دوربين ديد در شب با فناوري بالا در جهان در دانشگاه تبريز طراحي و ساخت شد
با تلاش پژوهشگران گروه مهندسي الكترونيك دانشكده مهندسي برق دانشگاه تبريز براي نخستين بار در جهان دوربين ديد در شب با فناوري بالا طراحي و ساخته شد.
به گزارش ايلنا، دكتر علي رستمي، مجري طرح با اعلام اين مطلب، تصريح كرد: با استفاده از فناوري مبدلهاي نوين سلولهاي خورشيدي ميتوان دوربينهاي داراي توان ديد در شب و تجهيزات دوربيندار نظامي با وضوح بهتر طراحي و توليد كرد.
استاد دانشگاه تبريز، استفاده از نوعي آلياژ ساده سرب براي ساخت اين نوع دوربينها را از جمله ويژگي اين فناوري جديد براي ساخت دوربين ديد در شب اعلام كرد و گفت: به علت استفاده از اين نوع آلياژ كه به سادگي در آزمايشگاههاي كشور قابل توليد است، هزينه ساخت اين نوع دروبينها را نسبت به مشابه خارجي آن كمتر كرده است.
رستمي، نداشتن نياز به خنك سازي، قابل استفاده بودن در دماي اتاق و محيط طبيعي با فناوري ارائه شده توسط وي در توليد اين نوع دوربينها را از ديگر مزيتهاي اين طرح عنوان كرد.
به گفته وي، تصاوير ارائه شده توسط اين دوربينها بسيار واضحتر از مشابه خارجي آن است و از اين نظر يك ابتكار در اين عرصه محسوب ميشود.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي برق دانشگاه تبريز، استفاده در سيستمهاي حفاظتي، سيستمهاي دزدگير، اهداف نظامي مبتني بر مادون قرمز و استفاده در برق ادوات مهندسي به خصوص مخابرات نوري را از ديگر كاربردهاي اين فناوري جديد اعلام كرد.
به گفته وي، اين طرح به مدت دو سال با هزينه 30 ميليون ريال طراحي و ساخته شده است.
٠٩:٤١ ٢٨/٠١/١٣٨٦