٢٠:١٣ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ایجاد دبیرخانه تحقیقات تقاضامحور در وزارت بهداشت / ثبت زندگینامه علمی محققان ایرانی خارج از کشور

دبیرخانه تحقیقات تقاضامحور موضوع بند د ماده 45 برنامه چهارم توسعه در وزارت بهداشت راه اندازی شد و از این پس بودجه این بخش به تحقیقات تقاضامحور حوزه علوم پزشکی اختصاص می یابد.
دکتر ناصر کلانتری در گفتگو با مهر با بیان این خبر افزود : دبیرخانه اصلی تحقیقات تقاضامحور موضوع بند د ماده 45 برنامه چهارم توسعه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مستقر شده است و متاسفانه سال گذشته هیچ بودجه ای به بخش تحقیقات علوم پزشکی در این حوزه تخصیص نیافت. با تلاش های صورت گرفته در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دبیرخانه مربوط به بخش بهداشت و پزشکی از دبیرخانه اصلی مستقل شد.
وی اضافه کرد: "بند د ماده 45" برنامه چهارم توسعه کشور بر انجام تحقیقات مشتری مدار و تقاضا محور متناظر است و در واقع تحقیقات در این بخش باید پاسخی به سئوالات و درخواست های مراکز صنعتی و دستگاه های دولتی کشور باشد.
رئیس دفتر توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال 85 اعتباراتی که برای این بخش از تحقیقات درنظر گرفته شده بود به طور کامل تخصیص نیافت و اعتباری هم که در پایان سال پرداخت شد به وزارت علوم اختصاص پیدا کرد و بخش بهداشت موفق نشد اعتباری را دریافت کند.
وی یادآور شد: در سال جاری این بخش در وزارت بهداشت فعال شده و خوشبختانه با تصویب مجلس، اعتبار لازم برای این تحقیقات در بودجه کشور اختصاص یافته است. این تحقیقات زمینه لازم را برای ارتباط میان محقق با مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، صنایع و جامعه فراهم می کند.
کلانتری مهمترین مشتری بخش سلامت را جامعه دانست و گفت: تحقیق در رفتارهایی که با سلامت در ارتباط است، دادن پاسخ لازم به سئوالات رایج مدیران بخش خدمات بهداشتی و درمانی و ارائه ایده های جدید به سیاستگذاران و مدیران بخش های دولتی مهمترین هدف از انجام تحقیقات تقاضا محور هستند.
رئیس دفتر توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین در خصوص ارتباط بین المللی و همکاری با محققان خارج از کشور گفت: همکاری های بین المللی دفتر توسعه و هماهنگی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در زمینه همکاری با محققان خارجی توسعه پیدا کرده است و در این راه از همکاری با رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور سود می برد.
وی اضافه کرد: محققان خارجی و محققان ایرانی مقیم خارج از کشور دو گروهی هستند که می توانند در بخش تحقیقات به کشور ما کمک قابل توجهی کنند. کشور نیز ضمن توجه به مصالح ملی کشور در همه جوانب از خدمات فنی محققان ایرانی، داد و ستد تحقیقاتی و امکانات فکری و تحقیقاتی آنها استفاده خواهد کرد.
کلانتری خاطرنشان کرد: با همکاری رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور، محققان ایرانی برجسته ساکن خارج از کشور که علاقمند به همکاری های علمی، آموزشی و فرهنگی با داخل کشور هستند، شناسایی می شوند و رزومه و زندگینامه علمی آنها در بانک اطلاعاتی محققان ایرانی خارج از کشور ثبت می شود.
وی یاد آور شد: هم اکنون این بانک اطلاعاتی در پایگاه اینترنتی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار دارد و به صورت آن لاین اطلاعات محققان در آن ثبت شده و برای ارتباط محققان داخلی و خارجی با یکدیگر آماده بهره برداری است.

١٣:٢٤ ٠٥/٠٢/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد