وحدت از دیدگاه مطهری عامل تمدن ساز ملت هاست
خراسان جنوبی- خبرگزاری مهر : شهید مطهری انقلاب ایران را منبعث از عوامل مذهبی و دینی می دانست و همواره معتقد بود که وحدت عامل تمدن ساز ملت هاست.
به گزارش خبرنگار مهر، در نخستین میزگرد مطبوعاتی رسانه ای که با عنوان وحدت اسلامی در اندیشههای شهید مطهری بعداز ظهر امروزدر سالن کنفرانس سازمان تبلیغات اسلامی برگزارشد، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی، با بیان اینکه اسلام از دیدگاه مطهری هم دین است و هم دولت، خاطر نشان کرد: در دیدگاه مطهری، جامع ترین برنامه برای انسان، اسلام است که به عنوان یک مکتب فکری، طرحی همه بعدی برای زندگی بشر ارائه داده است .
حجت الاسلام کاظم لطفیان خاطر نشان کرد : عناصری از جمله زبان، نژاد، سنت ها ، شرایط اقلیمی و جغرافیایی در اندیشه های شهید مطهری در جهت بیداری امت ها، جایگاهی ندارد .
وی یادآور شد: اولویت نخست در آثار شهید مطهری بحث اسلام و اعتلای آن است که ناشی از وحدت اندیشه در شخصیت این بزرگوار می باشد .
لطفیان ادامه داد : مطهری با ارائه طرح گسترده معارف دینی و نفی مادی گرایی یکی از معدود اندیشمندانی است که اصول اساسی انقلاب اسلامی و جهان بینی اسلامی را پایه ریزی می کند .
وی تصریح کرد: شهید مطهری در قرن حاضر جز اندیشمندان انگشت شماری است که زمزمه بیداری امت اسلامی را در صحنه بین المللی و نیز بیداری ملت ایران را در صحنه داخلی فریاد می زند .
وی گفت: شهید مطهری قابل مقایسه با سایر کسانی که فریاد بیداری اسلامی را سردادند نیست و امتیاز شهید مطهری به جامعیت اندیشه او است .
وی هم چنین یادآور شد: مطهری عامل همبستگی ملت ها را بر خلاف برخی اندیشمندان بروز درد مشترک ملت ها می داند و معتقد است که وقتی افراد جامعه به درد مشترکی برسند دست به یک اقدام تاریخی می زند .
در ادامه این نشست، محمد رضا وردی، استاد و پژوهشگر دانشگاه بیرجند نیز اذعان داشت: سراسر زندگی و دغدغه شهید مطهری دراعتلای اسلام و تعالی مقام و منزلت از دست رفته مسلمین در طول تاریخ خلاصه می شود .
دکتر وردی با بیان اینکه آثار شهید مطهری، بیانگر توجه وی به وحدت اسلامی بوده است، خاطر نشان کرد: مطهری شخصیتی بود که در راستای زدودن جهل و رفع مشکلات جامعه گام های بلندی برداشت .
وی در تحلیل زندگی شهید مطهری تصریح کرد: دو نوع وحدت اعم از وحدت طولی و عرضی در شخصیت و افکار مطهری وجود دارد .
استاد معارف دانشگاه بیرجند، نخستین اولویت مطهری در خلق آثارش را اسلام و وحدت عنوان نمود و اظهار داشت: شهید مطهری متناسب با مقتضیات زمان آثاری را خلق کرد که دارای رنگ و بوی اسلامی است .
وی در خصوص نحوه نگارش آثار مطهری یادآور شد: هر اثر مطهری در کمال سادگی نوشته شده و برای هر فردی با هرسطح سواد و فکری قابل فهم است .
وردی خاطر نشان کرد: خلق آثار شهید مطهری متاثر از مقتضیات زمان بوده است چون در برهه ای از زمان به سر می برد که دنیای اسلام مورد تهاجم کلامی و فکری بود و تنها کسی که با تهاجم کلام آن زمان مقابله کرد، مطهری بود .
وی سر ماندگاری آثار شهید مطهری را جاذبه ای دانست که بر اساس آن هر اندیشمندی را می پذیرفت و برای هر فکر و اندیشه ای ارزش قائل بود .
رئیس دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه بیرجند، نیز در ادامه این نشست در خصوص اندیشه های شهید مطهری تصریح کرد: یکی از ویژگی های اندیشه مطهری این است که خاستگاه اسلام ناب است .
دکتر حسین فرزانه پور ادامه داد: اگر مروری اجمالی بر تاریخ اسلام داشته باشیم در می یابیم که در هر برهه ای از زمان یک احیاگر ظهور کرده و این مجدد در قرن حاضر، مطهری بود که مبین اندیشه های ناب امام خمینی (ره) بود .
رئیس دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه بیرجند یادآور شد: ازدیدگاه مطهری وحدت زمانی حاصل می شود که احساسات و کینه توزی ها را کاهش دهیم و عواطف ملت را مخدوش نکنیم .
فرزانه پور، با اشاره به اینکه تفکرات شهید مطهری در راستای اتحاد بوده است گفت: با توجه به بستر اندیشهها و دغدغههای وی که بحث وحدت بوده شاید روح گفتهها و اندیشههای شهید، همه تبیین اتحاد اسلامی است .
کارشناس فرق و مذاهب اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه، تأکید کرد: برای ایجاد وحدت در جهان اسلام، نفی مذاهب وسایرفرق و تأکید برمذهبی خاص مطرح نیست .
به گفته مصطفی مرشدی، معنی وحدت و انسجام اسلامی، تشکیل امت واحده در جهت مقابله با کفر است .
١٩:٤٧ ١٨/٠٢/١٣٨٦