چهاردهمين كنگره دامپزشكي ايران اسفندماه سال جاري برگزار ميشود
رييس هيات مديره جامعه دامپزشكان ايران از برگزاري چهاردهمين كنگره دوسالانه سراسري دامپزشكي در روزهاي ۲تا ۴اسفند ماه امسال در تهران خبر داد.
"عباسعلي مطلبي" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: اين كنگره با شعار "دامپزشكي، سلامت، شكوفايي اقتصاد" و با حضور كارشناسان دامپزشكي سراسر كشور در مركز همايش هاي رازي تهران برگزار خواهد شد.
بهگفته وي، اين كنگره توسط جامعه دامپزشكان ايران و با همكاري وزارت جهاد كشاورزي (سازمان دامپزشكي كشور، موسسه تحقيقات واكسن و سرمسازي رازي، موسسه تحقيقات شيلات ايران)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سازمان نظام دامپزشكي ايران، دانشكدههاي دامپزشكي كشور، تشكلها و تعاوني هاي توليدي و خدماتي بخش دامپزشكي برگزار خواهد شد.
وي، از دامپزشكي به عنوان يكي از بخشهاي موثر در اقتصاد بهداشتي نام برد و گفت: اين بخش از طريق كاهش ضايعات و بهبود توليدات دامي، تامين پروتئين حيواني و امنيت غذايي، قطع وابستگي و رساندن كشور به خودكفايي در محصولات دامي، ايجاد اشتغال و امنيت سرمايهگذاري نقش موثري در توسعه اقتصادي و بهداشتي جامعه ايفا ميكند.
وي، رسالت بهداشتي را وظيفه سنگين دامپزشكان كشور خواند و تصريح كرد: هيچ گروهي به اندازه دامپزشكان، صلاحيت تشخيص و كنترل انتقال بيماري از حيوان به انسان را ندارد و تلاش دامپزشكان در اينخصوص، كشور را از آسيبهاي فراواني نجات داده است.
مطلبي با بيان آنكه هماكنون بيماري خطرناك آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در پشت مرزهاي ايران شايع شده است، افزود: تلاش دامپزشكان سبب شده است كه ايران تاكنون از شيوع اين بيماري در امان باشد.
رييس هيات مديره جامعه دامپزشكان ايران، همچنين از اين جامعه به عنوان تشكلي قديمي و منسجم ياد كرد كه ارتقا و اعتلاي جايگاه دامپزشكي در سطح جامعه را پيگيري ميكند.
بهگفته وي، اين جامعه با بيش از سه هزار و ۴۰۰نفر عضو تلاش ميكند جمعيت افزون بر ۱۳هزار نفري بخش دامپزشكي را زيرپوشش قرار دهد.
وي حفظ حقوق اعضا، ايجاد زمينههاي همكاري و ايفاي نقش مشاورتي و همكاري با وزارتخانههاي جهاد كشاورزي، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دانشگاهها، سازمان نظام دامپزشكي و پزشكي و وزارتخانهها و موسسههايي را كه به نحوي در پيشبرد و به ثمر رساندن اهداف جامعه موثر هستند، از ديگر وظايف اين جامعه برشمرد.
مطلبي، با اشاره به مشكلات جامعه دامپزشكي، بر ضرورت تخصيص منابع و تسهيلات ارزانقيمت براي دامپزشكان به منظور فراهم كردن امكان حضور آنان در عرصههاي توليد و بهداشت مواد پروتئيني تاكيد كرد و افزود: در زمان حاضر، پتانسيل مناسب براي راهاندازي دورههاي دكتراي تخصصي در ابعاد مختلف دامپزشكي وجود دارد كه بايد با پشتيبانيهاي لازم، امكان حضور دامپزشكان در اين دورهها فراهم شود.
وي، فعاليتهاي دامپزشكي را به علت ارتباط با حيوانات متعدد پيچيدهتر از پزشكي دانست و بر لزوم حضور دامپزشكان در دورههاي تخصصي براي پاسخگويي به نيازهاي بهداشتي بخش دام تاكيد كرد.
مطلبي همچنين از رايزني جامعه دامپزشكان ايران با شهرداري براي تخصيص يكي از بوستانهاي غرب تهران براي فعاليتهاي تحقيقاتي و فناوري دامپزشكي خبر داد و افزود: در صورت تحقق اين امر، نمايشگاههاي دايمي به منظور آشنايي مردم با فعاليتهاي دامپزشكي در اين بوستان برگزار خواهد شد.
دبير علمي چهاردهمين كنگره دامپزشكي ايران نيز گفت: يكهزار و ۱۰۰مقاله به دبيرخانه اين كنگره ارسال شده كه پس از بررسي، درمجموع ۷۰۰مقاله براي ارايه و چاپ در كتاب كنگره پذيرفته شده است.
"ايرج نوروزيان" برگزاري دو ميزگرد تخصصي درخصوص بيماريهاي آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان و تب برفكي را از ويژگيهاي اين كنگره اعلام كرد و افزود:
از ۲۲كارشناس مطرح علم دامپزشكي كشورهاي مختلف جهان براي حضور در اين كنگره دعوت شده است.
دبير اجرايي چهاردهمين كنگره دامپزشكي ايران نيز با اشاره به آغاز فعاليتهاي ستاد برگزاري اين كنگره از حدود يك سال پيش، از دامپزشكي به عنوان بخش مهم و تاثيرگذار در بهداشت جامعه نام برد.
"گودرز اديب راد" افزود: سازمان دامپزشكي ايران به عنوان متولي سلامت و بهداشت دامي كشور، از اعتبارات و امكانات كافي براي ايفاي وظايف گسترده خود برخوردار نيست.
وي ابراز اميدواري كرد: دولت از ظرفيتهاي موجود در بخش غيردولتي دامپزشكي براي افزايش سلامت و بهداشت دامي كشور استفاده كند.
١٤:٤٤ ١٧/١١/١٣٨٤