٠٢:٠٩ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
موفقيت بي‌سابقه دانشمند ايراني و اميدهاي تازه در درمان ناباروري مردان
استادايراني دانشگاه«نيوكاسل»براي نخستين بار موفق به‌ توليد اسپرم‌ از مغز استخوان شد

پروفسور كريم نيرنيا و همكارانش براي نخستين بار موفق به توليد اسپرم(سلول‌هاي جنسي مردانه) نابالغ از سلول‌هاي بنيادي مغز استخوان شدند.
به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با پيگيري موفقيت‌آميز اين تحقيقات مي‌توان به مرداني كه‌ به دلايل مختلف از جمله ابتلا به سرطان توان‌ توليد اسپرم و باروري را از دست‌ داده‌ اند، امكان داد تا با اسپرم خود صاحب فرزند شوند.
گروه تحت‌ سرپرستي‌ پروفسور كريم‌ نيرنيا‌ كه در حال حاضر در دانشگاه «نيوكاسل» انگلستان فعاليت دارد، توانسته‌ است‌ با كشت و تمايز سلول‌هاي‌ بنيادي گرفته شده از مغز استخوان‌ گروهي از مردان‌ داوطلب اين سلول‌ها را در شرايط آزمايشگاهي به گونه‌اي پرورش دهند كه تبديل به سلو‌ل هاي جنسي مردانه نابالغ شوند.
اگر محققان بتوانند اين اسپرم‌ها را تا تبديل شدن به اسپرم‌هاي بالغ رشد دهند كه البته اميدوار هستند كه اين كار طي پنج سال آينده امكان پذير شود، در نهايت اين اسپرمها براي درمان مشكلات ناباروري قابل استفاده خواهند بود. اين‌ روش‌ در موش‌ هاي‌ نر با موفقيت انجام شده‌ است.
به گفته اين پروفسور ايراني مرحله بعدي اين پژوهش توليد اسپرم‌هاي بالغ از اين اسپرم‌هاي ابتدايي خواهد بود.
با روش‌ ابداعي‌ اين‌ پروفسور ايراني‌ احتمالا زنان‌ نيز‌ خواهند توانست‌ اسپرم‌ مورد نياز را براي‌ باردار شدنشان را خودشان‌ توليد كنند‌.
نتايج‌ اين‌ تحقيق‌ كه‌ در زمان فعاليت پرفسور نيرنيا در آلمان با مشاركت محققان دانشگاه‌هاي «جورج آگوست گوتينگن»، «مونستر» و دانشكده پزشكي ‌هانوورآلمان‌ صورت‌ گرفته‌ است‌، در نشريه علمي‌ «گامت‌ بيولوژي» منتشر شد‌ه است.
متخصصان در عين حال هشدار داده‌اند كه يافته‌هاي حاصل از مطالعات به دقت بازبيني شده اين محققان بايد در اين ابتدايي ترين مرحله با احتياط تفسير و تعبير شود.
دولت انگليس اخيرا قانوني ارائه كرده كه بر اساس آن استفاده از اسپرم‌ها يا سلولهاي تخم كه به طور مصنوعي توليد شده‌اند براي كمك به توليد مثل ممنوع است.
پرفسور نيرنيا سال گذشته نيز در تحقيقاتي كه با همكاري محققان دانشگاه‌هاي «نيوكاسل» انگلستان و «جورج آگوست گوتينگن» انجام شده بود با بارورسازي اسپرم‌هاي توليدي از سلول‌هاي بنيادي جنيني استخراج شده از موش‌هاي آزمايشگاهي ثابت كرد كه مي‌توان از اسپرم‌هاي رشد يافته از سلولهاي بنيادي جنيني در زاد ولد استفاده كرد.
به گزارش ايسنا، در جريان آن تحقيق، هفت جنين موش خلق شد كه گرچه اكثر اين موش‌هاي خلق شده از اسپرم مصنوعي با مرگ زودهنگام تلف شدند با اين حال الگوهاي رشد غيرعادي آنها براي پروفسور كريم‌ نيريان جالب توجه بود.
اين دانشمندان اين سلول هاي اسپرمي تازه شكل يافته موسوم به سلول هاي بنيادي «اسپرماتوگونيال» را به سلول هاي اسپرم بالغ تبديل كردند و سپس برخي از آنها با تخم هاي موش ماده تركيب ساختند. تخم هاي بارور شده پس از رشد با موفقيت به بدن موش ماده پيوند زده شد و هفت جنين را خلق كرد.

١٣:١٥ ٢٥/٠١/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد