انتخاب 20 دانشگاه برتر جهان اسلام در سال 2008 / ایجاد دبیرخانه رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام در تهران / ابلاغ معیارهای رتبه بندی به دانشگاهها
دکتر جعفر مهراد با اشاره به اینکه در دومین سمینار رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام مقرر شد پس از طی مراحلی 20 دانشگاه اسلامی در اواخر سال 2008 معرفی شوند، گفت : دبیرخانه رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام به ایران واگذار شد که بر این اساس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز و موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی مشترکا مسئولیت دبیرخانه را به عهده گرفتند.
دکتر جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر نتیجه دومین سمینار رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام را تشریح کرد و افزود: در مرحله اول برای آغاز اجرایی رتبه بندی دانشگاه ها و انتخاب 20 دانشگاه برتر کشورهای اسلامی، هسته های اصلی کشورهای اسلامی مشخص و به دانشگاههای همان کشور ها معرفی می شوند. بر اساس تصمیمات گرفته شده در این سمینار مقرر شد اطلاعات دانشگاهها تا نوامبر سال 2007 (آبان و آذر 1386) به مرکز آمار سازمان کنفرانس اسلامی در آنکارا ارائه شود.
وی ادامه داد: در مرحله بعدی کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز صحت اطلاعات را تا سال 2008 تعیین می کند و اطلاعات مربوط به دانشگاهها توسط کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز، موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و گروه اصلی متشکل از ایران، مالزی، بانک توسعه اسلامی، مرکز آمار آنکارا، آیسسکو، کامستک و دبیرخانه سازمان کنفرانس اسلامی جمع آوری و در پایان سال 2008 دانشگاههای برتر انتخاب و معرفی می شوند.
عضو ایرانی رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام گفت: در دومین سمینار رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام معیارهای انتخاب و رتبه بندی نیز به روشنی تعیین و مقرر شد معیارها از طریق گروه اصلی رتبه بندی و هسته های اصلی 57 کشور شرکت کننده در این رقابت به دانشگاهها ابلاغ شود.
وی خاطر نشان کرد: اطلاعات دانشگاهها به صورت آن لاین به مرکز آمار سازمان کنفرانس اسلامی در آنکارا منتقل می شود.
دکتر مهراد اظهار داشت: همچنین در این سمینار مقرر شد دبیرخانه رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام به ایران واگذار شود بر این اساس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز و موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی مشترکا مسئولیت دبیرخانه را به عهده گرفته اند.
وی با اشاره به مقالات ارائه شده در دومین سمینار رتبه بندی دانشگاهها که با فرایند رتبه بندی در ارتباط بود، گفت: مقاله ای از کشور مالزی معطوف به معیارها و بازخوردهایی از کشورهای مختلف در زمینه رتبه بندی ارائه شد.
رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز اضافه کرد: مقاله کتابخانه منطقه ای نیز به سهم و مشارکت کتابخانه در این رتبه بندی اشاره داشت و نشان می داد، فرایند تعیین صحت داده ها و اطلاعات دانشگاه ها که توسط این مرکز انجام می شود به چه صورت خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی نیز در خصوص نرم افزاری که جهت انتقال اطلاعات دانشگاهها به مرکز آمار سازمان کنفرانس اسلامی توسط این موسسه تهیه شده بود مقاله ای را ارائه داد.
مهراد گفت: مرکز آمار آنکارا نیز مقاله ای را در رابطه با نحوه رتبه بندی دانشگاهها با ارائه الگویی از اطلاعات مبتنی بر ISI ارائه داد.
به گزارش مهر، سمینار رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلامی در دو روز گذشته در تهران برگزار شد.
١٣:١٥ ١٢/٠٢/١٣٨٦