٢٢:٠٤ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك كارشناس نرم‌افزار:‌
صنعت نرم‌افزار كشور چندان جدي گرفته نشده است

به اعتقاد يك كارشناس در صادرات فن‌آوري اطلاعات صرفا بحث نرم‌افزار مطرح نيست و علاوه بر آن به تخصص بالا در طراحي نرم‌افزار نياز بوده و خدمات مهندسي نيز بخش مهمي ‌از آن است.
عباس فرزين در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد:‌ نيروهاي متخصص ما در سال‌ها‌ي گذشته آموزش ديده و براي ارايه‌ي خدمات در اين بخش آماده‌ي بهره‌برداري هستند و ما اكنون با برنامه‌ريزي و ارتباطات مقبول و شفاف با كشورهاي خارج ( به ويژه پذيرش استانداردهاي بين‌المللي) مي‌توانيم در صادرات نرم‌افزار رشد كنيم.
وي همچنين توجه به نياز بازارهاي خارجي را يكي از ضرورت‌هاي صادرات نرم‌افزار دانست و اظهار كرد:‌ اصولا نرم‌افزار براي رفع نياز مصرف كننده است، بايد ابتدا نيازهاي بازار را بسنجيم بعد بر اساس آن نرم‌افزار طراحي كنيم؛ البته اگر روي يك‌سري محصولات فرهنگي‌مان كار كنيم در بازارهاي خارجي خريدار خواهد داشت.
فرزين در ادامه تاكيد كرد: صنعت نرم‌افزار، صنعت قرن 21 است و در اقتصاد كشورهاي ديگر دنيا نقش اساسي بازي مي‌كند از جمله در كشور هند كه با برنامه‌ريزي در پنج سال اخير توانسته صادرات نرم افزارش را به حد قابل توجهي برساند.
به گفته‌ي او در كشور ما نيز نرم‌افزار به عنوان بيست و دومين صنعت در وزارت صنايع قلمداد شده اما چندان جدي گرفته نشده است اما در هر صورت دولت به سمت الكترونيكي شدن پيش مي‌رود و مجبور است همه‌ي عمليات‌هايي را كه در گذشته به صورت سنتي انجام مي‌داد،‌ ديجيتالي و در بستر رايانه انجام دهد و اين حجم زيادي كار را براي متخصصان ايجاد مي‌كند و در صورت برون سپاري اين كارها در بخش خصوصي نيز توسعه مي‌يابد.
اين كارشناس همچنين با اشاره به تصويب قانون كپي رايت براي محصولات ايراني تصريح كرد:‌ ما معضلات زيادي در اجراي اين قانون داريم اما اجراي درست اين قانون در كشر موجب پيشرفت و اقتصادي شدن طرح‌هاي نرم افزاري خواهد شد.
به گفته‌ي او در حال حاضر رعايت نشدن قانون كپي‌رايت از دو جهت به كشور لطمه مي‌زند اول اين كه ديگر توليد نرم‌افزار براي توليد كننده‌ي داخلي سود اقتصادي نداشته و متخصصان در اين بخش امنيت شغلي نخواهند داشت و دوم اين كه با ركود بازار داخلي و فضا براي حضور گسترده نرم افزارهاي خارجي باز مي‌شود.
فرزين در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تمايل شركت‌ها براي توليد نرم‌افزارهاي چند رسانه‌يي و آموزشي و استقبال بازار داخلي از اين‌ نوع نرم‌افزارها گفت:‌ نشر الكترونيك در سال‌هاي گذشته يكي از بخش‌هاي جالب نمايشگاه كتاب بود اما در سال جاري اين بخش از نمايشگاه حذف شده و مسوولان قول برگزاري آن را در فرصت مناسب ديگري داده‌اند، در صورتي كه نمايشگاه با توجه به ازدحام جمعيت و برخورد مستقيم با مصرف كننده‌ها يك موقعيت خوب براي نشر الكترونيك بود.

٠٩:٥٣ ٠٢/٠٢/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد