٠٣:٥٢ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
صدر در مراسم تجليل از پيشكسوتان دندانپزشكي خبر داد"
تدوين آيين‌نامه تبليغاتي پزشكي و ابلاغ آن به رسانه‌ها
تشكيل دادسراي ويژه رسيدگي به تخلفات تبليغات پزشكي

شب گذشته همزمان با روز دندانپزشك با حضور رييس كل سازمان نظام پزشكي و اعضاي شوراي عالي نظام پزشكي از پيشكسوتان دندانپزشكي كشور تجليل شد.
به گزارش خبرنگار "بهداشت و درمان" خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيد شهاب‌الدين صدر در اين مراسم از امضاي توافقتنامه مالياتي فيمابين سازمان نظام پزشكي و سازمان امور مالياتي در سال گذشته خبر داد و در ادامه از جامعه پزشكي خواست تا با مراجعه به موقع به اداره مالياتي و ارائه اظهارنامه‌هاي خود از تكرار مشكلات سال گذشته خودداري كنند.
وي با اشاره به تدوين آيين‌نامه نحوه تبليغات پزشكي و ابلاغ آن به رسانه‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌ها گفت: تبليغات صحيح و پرهيز از تبليغات گمراه‌ كننده شايسته جامعه پزشكي است و دفاع از حريم پزشكي و صيانت از قداست اين حرفه نيز از وظايف سازمان نظام پزشكي است.
رييس كل سازمان نظام پزشكي در ادامه از تشكيل دادسراي ويژه رسيدگي به تخلفات تبليغات پزشكي در كشور خبر داد و گفت: بدين ترتيب نسبت به تبليغات گمراه‌ كننده برخورد ويژه‌اي مي‌شود.
دكتر صدر با بيان اين‌ كه در چارچوب اختيارات قانوني تعرفه بخش خصوصي از سوي نظام پزشكي اعلام مي‌شود، افزود: از سياست‌هاي سازمان نظام پزشكي در سال جديد تعيين تعرفه‌ها پس از كار كارشناسي، با رعايت جوانب و ملاحظه وضعيت معيشتي مردم است.
وي با اعتقاد به اين‌ كه نگاه دولت و دستگاه‌هاي دولتي به سلامت نگاه مطلوبي نيست، يادآور شد: نتيجه اين نوع نگاه بودجه 86 در بخش بهداشت و درمان است در حالي‌كه كارشناسان معتقدند اصلاح سرانه نخستين گام در جهت بهبود ارائه خدمات درمان است. در بودجه 86 سرانه 3900 توماني بهداشت و درمان سال 85 كه 50 درصد از سرانه واقعي بود به 3800 تومان در بودجه 86 تنزل يافت.
صدر اشكال مبنايي اين سرانه غيرواقعي را تحميل هزينه درمان به اقشار كم درآمد و متوسط جامعه برشمرد و تأكيد كرد كه سرانه 8500 توماني سرانه‌ي با معقوليت نسبي است.
رييس كل سازمان نظام پزشكي شاخص سهم سلامت از G.D.P را شاخصي از رشديافتگي عنوان كرد و افزود: چنانچه اين شاخص از 6/5 به 7 درصد افزايش نيابد در رسيدگي به وضع حال مردم كم‌درآمد و متوسط جامعه با مشكل روبرو خواهيم شد.
رييس كل سازمان نظام پزشكي كشور در ادامه با تشكر از مجلس بابت حذف تبصره 14 بند ك در قانون بودجه 86 گفت: به موجب اين تبصره قانوني بخشي از اختيارات سازمان نظام پزشكي سلب مي‌شد كه با دقت نظر مجلس اصلاح شد.
به گفته‌ي وي اگر تعداد بار مراجعه سرپايي به پزشك 3 تا 5 بار باشد براي جمعيت 70 ميليوني كشور 300 تا 350 ميليون بار مراجعه سرپايي به پزشك وجود دارد.
صدر با بيان اين‌كه با اشاره به ضرورت حفظ حريم‌ها در حرفه پزشكي گفت: شرح وظايف و اختيارات رشته‌هاي مختلف پزشكي مشخص است و نبايد از حريم حرفه‌اي تخطي كرد.
وي با بيان اين‌كه موضع ما در برابر ورود افراد به هر درجه‌ و از هر گروه و رسته‌اي به حوزه سلامت برخورد شديد است، گفت: امروز كشور به لحاظ نيروي متخصص كمبودي ندارد و اميدواريم دستگاه‌هاي اجرايي و قانوني نيز با ورود افراد فاقد صلاحيت حرفه‌اي و تخصص به حوزه سلامت برخوردهاي قانوني را اعمال كند.
رييس كل سازمان نظام پزشكي كشور از اهداف تعقيب ‌شده سازمان نظام پزشكي در سال 86 را گسترش برنامه‌هاي آموزشي مداوم در كنار پرداختن به اموري نظير اصلاح تعرفه، رسيدگي به امور مالياتي و تأسيس مطب عنوان كرد و افزود: برگزاري25 برنامه مدون، شش همايش سراسري و سه سمينار در حوزه پزشكي از برنامه‌هاي آموزشي سال 86 است.
صدر ادامه داد: از خانواده 180 هزار نفري جامعه پزشكي، 95 هزار نفر پزشك عمومي و متخصص،(25 هزار نفر متخصص و فوق تخصص و 70 هزار پزشك عمومي) و بيش از 20هزار نفر دندانپزشك، (18 هزار دندانپزشك عمومي و 3 هزار متخصص) بيش از 13 هزار دكتر داروساز و بالغ بر 47 هزار نفر ماماست كه خدمات گسترده‌اي را در اقصي نقاط كشور ارائه مي‌كنند.
وي با تأكيد بر نقش مؤثر افراد در حوزه سلامت، گفت: همه افراد در حوزه سلامت در حفظ نظام سلامت ملي كشور مي‌كوشند و در اين ميان نقش دندانپزشكان كشور نيز در پيشگيري و ارائه خدمات بهداشتي و در بخش درمان، پژوهش و آموزش روشن است.
صدر در ادامه در خصوص اصول سازمان جهاني بهداشت براي سلامت دهان و دندان تا سال 2020، ‌گفت: سلامت دهان و دندان از اجزاء لاينفك سلامت عمومي است، سلامت درمان و دندان عامل تعيين‌كننده‌اي در كيفيت زندگي انساني محسوب مي‌شود و مراقبت‌هاي صحيح در حفظ و تأمين سلامت دهان و دندان از بروز مرگ و مير‌هاي نابهنگام مي‌كاهد.
به گزارش ايسنا، رييس كل سازمان نظام پزشكي كشور با بيان اين كه در سالهاي قبل از انقلاب تعداد دندانپزشكان كشور كمتر از دو هزار نفر بوده، گفت: هم‌اكنون بيش از 10 هزار دندانپزشك در 13 دانشكده دندانپزشكي تربيت شده‌اند و انجمن‌هاي علمي تخصصي نظير ساير رشته‌ها در حال برنامه‌ريزي براي تعيين ميزان پذيرش دانشجو در رشته دندانپزشكي متناسب با نياز جامعه است.
وي توجه به كيفيت در خدمات و آموزش در كنار ارتقاي كمي را الزامي برشمرد و افزود: همه گروه‌هاي تخصصي پزشكي به لحاظ كيفيت ارائه خدمات در وضعيت مطلوبي قرار دارند.
صدر در خاتمه با اشاره به بي‌نيازي كشور از اعزام بيمار به خارج از كشور، گفت: شايد امروز به لحاظ برخي تجهيزات و فناوري روز با دنيا متفاوت باشيم اما به لحاظ دانش و مهارت حرفه‌اي چنين نيستيم.

١٠:٠٢ ٢٤/٠١/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد