ابراز نگراني معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام(ره):
ديدگاههاي غيرمتناسب با نظر امام(ره) براي جمهوريت يا اسلاميت نظام، شان لازم را قايل نيستند
يك استاد دانشگاه و معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره) گفت: اين روزها شاهد ترويج خرافات و عقايدي هستيم كه بعضا با افكار بنيانگذار جمهوري اسلامي و تفسير ايشان از راي مردم در اداره كشور سازگاري ندارد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر نجفقلي حبيبي طي بازديد از آثار ارايه شده در نمايشگاه كتاب از جمله " اسناد مبارزاتي امام خميني(ره) به روايت ساواك" عنوان كرد: كليت اين نظام بر اساس انديشههاي امام(ره) شكل گرفته، اما متاسفانه گاهي اظهارنظرها و اتفاقاتي رخ ميدهد كه چندان با اين انديشه سازگار نيست و نگراني ايجاد ميكند.
وي توضيح داد: "جمهوري اسلامي" طبق ديدگاه و سخنان امام خميني(ره) پذيراي راي مردم است و بايد قوانين اسلامي در آن به درستي اجرا شوند اما برخي ديدگاههاي عجيب و غريبي كه متناسب با نظر امام نبوده طي اين سالها مطرح شدهاند كه براي مساله جمهوريت يا اسلاميت نظام، شان لازم را قايل نيستند. اگر اين تفكرات روزي عملا وارد سيستم حكومت شوند، خطرناك خواهند بود.
رييس سابق دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به ضرورت دوري از افراط و تفريط در مسير دو ركن جمهوريت و اسلاميت نظام، گفت: نبايد به دنبال حذف ايدئولوژي و دين از عرصه سياست و جمهوري بود و نه آن كه همانند گروهي از افراطيون مذهبي، اسلام را ناسازگار با جمهوريت دانست. بلكه همانطور كه امام خميني(ره) فرمودند؛ ميزان، راي ملت است و اين راي نمايشي نيست. بايد در امور كلان كشور، تدبير و اداره جامعه، اين راي نافذ باشد. همچنين خاصيت ديگر تفسير صحيح از جمهوري اسلامي، احترام به نظر كارشناسي است تا امور كشور به دقت اجرا شود.
حبيبي حين بازديد از غرفه موسسه تنظيم و نشر آثار امام(ره) در پاسخ به اين سوال كه پس از پايان جنگ و رحلت بنيانگذار جمهوري اسلامي، كدام مشي و شيوهي سياسي گروههاي ادارهكننده كشور به ديدگاه امام خميني(ره) راجع به جمهوري اسلامي بيشتر نزديك شده؟ اظهار داشت: در كليت نظام همان ديدگاههاي امام خميني(ره) جاري است اما كساني كه علاقمند به جمهوري اسلامي هستند بايد بر مسيري كه امام تعيين كرد، باقي بمانند. امام(ره) واقعا با كسي تعارف نداشت و حاضر هم نبود كه دين و اعتقادش را با هيچ چيز ديگري عوض كند. وقتي در پاريس يك خبرنگار خارجي از ايشان پرسيد منظورتان از جمهوري اسلامي چيست؟ پاسخ دادند؛ همان چيزي كه همه جاي دنيا از آن ميفهمند. به نظر ميرسد از بين سه دوره تجربه سازندگي، اصلاحطلبي واصولگرايي، فرصت دوره وسط يعني اصلاحات بيش از بقيه در حال نزديك شدن به افكار و تفاسير امام خميني(ره) درباره جمهوري اسلامي بود. در دوره اصلاحات، احترام به نظر كارشناسي، راي مردم و رشد جامعه در حال نهادينه شدن بود. البته اين مسير، نتايج ديربازده دارد.
حبيبي با يادآوري دشواريهاي تحقق دموكراسي در جامعهمان، تاكيد كرد كه نسل جديد بايد بياموزد كه ضمن توجه به ديدگاه امام خميني (ره) درباره جمهوري اسلامي، روي پاي خود بايستد و خودش تصميم بگيرد.
١٦:٣٣ ١٨/٠٢/١٣٨٦