٢٣:٢٩ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دبير فن بازار ملي:
97هزار پژوهشگر دركشور فعاليت دارند

دبير سومين فن بازار ملي ايران گفت: امسال 7 دهم درصد از توليد ناخالص ملي به پژوهش و فن آوري اختصاص داده شده در حالي كه متوسط جهاني 5/1 درصد است و به اين ترتيب نصف متوسط جهاني اعتبار به پژوهش و فن‌آوري اختصاص داده‌ايم.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر سلطاني، دبير سومين فن بازار ملي در مراسم افتتاحيه «ششمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فن آوري كشور» با طرح اين سؤال كه چرا اثربخشي پژوهش و فن‌آوري در كشور محسوس نيست؟ گفت: اين كه پژوهش و فن آوري در كشور محسوس نيست به معني اثربخش نبودن پژوهش و فن‌آوري در كشور نيست بلكه به علت پايين بودن حجم فعاليت‌هاي پژوهشي و فن آوري در كشور است .
وي با اشاره به اين مطلب كه تجاري سازي و به كارگيري فن آوري در كشور ضعيف است، تصريح كرد: سال گذشته دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش 50 ميليارد تومان قرارداد با خارج از دانشگاه منعقد كرده‌اند كه نشان دهنده اثربخشي پژوهش و فن آوري در دانشگاه‌ها است.
دبير سومين فن بازار ملي افزود: برآورد ما از قراردادهاي دانشگاه و خارج آن در سال جاري 57 ميليارد تومان است.
وي تصريح كرد: سال گذشته از محل ارتباط صنعت و دانشگاه 5/4 ميليارد تومان و امسال 8 ميليارد تومان هزينه شده است.
سلطاني با اعلام اين مطلب كه اثر بخشي پژوهش و فن آوري در كشور نسبت به اعتباري كه به آن اختصاص داده‌اند خوب بوده است، افزود: در سال جاري 9/72 ميليارد تومان اعتبار به موسسات پژوهش اختصاص داده‌اند كه 85 ميليارد توماني اثر بخش داشته است كه نسبت به رقمي كه به اين موسسات پژوهش اختصاص داده‌اند رشد خوبي كرده‌ است.
وي با اشاره به اين كه 700 نفر در ميليون پژوهشگر در كشور داريم، افزود: امسال مجموع پژوهشگران ما در كل كشور 97 هزار نفر اعلام شده‌اند كه شامل تمام پژوهشگران در تمام عرصه‌ها مي‌شود.
دبير سومين فن بازار ملي تصريح كرد: ما بايد تا برنامه چهارم توسعه تعداد پژوهشگران را به دو هزار نفر در ميليون برسانيم.
وي افزود: در حال حاضر پنج هزار و 700 مقاله ISI داريم كه نسبت به سال گذشته 40 درصد رشد داشته و 10 هزار و 700 مقاله داخلي علمي و پژوهشي داخل كشور و بيش از يك هزار ثبت اختراع داخلي در كشور داشته‌ايم.
سلطاني با تاكيد بر ضرورت تقويت فضاي نوآوري در كشورتصريح كرد: در كشور ما 70 تا 80 درصد اقتصاد دولتي است و اين كه گفته مي‌شود بيشتر اعتبار پژوهش را بايد بخش خصوصي تامين كند در اين شرايط درست نيست.
به گزارش ايسنا، دبير سومين فن بازار ملي خاطرنشان كرد : تنها 27 درصد اعتبارات پژوهشي كشور به دانشگاه‌ها اختصاص داده شده و بقيه به ساير وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها تعلق مي‌گيرد.
سلطاني با اشاره به اين كه امسال 520 فن آوري در غرفه فن بازارها داريم افزود: بخشي از اهداف ما براي برگزاري فن بازارها اجرايي شدن فن بازار، فرهنگ سازي آن و كادرسازي براي فن بازار است.

١٤:٤٣ ٢٢/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد