استاد دانشگاه:
بازار داخلي به نرمافزارهاي مديريتي نياز مبرم دارد
دانشگاهها در توليد نرمافزار نقشي جز توسعهي علمي ندارند
به گفتهي استاد IT دانشگاه علم و صنعت ايران بايد در بخش صنعت نرمافزار به متخصصان توليد نرم افزار و هم منابع مصرف اعم از بازار داخلي و خارجي و همين طور نرمافزار توجه داشت.
علي اكبر جلالي در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در حوزهي نيروي انساني براي توسعهي نرمافزار نيروي لازم در سطح ملي و بينالمللي در كشور وجود دارد اما در حوزهي مصرف نرمافزار كشورهاي در حال توسعه مانند ايران به نرمافزار بيشتري نسبت به كشورهاي توسعه يافته نياز دارند در نتيجه در بازار داخلي نياز مبرمي به نرم افزار به خصوص نرم افزارهاي قوي در مديريت وجود دارد اما در بازارهاي خارجي نتوانستهايم مانند كشورهاي هندوستان و ايرلند بخشي از بازار را به خود اختصاص دهيم.
وي ادامه داد: در خصوص تنوع نرمافزار بايد بدانيم كه چه نرمافزارهايي براي داخل و چه نرم افزارهايي براي خارج از كشور توليد كنيم تا در بازار نرم افزار جايگاه مناسبي به دست آوريم.
جلالي با بيان اين كه ما در سه حوزهي نيروي متخصص، منابع مصرف و تنوع نرم افزار با مشكلاتي رو به رو هستيم تصريح كرد: نيروهاي متخصص توليد نرم افزار يا به خارج از كشور مهاجرت كرده و يا رغبت چنداني به فعاليت به دليل رعايت نشدن قانون مالكيت معنوي ندارند.
او ادامه داد: در رابطه با صدور نرم افزارهاي خارجي نيز به دليل اين كه معمولا از نرمافزارهاي غيرقانوني استفاده ميكنيم موفقيت چشم گيري نداشتهايم اما در حوزهي فروش نرم افزار اگر به صورت سازمان دهي شده و در چارچوب مقررات بينالمللي عمل كنيم قطعا ميتوانيم جايگاه مناسبي به دست آوريم.
اين استاد دانشگاه همچنين با تاكيد بر ضرورت تنوع نرمافزاري گفت: بر اساس تحقيقات انجام شده نرم افزار بازيهاي رايانهيي ميتواند بيشترين بازدهي را داشته باشد، در صورتي كه در ارتباط با اينها نيز برخورد تعريف شدهاي نداريم.
وي افزود: نرمافزارهاي چند رسانهيي يكي ديگر از جنبههاي تنوع نرمافزاري است كه در حوزهي آموزشي به شدت تاثيرگذار و رو به گسترش هستند كه بايد در آن فعاليتهاي بيشتري داشته باشيم و بهترين روش براي توسعهي نرمافزارهاي چند رسانهيي اجرايي كردن قانون مالكيت معنوي براي توليدات داخلي و خارجي است.
جلالي همچنين رشتههاي دانشگاهي در حوزهي نرمافزار را داراي تنوع گستردهاي دانست و گفت: تحقيقات در اين زمينه در دورههاي تحصيلات تكميلي دانشگاهها بيشتر كاربرد خارجي داشتهاند و دانشگاهها معمولا در توليد نرم افزار نقش جز توسعهي علمي و معرفي ندارند.
٠٩:٥٠ ٠٧/٠٢/١٣٨٦