٠٢:١٢ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك كارشناس IT:
توجه به مالكيت فكري يكي از مقدمات گذار به جامعه‌ي اطلاعاتي است

يك كارشناس IT گفت: جامعه‌ي اطلاعاتي يك نياز است و گريزي از آن نخواهد بود؛ كشورها نيز به ناچار به اين سمت سوق پيدا مي‌كنند اما اين روند به برنامه‌ريزي نياز دارد؛ ضرورت‌هاي جامعه‌ي اطلاعاتي در كنفرانس‌ها مرور مي‌شود اما بايد پاسخ داد كه چرا با وجود اين تذكر‌ها پيشرفت و راندمان كار كند است.
مجيد متقي در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه‌ي اطلاعاتي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به حضور مقامات ايران در كنفرانس‌ها و اجلاس جامعه‌ي اطلاعاتي و پذيرش تعهداتي در رسيدن به اصول جامعه‌ي اطلاعاتي اظهار كرد: در اجلاس‌هاي مذكور چشم‌اندازهايي براي كشورها ديده شده و مطالب مورد توجه نسبت به ديدگاه كلي براي عقب نماندن از كشورها در حوزه‌هاي مختلف مبتني بر IT بايد در داخل كشور نيز برنامه‌ريزي شود و نبايد از آن غافل بود.
به گفته‌ي وي برنامه‌ريزي‌هايي از سال‌هاي قبل انجام شده به گونه‌اي كه همه‌ي مسوولان در انجام آن هيچ مخالفتي ندارند و به اين رخداد اعتقاد دارند اما علي‌رغم اين اذعان پيشرفت و راندمان كار كند بوده است.
او با اشاره به اين كه گزينه‌ي ديگري براي گذشتن از IT نيست،‌ گفت: بايد ضعف نگاه سيستماتيك در داخل را به نوعي مرتفع و تمهيداتي مقدماتي براي زيرساخت مناسب و توليد محتوا براي نشر گسترش را فراهم كرد و تحقيق همه اين‌ها مستلزم انسجام در همه‌ي ابعاد كاري است و نقش منابع انساني به عنوان كنش گران اصلي بسيار پراهميت است.
وي تصريح كرد: برخي مواقع تنها مساله‌ي بودجه به عنوان ركن اساسي در توسعه‌ي ICT مطرح مي‌شود، بودجه در بسياري موارد مي‌تواند تضمين كننده باشد با توجه به ايرادي كه به بودجه‌ي سال 86 در حوزه‌ي IT گرفته مي‌شود مي‌توان نگاهي به سال‌هاي گذشته داشت كه فرصت‌هاي مالي بوده است اما اينكه چه ميزان بهره برداري شده، جاي سوال دارد.
به گفته‌ي او نداشتن برنامه‌ي مناسب در حوزه‌ي تامين نيروي انساني مناسب IT براي تامين نيروهاي متخصص در گرايش‌هاي مختلف IT از جمله مواردي است كه توجهي به آن نشده است و با در نظر گرفتن 300 شركت عضو انجمن انفورماتيك مي‌توان شاهد بود كه قسمت عمده‌ي آن‌ها در عناوين خاصي از IT كه عمدتا فروش سخت افزار است فعال هستند و با اين تيم نمي‌شود سرمايه‌هاي بزرگ را سر گردان كرد.
متقي در خصوص زيرساخت‌هاي ورود به جامعه‌ي اطلاعاتي خاطر نشان كرد: سرمايه‌گذاري‌ها بايد تخصصي انجام شود، وزارت ICT نقش برجسته‌ي داستان است؛ در زمينه‌ي بسترهاي ارتباطي افراد و امنيت براي داشتن خط امن گزينه‌هاي مختلفي است كه به زيرساخت‌ها مربوط مي‌شود كه اين كمبود‌ها حتي در پارك‌هاي علم و فن‌آوري هم به چشم مي‌خورد و دغدغه‌ي بزرگ شركت IT مستقر در پارك‌ها نيز همين مباحث است.
او ادامه داد: به عنوان مثال پارك IT استان گيلان هنوز براي داشتن فيبر نوري با مشكل همراه است و علي‌رغم قول‌هاي وزارت ICT مبني بر اولويت دادن دستگاه‌هاي فن‌آوري و آموزش و پژوهش هنوز به نتيجه‌اي نرسيده‌ايم.
متقي توجه به مالكيت فكري را يكي از مقدمات گذار به جامعه‌ي اطلاعاتي برشمرد و تصريح كرد: افراد سرمايه‌گذار در اين زمينه انتظار استفاده‌ي بهينه را دارند اما افراد حرفه‌يي ديگر به راحتي دزدي كرده و انگيزه‌ را در توليد كاهش مي‌دهند؛ گرچه قوانيني تصويب شده اما اجرا نمي‌شود و افراد شفافيتي در انجام كارها نمي‌بينند.
او ادامه داد: پايين بودن راندمان IT در كشور به نقش مديران اجرايي در حوزه‌هاي مختلف برمي‌گردد؛
توجيه مديران اجرايي توسط مشاوران IT سازمان‌ها مي‌تواند مانع از خرج بودجه‌ي IT هر چند كم براي ساير موارد در سازمان شود؛ كشور ما در حوزه‌ي برخي فن‌آوري‌هاي نوين حرف دارد و از طرفي آمادگي لازم را دارد تا در IT نيز حتي به كشورهاي حاشيه‌اي توليدات خود را صادر كند در نتيجه نااميدي كشور در خصوص رشد در حوزه‌ي IT فكر اشتباهي است.
او معتقد است: حفظ نيروهاي متعهد و نخبه در كشور مي‌تواند باعث ايجاد محيط رقابتي در منطقه شود؛ در اين زمينه كشورهايي را مي‌توان مثال زد كه در وضعيت كلي مانند ما نيستند اما در حوزه‌ي IT خوب كار مي‌كنند.
به گفته‌ي اين كارشناس وزارت ICT در حوزه‌ي زيرساخت بايد سرمايه‌گذاري‌ها را ادامه دهد و به حمايت از بخش خصوصي بپردازد و راهي نيست كه بخش خصوصي را ناديده گرفت؛ بايد در حوزه‌ي IT براي استان‌ها طرح جامع در نظر گرفت كه همه طرح‌ها در تهران متمركز نشوند. همچنين در سطح استان‌ها از شهرستان‌ها غفلت نشود.
متقي وجود يك نظام ارزيابي كيفيت در بخش IT را حائز اهميت دانست و گفت: داشتن آزمايشگاه‌هاي تست و ارايه‌ي گواهي نامه به توليدات IT ضروري است كه بايد هر چه سريع تر اقدام شود.

٠٩:٥٧ ٢٦/٠١/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد