/خبركامل/
مراسم تقدير ازبرگزيدگان نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي برگزار شد
مراسم تقدير از برگزيدگان نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي، روز سهشنبه با حضور معاون اول رييس جمهور، وزراي علوم، تحقيقات و فنآوري و آموزش و پرورش و جمع ديگري از مسئولان، دانشمندان، پژوهشگران و نوآوران داخلي و خارجي در محل سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر پرويز داوودي، معاون اول رييسجمهور در اين مراسم در سخناني گفت: تصويب قطعنامه عليه ايران بدعت ننگيني بود كه نشاندهنده مظلوميت ايران و وسيلهاي براي افتخارآيندگان است.
وي افزود: آژانس با تصويب اين قطعنامه، در حالي ايران را از حق مسلم خود محروم ميكند كه كوچكترين انحرافي در فعاليت صلحآميز هستهاي ايران به اثبات نرسيده است و اين موضوع نيز خود گوياي مظلوميت ايران است.
معاون اول رييسجمهور اظهار كرد: نفاق، عناد، جهالت و غرض ورزي سلطهگران امروز عقل و تفكر را از آنان گرفته به نحوي كه عليرغم تجربيات روشن، به اقداماتي دست ميزنند كه شكست آن از ابتدا روشن است، به مقدسات مسلمانان توهين ميكنند و آنرا از معيارهاي آزادي ميدانند.
داوودي ادامه داد كه گسترش حركت مسلمانان سلطهگران را ناچار به عقبنشيني ميكند.
معاون اول رييسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ملت ايران براي به پيروزي رسيدن انقلاب جوانان خود را فدا كرد و امروز نيز براي جهش علمي تا پايان جان خود ايستادگي ميكنيم.
وي در ادامه رسالت مسؤولان و متوليان كشور را شكوفايي استعدادها بيان كرد.
داوودي ادامه داد: نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي و حاكي از تاكيد و تكيه نظام بر مفاخر بزرگ علمي و تكريم از علم و عالم است.
انديشمندان و مختراعاني كه در اين جشنواره شركت كردهاند، نماد كساني هستند كه در علم و تكنولوژي رشد كرده و در مقابل زورگوييها ميايستند.
داوودي با بيان اينكه اين قبيل جشنوارهها ميداني براي رشد و شكوفايي روحيه خودباوريست، گفت: در سايه تحول فكري بنيادي و علمي، كشوري كه براي اداره تمام امروز زندگي خود دست نياز به سوي بيگانه دراز ميكرد و سرنوشت او توسط سلطهگران رقم ميخورد، امروز در رديف كشورهاي توليد كننده علم قرار گرفته و خود رقيب علمي براي ساير كشورها شده است.
معاون اول رييسجمهور در خاتمه خاطرنشان كرد: دولت قصد دارد با حمايت از انديشمندان علمي، زمينه رشد علمي كشور را به وجود آورد.
وزير علوم، تحقيقات و فنآوري نيز در سخناني تهيه و تدوين سند راهبردي فرا بخشي پژوهشي و فنآوري كشور و آييننامه حمايت از مخترعان و نوآوران را از مهمترين برنامههاي اين وزارتخانه در حمايت از توسعه پژوهش در كشور عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر محمد مهدي زاهدي كه روز سهشنبه در نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي سخن ميگفت، با اشاره به تشكيل بنياد نخبگان با حمايت معاون اول رييسجمهور گفت: اعضاي حقيقي هيات امناي بنياد طي دو هفته آينده در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مشخص شده و اين بنياد براي حمايت از نخبگان و پژوهشگران به طور جدي وارد صحنه ميشود.
وي حمايت از جشنواره جوان خوارزمي چه در بخش دانشجويي و چه در بخش دانشآموزي را از كارهاي در حال پيگيري براي تقويت تحقيق و پژوهش در كشور بيان كرد و افزود: اين امر براي آينده كشور بسيار حائز اهميت است.
وزير علوم با اشاره به تشكيل دبيرخانه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري در معاونت پژوهشي وزارت علوم اظهار اميدواري كرد كه دومين جلسه شوراي عالي در اسفند ماه سال جاري تشكيل شود.
دكتر زاهدي در ادامه از تدوين آييننامهيي براي حمايت از نوآوران و مخترعان خبر داد و گفت: اين آييننامه به زودي تقديم دولت ميشود و بدين ترتيب حمايت از دانشمندان، مخترعين و مبتكرين وارد مرحله جديدي ميشود. ضمن اين كه تدوين قانون ثبت مالكيت اختراع نيز در دست بررسي است.
وي به ايجاد جشنواره فارابي اشاره كرد و گفت : با راه اندازي جشنواره فارابي كه آيين نامه آن تقديم دولت شده تحقيقات علوم انساني به ويژه در زمينههاي كاربردي وارد مرحله جديدي خواهد شد.
به گزارش ايسنا، دكتر زاهدي با اشاره به ضرورت توجه بيشتر به تحقيقات كاربردي در حوزه فني، مهندسي، علوم پزشكي، علوم پايه و مباحث علوم تجربي خاطرنشان كرد: در جشنواره بينالمللي خوارزمي هم توجه بيشتري به تحقيقات كاربردي شده است كه البته اين به معناي بيتوجهي به علوم بنيادي نيست.
وي افزود: با هدف توجه بيشتر به تحقيقات كاربردي تعريف و ايجاد رشتههاي ميان رشتهيي به ويژه در دورههاي تحصيلات تكميلي در حال اجراست كه اين رشتههاي جديد كاملا كاربردي و مطابق با نياز كشور هستند.
وزير علوم خاطرنشان كرد: در تدوين آيين نامه جديد ارتقاي اساتيد نيز تلاش ميشود تا اين آيين نامه به ترتيبي به تصويب برسد كه تحقيقات كاربردي در آن از جايگاه ويژه اي برخوردار شوند.
دكتر زاهدي در پايان با محكوم كردن آپارتايد علمي و تحقيقاتي و تاكيد بر صلحآميز بودن تحقيقات هستهيي پژوهشگران كشورمان تاكيد كرد: دانشمندان ما همگي بر اين باورند كه تحقيقات حق مسلم ماست و از تحقيقات دست بر نخواهيم داشت زيرا حيات علمي دانشگاه در گرو تحقيقات است.
رييس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران نيز با اشاره به ارتقاي مناسب مقالات گفت: تعداد مقالات علمي نمايه شده پژوهشگران ايراني از 450 مقاله در سال 78 به بيش از چهار هزار مقاله در سال جاري رسيده است.
به گزارش خبرنگار «علمي»ايسنا، دكتر سيد حميد فتحي كه روز سهشنبه در مراسم تقدير از برگزيدگان نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي سخن ميگفت، با اشاره به اين كه ايران به لحاظ توليدات علمي در ميان كشورهاي اسلامي در رده دوم قرار دارد، اظهار داشت: ايران در سال هاي اخير در عرصه علم موفقيتهاي قابل توجهي داشته و پيشرفت شاخصهاي علمي كشور به حدي است كه برخي از آن به عنوان «رنسانس علمي» ياد مي كنند.
وي افزود: تعداد دانشگاههاي كشور نيز رشد قابل توجهي داشته است به طوري كه در حال حاضر بيش از 150 دانشگاه در كشور فعاليت دارند و بالغ بر 2/3 ميليون نفر دانشجو در دانشگاههاي كشور تحصيل ميكنند كه 110 هزار نفر آنها در مقاطع تحصيلات تكميلي هستند.
دكتر فتحي اضافه كرد: شجره نامه ايران بيانگر قوام ديرينه ايرانيان در زمينه علمي است كه وجود دانشمنداني مثل بوعلي سينا، خوارزمي، فارابي و رازي خود گواهي بر اين مدعاست.
رييس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران در ادامه خاطرنشان كرد: در دنياي امروز قدرت اقتصادي، سياسي و نظامي متكي به تلاشهاي علمي و دستاوردهاي تحقيقاتي است؛ لذا برنامه هاي توسعه كشور بايد به گونهاي باشد كه به جامعه بياموزد براي توليد ثروت بايد فعاليت علمي و پژوهشي انجام داد و اين فعاليت هاست كه ميتواند به توليد منجر شود.
به گزارش ايسنا، دكتر فتحي خاطرنشان كرد: جشنواره خوارزمي با نگاهي بر گذشته پر افتخار ملت ايران قصد دارد دانشمندان و مغزهاي متفكر و خلاق معاصر را به مردم كشور و دنيا معرفي كند تا به اين طريق روحيه تحقيق را بارور كرده و فرهنگ ابتكار و نوآوري را اشاعه دهد.
رييس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران در ادامه به روند تاسيس بنياد خوارزمي اشاره كرد و گفت: اين بنياد با هدف حمايت از برگزيدگان جشنواره خوارزمي در شرف تاسيس است كه پيش نويس اساسنامه آن تهيه شده و مراحل بعدي راهاندازي آن در حال پيگيري است.
وي درباره جشنواره خوارزمي امسال نيز گفت: در اين جشنواره 900 طرح شامل 742 طرح داخلي، 137 طرح خارجي و 21 طرح از ايرانيان مقيم خارج شركت داشتند كه از اين ميان، 23 طرح داخلي و 5 طرح خارجي برگزيده شدند كه طرحهاي داخلي شامل چهار اختراع، چهار ابتكار، چهار پژوهش توسعهيي، هشت پژوهش كاربردي و سه پژوهش بنيادي است كه در اين بين، دو طرح رتبه اول، شش طرح رتبه دوم و 15 طرح رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
به گزارش ايسنا، در نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي در بخش پژوهشهاي بنيادي، دكتر جلال صميمي با طرح «رصد گسيل پرتو گاماي TeV از چشمههاي نقطهيي پرتو گاماي EGRET» رتبه اول و دكتر محمد مهدي شيخ جباري با طرح «مدلي براي ساختار كوانتومي فضا ـ زمان در پس زمينه فضاي S5 xAdS5 در امواج گرانشي صفحهيي» و دكتر حسين آقابزرگ با طرح «تهيه، شناسايي و تعيين ساختار بلوري و بررسي فاز محلول تركيبهاي انتقال پروتون و كمپلكسهاي فلزي آنها»، رتبه دوم را كسب كردند.
در بخش پژوهشهاي كاربردي، جهاد دانشگاهي واحد علم و صنعت با طرح «دستيابي به فنآوري ساخت UPSهاي پر قدرت موازي صنعتي»، شركت سهامي برق منطقهيي سيستان و بلوچستان با طرح «تهيه مشخصات فني، تدوين فن آوري و توليد يك دست نازل رديف اول توربين گازي فريم پنج با تمامي ملحقات آن» و دكتر حسن ذوالفقاري با طرح «فارسي بياموزيم» (آموزش زبان فارسي به ايرانيان خارج از كشور) رتبه دوم و پژوهشكده سيستمهاي پدافند هوايي، صنايع شهيد باقري، مركز تحقيقات فن آوري مكانيك پرواز با طرح «نرمافزار جامع شبيه سازي ديناميكي سيستمهاي هوافضايي»، پژوهشگاه نيرو با طرح «طراحي و ساخت جبران كننده استاتيك توان راكتيو»، دكتر محمد علي اردكاني با طرح «سيستم اندازهگيري دقيق جريان سيالات به روش سيم داغ و فيلم داغ با فركانسهاي بالا» و دكتر فرامرز حسين بابايي با طرح «توسعه فن آوري طراحي و ساخت كورههاي عمليات حرارتي ويژه» رتبه سوم را كسب كردند.
به گزارش ايسنا، در بخش پژوهشهاي توسعهيي نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي، پژوهشكده فن آوري اطلاعات دانشگاه تربيت مدرس با طرح «شناسايي و تدوين برنامه آموزشي مهارتهاي فن آوري اطلاعات در ايران»، مهندس افشين بهروزي با طرح «افزايش محصول بنزين توليدي پالايشگاه»، مهندس علي رضا كي يگانه با طرح «طراحي، ساخت و نصب سيستم خنك كاري بين قفسهيي نورد نهايي در ناحيه نورد گرم»، دكتر حميد بهبهاني با طرح «ابداع روشي براي توسعه طرح ترافيك روان بدون تقاطع» و گروه صنايع يا مهدي «عج» سازمان صنايع هوا فضا با طرح «حسگر تعيين موقعيت دو درجه آزادي» رتبه سوم را كسب كردند.
در بخش اختراع نيز دكتر جواد پور اصغر با طرح «طراحي، بهينه سازي و تكامل ساخت كندوي عسل از مواد سنتتيك» رتبه اول و دكتر عباسعلي خدادادي با طرح «طراحي و ساخت سنسور نوين اكسيژن با مرجع جامد»، مهندس عليرضا كمالي با طرح «تركيب بين فلزي آلومينايد تيتانيم گاما و گروزيت به روش احياي آلومينوترميك دي اكسيد تيتانيم» و رضا كياپاشا با طرح «تصويرگر سه بعدي» رتبه سوم را كسب كردند.
در بخش ابتكار نوزدهمين جشنوازه خوارزمي نيز مهندس محمد جلال داداري با طرح «مجموعه سيار فرآورشي نفت»، رتبه دوم و پژوهشكده مهندسي وزارت جهاد كشاورزي با طرح «تدوين دانش فني و نمونهسازي سمپاش الكترواستاتيك پشتي»، مهندس حميدرضا قاضي زاده با طرح «فلومتر توربيني و دستگاه تست عملكرد سوخت پاشي» و محمدرضا ده بزرگي با طرح «نرم افزار پيش بيني فرايند انتشار امواج راديويي در محيطهاي شهري و غير شهري براي طراحي شبكههاي مخابراتي» رتبه سوم را كسب كردند.
به گزارش ايسنا، برگزيدگان بخش خارجي نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي نيز پروفسور كريستوفر ليگراف از مؤسسه سلطنتي فن آوري سوئد، منصف ذوعلي از مؤسسه ملي تحقيقات پزشكي از كشور فرانسه، پروفسور موري مويانگ از دانشگاه واترلوي كانادا، پروفسور محمد اقبال چودري از دانشگاه كراچي پاكستان و محمد ابوالمعاطي از دانشگاه سلطان فهد عربستان سعودي ميباشند.
در مراسم تجليل از برگزيدگان جشنواره خوارزمي همچنين از پروفسور «ريچارد نلسون فراي» - خاورشناس و ايرانشناس برجسته دانشگاه «هاروارد» - نيز به عنوان مهمان افتخاري جشنواره تقدير شد.
١٣:٥٨ ٢٢/١١/١٣٨٤