٠٧:٣٩ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
كارشناس ارشد صنعت:
سوء مديريت مشكل اصلي صنعت كشور است

ما در صنعت كمبود منابع نداريم، بلكه مشكل اصلي ما سوء مديريت و نبود مديريت صحيح است كه منابع را هدر مي‌دهد و دليل اصلي اين ضعف، عدم احساس نياز ما به مديريت است.
مهندس مهدي عراقي ـ كارشناس ارشد صنعت ـ در گفت‌وگو با ايسنا افزود: رشته مديريت در دانشگاه‌هاي ايران جزو انتخاب‌هاي آخر است و بيشتر دانشجويان مديريت از ميان فارغ‌التحصيلان علوم انساني هستند؛ در حالي كه دانشجوي مديريت بايد رياضيات را بفهمد و ذهن فعال داشته باشد تا به درستي بتواند روابط ميان سيستم را درك كند.
وي، درباره دلايل ضعف تحصيل‌كردگان مديريت در ايران گفت: بازار كار و انگيزه مالي عوامل تاثيرگذار بر انتخاب رشته هستند و دانشجويان رشته مديريت چون انگيزه مالي قوي ندارند در دانشگاه‌ها هم زياد كوشش نمي‌كنند.
عراقي با بيان اين كه دانشجويان و فارغ‌التحصيلان مديريت معمولا از سوي صاحبان درك نمي‌شوند، ادامه داد: صاحبان صنايع از فارغ‌التحصيلان مديريت در جايگاه غيرتخصصي بهره مي‌برند.
وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو با اشاره به ساختار دولت در ايران گفت: ساختار و مفهوم دولت در ايران مانع اصلي رشد و توسعه صنعت است، چراكه دولت وابسته به نفت هيچ‌گاه به صنعت احساس نياز نمي‌كند و هر كجا كه كم مي‌آورد، پول نفت را خرج مي‌كند.
اين كارشناس صنعت، حضور بخش خصوصي در صنعت را نيز چندان تاثيرگذار ارزيابي نكرد و گفت: بخش خصوصي در ايران معمولا از روابط شكل مي‌گيرد. ممكن است بخش خصوصي دلسوزي داشته باشد، اما دلسوزي چاره مشكل نيست، چراكه آنجا هم روابط بر شايسته سالاري حاكم است.
وي در ارزيابي استراتژي توسعه صنعتي به ايسنا اظهار كرد: استراتژي توسعه صنعتي، در حد تئوري بسيار قوي و ارزشمند است، اما عملي نيست، زيرا اصلا براي اجرا نوشته نشده است.
عراقي ادامه داد: استراتژي توسعه صنعتي فقط به جنبه نظري قضيه توجه داشته و مباحث مديريتي و رهبري ناديده گرفته شده است.
وي به بررسي وضعيت صنعت در قزوين پرداخت و يادآور شد: وضعيت صنعت در قزوين جداي از وضعيت كلي حاكم بر كشور نيست.
وي با اشاره به موقعيت‌هاي ويژه قزوين به لحاظ فيزيكي اضافه كرد: اكثر مديران ترجيح مي‌دهند از تهران صنعت را اداره كنند و همين باعث شده شناخت درستي از صنعت نداشته باشند.
عراقي با بيان اين كه مديران محلي ارتباط بيشتري با يكديگر دارند و فرصت بيشتري براي هم‌انديشي در اختيار آنها ست گفت: اما متاسفانه مديران بومي قزوين از اين امكان براي حل مشكلات بهره نمي‌گيرند.
وي درباره حضور مديران ارشد صنايع در منطقه اظهار كرد: براي حضور اين مديران بايد امكانات و جاذبه‌هايي ايجاد كنيم كه در اين مديران ايجاد انگيزه كند.
وي امكان تحصيل در مراكز آموزشي با كيفيت، امكانات رفاهي و بهداشتي را از مهمترين نياز مديران صنايع عنوان كرد.
عراقي درباره انتقال دفاتر مركزي شركت‌ها به قزوين بيان كرد: اگر بخواهيم دفاتر مركزي در محل توليد مستقر شوند، نيازمند يك بازنگري كلي در سياست‌هاي منطقه‌اي هستيم.
وي با اشاره به اينكه مديران محلي معمولا كوته‌بين و منفعت‌طلب هستند ادامه داد: سيستم دولتي بايد تغيير پيدا كند و سيستم مديريت واحد صنعتي به وجود آيد.
به گفته عراقي، افزايش اختيارات سازمان‌ها و مراكز دولتي در منطقه و افزايش اعتبارات بانك‌هاي محلي از ديگر ابزارهاي موردنياز براي انتقال دفاتر مركزي شركت‌ها به محل استقرار است.
وي درباره وضعيت فناوري اطلاعات و كاربرد آن در صنعت استان اظهار كرد:انگيزه‌اي براي بهره‌گيري از فناوري اطلاعات در صنعت وجود ندارد و مديران دولتي دليلي براي مراجعه به اين بانك‌ها ندارند و مديران خصوصي هم به اين اطلاعات اعتماد ندارند.
عراقي در پايان اين گفت‌وگو خواستار تغيير فرهنگ تربيت مدير در ايران شد و گفت:اگر مديران خوب تربيت كنيم و مسائل را به اين مديران واگذار كنيم خيلي از مسائل و مشكلات صنعت حل خواهد شد.

١٤:٢٨ ١٧/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد