٢٣:١٧ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی می شود

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : دانشگاه علوم پزشکی تهران با وجود دارا بودن 12 درصد اعضای هیئت علمی کل کشور 30 درصد سهم تولید علم کشور در زمینه علوم پزشکی را برعهده دارد.
دکتر "اکبر فتوحی" صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، با بیان این مطلب افزود : این دانشگاه یک هزار و 200 عضو هیئت علمی دارد و از میان 5 هزار تحقیقاتی مصوب در وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران 980  طرح تحقیقاتی را به انجام رسانده که در حدود 20 درصد طرح های تحقیقاتی محسوب می شود.
وی هدف از برگزاری این نشست را معرفی فعالیت های علوم پزشکی تهران در زمینه های پژوهشی ذکر کرد و افزود : دانشگاه علوم پزشکی تهران امسال برای سومین سال متوالی بر اساس ارزیابی های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشک، رتبه نخست در پژوهش را به خود اختصاص داده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به میزان مقالات چاپ شده توسط این دانشگاه و سهم آن در تولید علم خاطر نشان کرد : از میان مقالات علوم پزشکی در کل کشور 28 درصد مقالات ایندکس شده در مجلات خارجی متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در بحث تولید علم، از این دانشگاه در سال 81 ، 230 مقاله، در سال 82، 430 مقاله و در سال 83، 570 مقاله به چاپ رسیده است.
به گفته وی براساس ارزشیابی وزارت علوم در سال 2003 از میان 140 موسسه آموزش عالی موجود در کشور، 3 درصد هئیت علمی کل کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور دارند و این دانشگاه در مقالات ایندکس شده مجلات معتبر بین المللی 298 مقاله منتشر کرده و با توجه به چاپ 3 هزار و 326 مقاله توسط اعضای هیئت علمی کل کشور، 9 درصد تولید علم کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است.
"فتوحی" اظهار داشت : از حدود یک صد مرکز تحقیقاتی فعال در کشور در حوزه وزارت بهداشت، 29 مرکز تحقیقاتی متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است که دو مرکز "غدد و متابولیسم" و "بیماری های گوارشی و کبدی" به ترتیب رتبه های اول و دوم را در میان مراکز تحقیقاتی پزشکی کشور دارا هستند. همچنین مرکز تحقیقات اعتیاد نیز در میان مراکز تحقیقاتی تازه تأسیس رتبه نخست را بدست آورده است.
وی افزود : دانشگاه علوم پزشکی تهران 70 سال قدمت دارد و یکی از قدیمی ترین دانشگاه های کشور به معنای نوین است و طی چهار سال اخیر در سطح کلان کشور با رشد قابل توجهی در زمینه پژوهش و تولید علم روبرو بودیم به گونه ای که برخی از مجلات خارجی از این رشد با عنوان انقلاب علمی اسلامی یاد می کنند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت های علمی و پژوهشی این دانشگاه  را دارای سه محور اصلی، توجه به مقوله پژوهش، بودجه مناسب و پتانسیل موجود در دانشگاه برشمرد و گفت : مدیریت کلان دانشگاه در سال های اخیر توجه مناسبی به بخش پژوهش داشته و در تأسیس مراکز تحقیقاتی، بودجه های اختصاص یافته و ایجاد زیرساخت های مناسب این توجه کاملاً قابل مشاهده است.
وی تصریح کرد: مدیریت دانشگاه در بسیاری از مسایل پژوهشی فعالانه و پیگیر بوده و پتانسیل هایی ذاتی دانشگاه و وجود هیئت علمی برجسته، 70 دپارتمان آموزشی و علمی و دانشجویان نخبه به شکوفایی دانشگاه علوم پزشکی تهران منجر شده است.
"فتوحی" یاد آور شد : بودجه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حدود 20 میلیارد ریال در سال 83 بوده است و به دلیل اینکه دانشگاه تهران یک دانشگاه مادر بوده و 50 درصد دوره های دکتری در این دانشگاه قرار دارد به پژوهش های بنیادی بیشتر توجه می شود. 
وی تأکید کرد : در محور ارزیابی ارتباط با صنعت این دانشگاه توانسته رتبه نخست را به خود اختصاص دهد و تاکنون 40میلیارد ریال بودجه از بیرون از دانشگاه کسب کرده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص کاربردی بودن پژوهش آن را دارای تعاریف خاصی دانست و گفت : در دانشگاه های کوچک می توان روی پروژه های خاصی تمرکز داشت اما در دانشگاه تهران با وجود دپارتمان ها علمی متعدد نمی توان محققان را در حوزه خاصی محدود کرد.
وی با اشاره به شعار سال 84 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : "پژوهش در خدمت سلامت" شعار امسال دانشگاه است و پژوهش های بیشتر حمایت می شوند که در خدمت سلامت باشند.
"فتوحی" شاخص تأثیرگذاری مقالات را در جهان "یک" ذکر کرد و افزود : این شاخص در کشورما و با توجه به استفاده قابل توجه از مقالات ایرانی که در مجلات به چاپ می رسد، در حدود 4/1 است.
وی همچنین از راه اندازی پارک علم و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و افزود : تاکنون پنج مرکز رشد در دانشگاه علوم پزشکی تهران تأسیس شده است که یکی از آنها به مرکز رشد علوم دارویی اختصاص دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت : دانشگاه های علوم پزشکی کشور متولی ارائه خدمات درمانی و بهداشتی نیز هستند و دانشگاه علوم پزشکی تهران با وجود 16 بیمارستان و پوشش سلامت 3 میلیون نفر از جمعیت تهران وظایف متفاوتی با دیگر دانشگاه ها دارد. یک عضو هیئت علمی در دانشگاه های علوم پزشکی باید علاوه بر آموزش و پژوهش به درمان و ارائه خدمات بهداشتی نیز بپردازد.
وی تأکید کرد : پژوهش در بیشتر دانشگاه های علوم پزشکی قربانی کار روزمره در موسسات آموزش عالی می شود و باید توجه داشت که با وجود رشد پژوهش در کشور هنوز تحقیقات در کشور با مشکلات بسیاری دست به گریبان است .
"فتوحی" با اشاره به مشکلات تحقیقات کشور در بخش ارتباطات بین المللی، اظهارداشت: هنوز اعضای هیئت علمی دانشگاه های داخل کشور برای حضور در کنفرانس های بین المللی و اخذ ویزا با مشکل مواجه هستند. برای انتشار مقالات دانشمندان ایرانی درمجلات خارجی و به خصوص آمریکایی محدودیت های بسیاری وجود دارد و در حوزه صنعت و تکنولوژی نیز با دانشگاه های ایرانی تحریم هایی مواجه هستند که این مسئله برای دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در علوم پزشکی و مرکز تحقیقات علوم دارویی تأثیرگذار بوده است.
هفته پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تهران از تاریخ 26 آذر تا 1 دی در موزه تاریخ علوم پزشکی کشور برگزار می شود . 

١٤:٢٨ ٢٢/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد