١٥:٤٩ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت يك پژوهشگر مهندسي پزشكي
دستگاه اكسيژن‌رساني خودكار طراحي و ساخته شد

يك دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي پزشكي دانشگاه آزاد موفق به ساخت دستگاه اكسيژن رساني خودكار با استفاده از پالس اكسي‌متر شد.
به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مهندس سرور بهبهاني، دانشجوي كارشناسي ارشد رشته مهندسي پزشكي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي درباره اين دستگاه گفت: اگر چه تشخيص ميزان اشباع اكسيژن خون، اهميت زيادي دارد، اما توانايي رفع مشكلات بيمار پس از تشخيص از اولويت بالاتري برخوردار است و اگر اشباع اكسيژن خون از حد طبيعي پايين‌تر باشد، بايد با توجه به نوع بيماري براي جبران آن كوشيد.
وي افزود: دستگاه اكسيژن رساني كمك مي‌كند تا چنان‌چه بيمار در خواب دچار كمبود اكسيژن شود، به صورت خودكار نياز او را برطرف شود و حتي اگر مشكلات ناشي از عدم توجه پزشك يا پرستار وجود داشته باشد، ميزان آسيب وارده به بيمار كاهش مي‌يابد.
وي ادامه داد: بسياري از مشكلات تفنسي بيماران در هنگام خواب ايجاد مي شود؛ بنابراين براي حل اين مساله سعي كرديم روشي براي كنترل لحظه به لحظه اشباع اكسيژن و متعاقب آن اكسيژن رساني به بيمار پيدا كنيم، به اين ترتيب وابستگي بيمار به نيروي انساني و احتمال اين كه بيمار در خواب دچار مشكل شود، به حداقل مي‌رسد.
به گفته بهبهاني، نرم افزار موجود در اين دستگاه داراي قابليت‌هايي همچون توانايي محاسبه ميزان اكسيژن كاركردي خون، مقايسه اكسيژن كاركردي بيمار با مقدار طبيعي، آلارم جهت مطلع كردن پزشك يا پرستار در هنگام بروز مشكل (اعم از كمبود اكسيژن يا اكسيژن رساني بيش از حد) و كنترل شير برقي متصل به كپسول اكسيژن جهت اكسيژن رساني به موقع به بيمار است.
وي ادامه داد: از آنجا كه هر بيماري ميزان خاصي از اكسيژن را مي‌طلبد، دستگاه بايد قابليت تطبيق با اين مقادير مختلف اكسيژن را داشته باشد. طبق اين روش پس از آن كه SaO2 اندازه گيري شد با كمك برنامه‌ريزي كه صورت گرفته شده اين ميزان با مقدار طبيعي اكسيژن مقايسه مي‌شود و در صورتي كه از حد معمول پايين تر باشد، آلارم در جهت مطلع كردن پزشك و پرستار داده مي‌شود و پيغام اخطار بر روي صفحه نمايشگر ظاهر مي‌شود.
بهبهاني تصريح كرد: دستگاه ساخته شده كمك بسيار زيادي به كادر پزشكي و پرستاران در زمينه بالا بردن ميزان دقت و ضريب اطمينان در اكسيژن رساني به موقع به بيمار و حتي جلوگيري از اكسيژن رساني بيش از حد به بيمار به خصوص در مواقع بحراني و حساس مي‌كند.

١٥:٠٣ ١٨/٠٢/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد