اعطای بورس در رشته بیوانفورماتیک / تکمیل دانشکده و مراکز تحقیقاتی فناوری نوین در 7 دانشگاه کشور
رشته بیوانفورماتیک در میان فناوریهای نوین از اهمیت ویژه ای برخوردار است با این وجود کشور هنوز توانمندی لازم را در این رشته کسب نکرده و از همین رو در حال سرمایه گذاری برای این رشته هستیم و برای توسعه هر چه بیشتر آن بورس هایی به منظور کسب توانمندی جهت متخصصین کشور اعطا خواهد شد.
دکتر حسین ملک افضلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در واقع اگر در فناوریهای جدیدی مانند بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی نتوانیم از علم کامپیوتر و مدل هایی که بدین وسیله ساخته می شوند، استفاده کنیم، نخواهیم توانست از این علوم به نحو موثری بهره برداری کنیم. بیوانفورماتیک ابزاری است که توسعه فناوری های جدید را تسریع و آسان می کند.
وی با اشاره به رشد کشور در زمینه فناوری های جدید گفت: فناوری های بیوتکنولوژی، ژنتیک، نانوتکنولوژی، بیوانفورماتیک و سلول های بنیادی زمینه هایی هستند که در سال های اخیر در علوم پزشکی اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند و در تشخیص بیماری ها، درمان و پیگیری کاربرد دارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یاد آور شد: این تکنولوژی ها کمک می کند که بیماری ها در مراحل پیش از تولد تشخیص داده شوند و درمان ها نیز به سوی هزینه کمتر سوق پیدا کنند.
وی به پیشرفت های کشور در بخش بیوتکنولوژی اشاره کرد و گفت: تولید واکسن هپاتیت B ، اینترفرون آلفا و برخی ترکیبات جدید دارویی از جمله موفقیت های کشور در زمینه بیوتکنولوژی است و در این راه کشور فعالیت های توسعه ای خود را آغاز کرده است.
ملک افضلی از توسعه مراکز آموزشی و تحقیقاتی در زمینه بیوتکنولوژی خبر داد و گفت: دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی در زمینه فناوری های جدید هم اکنون در 2 دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی وجود دارد که این مراکز در 7 دانشگاه علوم پزشکی تیپ یک وزارت بهداشت تکمیل می شود.
وی تأکید کرد: این مراکز به عنوان واحدهای مستقل مورد حمایت جدید معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار می گیرند.
١٣:٠٢ ٢٤/٠١/١٣٨٦