار داشت: آسيبشناسي جامعه علمي در كشور نشان ميدهد كه يكي از مهمترين مشكلات جامعه علمي كشور بسته بودن سيستم علمي آن است، شركت در مسابقات بينالمللي و ارزيابي علمي و فني دانشگاهها در اين گونه مسابقات موجب ميشود كه سيستم بسته مذكور به يك سيستم باز با تعاملات بيرون تبديل شود.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر ترابي، معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي كه روز پنجشنبه در مراسم افتتاحيه دومين دوره مسابقات بينالمللي روبوكاپ آزاد ايران (IRAN OPEN 2007 ) سخن ميگفت، با ارائه گزارشي از روند تاريخي اين مسابقات، اظهار داشت: مسابقات روبوكاپ يا جام جهاني رباتها، يكي از معتبرترين مسابقات براي عرضه يافتههاي جديد علم رباتيك و هوش مصنوعي است، اين مسابقات زير نظر سازمان جهاني تحت عنوان فدراسيون جهاني روبوكاپ اداره مي شود و داراي دو سطح اصلي است كه مهمترين آن مسابقات جهاني روبوكاپ است و اهميت آن براي جامعه علمي مانند اهميت مسابقات المپيك و جام جهاني فوتبال در ورزش است.
وي افزود: سطح دوم اين مسابقات به مسابقات آزاد معروف است و اهميت فراواني براي ميزبانان اين مسابقات دارد، زيرا شانس آنها را براي پذيرفته شدن در مسابقات جهاني افزايش ميدهد.
به گفته دكتر ترابي، هدف نهايي مسابقات ربوكاپ، تشكيل يك تيم فوتبال كاملا هوشمند از رباتهاي هوشمند است كه بتواند در سال 2050 با برنده جام جهاني فوتبال مسابقه بدهد و پيروز شود، البته اين يك حركت نمادين است كه در قالب مسابقه طراحي شده ولي هدف واقعي اين است كه اقدامات به ابتكاراتي براي حل مسايل اجتماعي و صنعتي منجر شود.
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي شركت در مجامع و مسابقات بين المللي و ارائه مقالات در كنفرانسها و مجلات بين المللي و برگزاري سمينارها، كنگرهها، جشنوارهها و مسابقات بين المللي در داخل كشور را از حمايتهاي معاونت به منظور گسترش روابط بين المللي دانشگاه در عرصههاي علمي و فني و ايجاد رقابت بيان كرد و نفس رقابت را در همه زمينهها اقدامي بسيار سازنده در جهت توسعه علمي و فني و در نتيجه توسعه اقتصادي برشمرد.
وي در ادامه تاكيد كرد: اعضاي هيات علمي دانشگاه توانستهاند طي چهار سال اخير در كنفرانسها و كنگرههاي بينالمللي 2200 مقاله و در مجلات ISI، 970 مقاله را ارائه كنند. همچنين دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي توانستهاند تاكنون در نمايشگاهها و مسابقات دانشجويي داخلي و بين المللي به مقامهاي چشمگير دست يابند كه ميتوان در اين زمينه كسب مقام قهرماني جهاني در رشتههاي ربات انسان نما و شبيهساز مربي فوتبال در مسابقات ربوكاپ 2006 آلمان، نايب قهرماني در شبيه ساز امدادگر در روبوكاپ 2005 ژاپن و دهها مقام ديگر را ذكر كرد.
همچنين در مسابقات مخترعين و مبتكرين 2006 ژنو كه 775 مخترع از كل كشورهاي دنيا شركت كرده بودند، كشورمان توانست با 55 مخترع شركت كننده به كسب 14 مدال طلا ، سه نفره و 15 برنز و 9 جايزه ويژه به كسب مقام دوم جهاني نايل شود.
وي در ادامه با اشاره به اولين مسابقه جهاني روبوكاپ در سال 1997 در ژاپن، گفت: پس از آن هر ساله اين مسابقات در كشورهاي مختلف برگزار ميشود و از سال 1998 نيز تيمهاي ايراني در اين مسابقات شركت كردند و توانستند مقامهاي متعددي كسب كنند.
به گفته دكتر ترابي، ايران در سال 2005 در اين مسابقات كه در ژاپن برگزار شد، با 64 تيم شركت كرد و بعد از ژاپن به عنوان بيشترين تعداد شركت كننده در اين مسابقات مطرح شد.
در سال 2006 كه اين مسابقات در آلمان برگزار شد بيشترين مقام برتر از آن ايران گرديد.
به گزارش ايسنا، معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي در ادامه عنوان كرد: دانشگاه آزاد اسلامي نيز در سال 1382 در مسابقات جهاني ربوكاپ به ميزباني كشور ايتاليا شركت كرد و اولين مقام جهاني خود را كسب نمود.
در مسابقات ربوكاپ 2006 كه در آلمان برگزار گرديد در مجموع 10 مقام توسط ايران شامل 4 مقام اول ، 4 مقام دوم و سه مقام سوم در بخش بزرگسالان به دست آمد كه از مقامهاي ياد شده 5 مقام توسط دانشگاه آزاد كسب شد، دانشگاه آزاد اسلامي در ميان 35 كشور شركت كننده به عنوان بهترين تيم اين مسابقات برگزيده شد.
وي در پايان گفت: برگزاري مسابقات بينالمللي در ايران و دانشگاه آزاد اسلامي به اين دليل اهميت دارد كه اولا حضور ما با پتانسيل بالا در مسابقات بين المللي و كسب مقامهاي بالا موجب مطرح شدن نام ايران در اين مجامع ميشود و همچنين به دليل همين موفقيتها، فدراسيونهاي مختلف و از جمله فدراسيون بين المللي ربوكاپ مجوز برگزاري اين مسابقات را در ايران صادر كرد.
مراسم افتتاحيه دومين دوره مسابقات بينالمللي روبوكاپ آزاد ايران (IRAN OPEN 2007) روز پنجشنبه با حضور بيش از 350 تيم داخلي و خارجي در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برگزار شد.
اين مسابقات تا 18 فروردين ماه در تهران ادامه دارد.
١١:٠٧ ١٧/٠١/١٣٨٦