٢٣:٠٥ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تهران:
شعار دانشگاه علوم پزشكي تهران در سال 84 "پژوهش در خدمت سلامت" است

 معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: اولويت دانشگاه علوم پزشكي تهران در سال 1384 مطابق با شعار اين دانشگاه با عنوان " پژوهش در خدمت سلامت " است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس ،اكبر فتوحي صبح امروز در محل معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: امسال با توجه به فرمايشات رهبرمعظم انقلاب مبني بر "قرار گرفتن پژوهش و توليد علم در جايگاه‌ اول هر دانشگاه "معاونت پژوهش دانشگاه تصميم به انجام پژوهشهايي براي ارتقاي امر سلامت در جامعه گرفته است.
وي افزود: پژوهش در دانشگاه علوم پزشكي در دو محور؛ ارتباط پژوهشهاي انجام شده با صنعت كه به عنوان رتبه اول در كشور انتخاب شده و ديگري در بحث تعريف الويتهاي پژوهشي كه در اين بخش نيز پازلها و مجموعه هاي لازم براي اجراي بهتر تحقيقات گردآوري شده است، تعريف شده است.
وي با اعلام حضور 70 دپارتمان تخصصي در دانشگاه‌ علوم پزشكي تهران گفت: در اين دانشگاه به دليل حضور اين تعداد دپارتمان تخصصي وحضور اساتيد برتر در هر دپارتمان نمي‌توان دانشگاه را محدود كرد و مانند مابقي دانشگاه‌ها تنها در يك مورد بخصوص، به پژوهش و توليد علم پرداخت.
معاون پژوهش دانشگاه علوم پزشكي تهران همچنين با بيان اين مطلب كه دانشگاه علوم پزشكي با 1200 عضو هئيت علمي تقريبا حدود 12 درصد اعضاي هئيت علمي كشور را داراست، گفت: سهم توليد علم اين دانشگاه 30 درصد توليد مقالات علمي در كشور است و از حدود 5000 هزار طرح تحقيقاتي حدود 980 طرح يعني حدود 20 درصد به اين دانشگاه اختصاص داده شده است.
وي اضافه كرد: در كل كشور از مقالات چاپ شده 28 درصد به اين دانشگاه اختصاص دارد ، همچنين 9 درصد توليد علم كشور در سال 1383 به اين دانشگاه مربوط است.
فتوحي همچنين با اعلام اين خبر كه 580 مقاله از مقالات كشور از اين دانشگاه در مجلات و نمايه‌هاي خارجي به چاپ رسيده است، گفت: اين رقم در سال 81 ، 230 مقاله بود كه در سال 82 با رشد 90درصدي به 430 مقاله و در سال 83 با رشد 30 درصدي به رقم 580 مقاله در ميان مقاله‌هاي چاپ شده خارجي رسيد.
وي ادامه داد: دانشگاه علوم پزشكي از 70 سال قدمت برخوردار بوده و در حال حاضر در ميان 100 مركز تحقيقاتي در سال 83 رتبه 1اول و دوم را در ميان اين مراكز به خود اختصاص داده است كه مركز تحقيقات گوارش يكي از اين مراكز با كسب رتبه اول است.
وي همچنين دلايل اين رشد و بلوغ را 3 محور مهم ذكر كرد كه ابتدا تغيير در نوع سياست گذاري دانشگاه در پرداختن به پژوهش؛ دوم، برنامه‌ريزي و مديريت جامع و فعال در عرصه پژوهش و در نهايت پتانسيل‌هاي ذاتي موجود در دانشگاه است.
فتوحي تصريح كرد: در نمايشگاهي كه به مناسبت هفته پژوهش از 26 اين ماه و در موزه ملي پزشكي كشور برگزار مي‌شود ، 29 مركز تحقيقاتي اين دانشگاه ، 7 دانشكده و همچنين در كنار اينها كتابخانه ديجيتال و بخش IT و چند مركز ديگر در قالب 44 غرفه به نمايش دستاوردهاي خود در زمينه پژوهش مي‌پردازد.
وي در ادامه در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر آمار استفاده از تحقيقات انجام شده در سطح كشور از ميان تحقيقات انجام شده اين دانشگاه گفت: متوسط شاخص تاثيرگذاري تحقيقات و مقالات ارائه شده در جهان و در ميان صنايع يك درصد بوده در حاليكه اين شاخص تنها در دانشگاه علوم پزشكي كشور 4/1 درصد است كه اين آمار در نوع خود بي‌نظير است.
وي در خاتمه با اعلام اينكه يكي از مشكلات پژوهشي نبود ارتباط ميان اساتيد و نشريات و دانشگاهيان كشورهاي ديگر است، گفت: براي عرصه پژوهش در سال 83 حدود 2 ميليارد تومان در اين دانشگاه بودجه صرف شده است كه بخش اعظم اين بودجه براي خريد كتاب‌ها، مجلات و ارتباط برقرار كردن با اساتيد خارج از كشور صرف شده است.

١٣:٤٦ ٢٢/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد