دبيرشوراي عالي انقلاب فرهنگي:
ترويج جريان پژوهش دركشور مستلزم توسعه پژوهشكدهها درمراكز دانشگاهي است
كمكهاي خيرين رااز مدرسهسازي به ساخت مراكزپژوهشي سوق دهيم
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ترويج جريان پژوهشي در كشور را مستلزم توسعه پژوهشكدهها در تمامي مراكز دانشگاهي با گرايشات تخصصي و فوق تخصصي دانست.
دكتر محمدرضا مخبر دزفولي روز چهارشنبه در حاشيه بازديد از پژوهشكدههاي «رويان» و «ابن سينا» جهاد دانشگاهي در گفتوگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، خاطرنشان كرد: يكي از اولويتهاي امسال شوراي عالي انقلاب فرهنگي تدوين نقشه جامع علمي كشور است كه از محوريترين مولفههاي اين نقشه، ترويج جريان پژوهشي در كشور است كه از بهترين راهكارهاي دستيابي به اين هدف توسعه و تكثير پژوهشكدهها است كه در اين صورت امكان شكوفايي استعدادها و تواناييهاي جوانان كشور افزايش مييابد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي اضافه كرد: در عين حال، دستگاههاي اجرايي نيز بايد به تناسب توان خود با اين جهت گيري هماهنگ شوند و اگر دستگاهها سرعت خود را با اين دورنماها هماهنگ نكنند دستيابي به اهداف پيش بيني شده زمان بيشتري را ميطلبد.
وي افزود: بايد تلاش كرد با همفكري دستگاههاي سياستگذار در حوزههاي علمي و پژوهشي ايجاد كنيم تا پتانسيل موجود در محققان كشور با همگرايي به تحقق اهداف پيش بيني شده منجر شود.
مخبر دزفولي تصريح كرد: وظيفه شوراي عالي انقلاب فرهنگي تعيين و ترسيم سياستها و جهت گيريهاست البته يكي از مهمترين اولويتها بسنده نكردن به سياستگذاري و تنظيم دورنما و در مقابل توجه به محقق كردن و دستيابي به اين سياستهاست.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي اضافه كرد: يكي از اقداماتي كه براي شوراي عالي انقلاب فرهنگي تعريف كردهايم مكلف كردن دستگاهها به انجام اين جهتگيريهاست به گونهاي كه حمايتها تا نقطه تحقق رساندن ادامه پيدا ميكند.
وي در گفتوگو با ايسنا تصريح كرد: در اين بين ممكن است در برخي موارد نياز به حمايتهاي اعتباري براي نظام پژوهشي كشور باشد كه با توجه به اين كه رياست شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر عهده رييس جمهور است قطعا اين پشتيباني را خواهيم داشت.
مخبر دزفولي اظهار كرد: در سال جاري علاوه بر سهم اعتبارات پژوهشي پيش بيني شده در بودجه، يك تا چهار درصد اعتبار دستگاههاي اجرايي نيز بايد در خدمت مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي قرار گيرد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت: يكي از پيشنهادات بسيار خوبي كه از سوي محققان پژوهشكده رويان مطرح شد، گسترش و ترويج فرهنگ ورود خيرين به حوزه ايجاد پژوهشكده در كشور است.
وي تصريح كرد: در اين راستا با فرهنگسازي مناسب درصدديم كمكهاي خيرين را از سطح مدرسهسازي به تاسيس پژوهشكده و مراكز تحقيقاتي سوق دهيم.
مخبر دزفولي يادآور شد: در جريان بازديد از پژوهشكده ابن سينا و پژوهشكده رويان سه ويژگي عمده به چشم ميخورد كه وجود روحيه جهادي، تدبير و توانمنديهاي بالاي تخصصي است.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: در پژوهشكده ابن سينا و رويان جهاد دانشگاهي محققان با ايمان و متخصص كشور تكنولوژيهاي نويني را در زمينههاي علوم زيستي به دست آوردند و در بخشي از اين زمينهها مبدع و مبتكر و مولف مقالات معتبر علمي دنيا و حتي كتابهاي مرجع علمي بودند.
١٦:٠٩ ٠٥/٠٢/١٣٨٦