رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران:
50 درصد افراد مبتلا به ديابت در كشور از بيماري خود آگاهي ندارند
قطع پا در بيماران ديابتي مبتلا به زخم 20 درصد كاهش يافته است
رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران با اعلام اين كه حدود 3 ميليون نفر در كشور مبتلا به ديابت هستند، گفت: 50 درصد اين افراد از بيماري خود آگاهي ندارند.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا، دكتر محمد باقر لاريجاني در اولين روز از برگزاري دوره آموزشي بين المللي «مراقبت از زخمها» با اشاره به اين كه در 20 سال گذشته در30 درصد بيماران ديابتي مبتلا به زخم پا، قطع پا صورت ميگرفت، تصريح كرد: در4 سال اخير با بهره گيري از متخصصان قلب و عروق، متخصصان غدد، پرستاران آموزش ديده و ساير متخصصان، اين ميزان به 10 درصد كاهش يافته است.
وي با تاكيد بر اين كه هنوز بايد ميزان تحقيقات و آموزشها در اين زمينه گسترش يابد، برگزاري دوره آموزشي مراقبت از زخمها را گامي موثر در بهبود كيفيت خدمات رساني به بيماران ديابتي دانست.
وي با اعلام اين كه بيماري 85 درصد افراد مبتلا به ديابت از نوع ديابت نوع دوم است، اظهار كرد: بيشترين تعداد مبتلايان به ديابت در كشور را افراد 60 تا 69 تشكيل ميدهد در حالي كه پايين ترين ميزان شيوع اين بيماري در بين افراد 20 تا 29 ساله است.
رييس گروه برگزار كننده اين دوره نيز در ادامه درخصوص اين دوره آموزشي به ايسنا توضيح داد: اين دوره يك ساله كه با همكاري دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشگاه تورنتو و مركز غدد و مركز تحقيقات پوست و جذام ايران برپا شده است يك سال طول ميكشد.
گري سيبالد افزود: اين دوره با يك سمينار 4 روزه در ايران شروع ميشود و سال آينده با سميناري ديگر خاتمه مييابد و شركت كنندگان در فاصله زماني بين دو سمينار از طريق اينترنت با يكديگر در تماس خواهند بود.
اين متخصص مراقبت از زخمهاي ديابتي با بيان اينكه 90 پزشك و پرستار ايراني و10 پزشك و پرستار خارجي در اين دوره شركت كردهاند، خاطر نشان كرد: پس از پايان اين دوره به افراد واجد شرايط گواهي نامهاي اهدا ميشود.
دكتر گري سيبالد تاكيد كرد: در اين دوره شركت كنندگان ياد ميگيرند به بيماران ديابتي در خصوص چگونگي برخورد با بيماري خود را آموزش دهند.
١٠:٣٣ ٢٤/٠١/١٣٨٦