كاردار و وزير مختار اسلووني در ايران:
جاذبههاي گردشگري ايران بيهمتاست
ميخواهم كتابي از جاذبههاي طبيعي ايران بنويسم
كاردار اسلونيا در ايران تصميم به نوشتن كتابي از جاذبههاي طبيعي ايران دارد.
ماتياژ پوتس در گفتوگويي با خبرنگار ايسنا در رابطه با علت تصميمش گفت: تاكنون صدها كتاب در رابطه با ميراث فرهنگي و تاريخي ايران براي گردشگران به رشتهي تحرير درآمده است، ولي من هيچ كتابي را تاكنون نديدهام كه جاذبههاي طبيعي ايران را براي گردشگران توصيف كرده باشد.
وي كه فارغالتحصيل رشته جغرافيا و زبانشناسي بوده و تاكنون كتب متعددي را در رابطه با غارهاي توريستي جهان از جمله دو غار معروف اسلونيا به نامهاي " ويلانيتسا " و " ديوچاو " نگاشته شده است، طبيعت ايران را براي گردشگران بسيار جذاب خواند افزود: تهيه كتابي در رابطه با اين جاذبههاي منحصر به فرد از جمله كوهها، صحراها، دشتها، جنگلها و... ميتواند گردشگران زيادي را جذب كند.
كاردار و وزير مختار اسلوني، كه هشت ماه است ساكن ايران شده و تاكنون به شهرهاي مختلف ايران از جمله اصفهان، شيراز، يزد، رامسر، زاهدان و قزوين سفر كرده است، در اين رابطه بيان داشت: در اين شهرها از جاذبههاي گردشگري ميراث فرهنگي و موزههاي آنها بازددي كردم و بسيار لذت بردم.
وي با اشاره به جمعيت دو ميليوني اسلوني و 20 هزار كيلومتر وسعت آن كه بخش اعظميشامل كوهستانها بوده و قابل سكونت نيست، ولي به طور قابل توجهي توريست دارد و سالانه يك ميليارد يورو از اين راه نصيب كشورش ميشود، اظهار داشت: فقط 50 درصد اسلوني قابل سكونت است و اغلب شهرها كوچك و حتي محدود به چند خانواده هستند، ولي همين خانههاي كوچك براي گردشگران مهيا هستند و در اختيار آنها قرار ميگيرند.
ماتياژ پوتس، ادامه داد: شرايط اين خانهها در كتابچههايي منتشر و در اختيار گردشگران قرار ميگيرد كه با توجه به قيمتهاي ارزانتر در مقايسه با هتل بسيار متوجه هستند.
كاردار و وزير مختار اسلووني در ايران، گردشگران ورودي اين كشور را بيشتر از انگلستان، ايتاليا، فرانسه، آلمان و ايرلند عنوان كرد و افزود: اين افراد حتي گاهي تا دو هفته در اين خانهها اقامت ميكنند.
وي با اشاره به وجود صدها هتل در سواحل مرزهاي درياي مديترانه اين كشور خاطر نشان ساخت: به دليل هممرزي اسلووني با كشورهاي ايتاليا، آلمان، و اتريش و آب و هواي مطبوعش، بعضي گردشگران اين كشورها حتي براي تعطيلات آخر هفته به اين كشور آمده و از كمپينگهاي موجود استفاده ميكنند.
پوتس، وجود رشته كوههاي آلپ را نيز از ديگر جاذبههاي گردشگري اين كشور ناميد و تاكيد كرد: بسياري از گردشگران ورزشي در تمام فصول به منظور ورزشهاي مختلف زمستاني، كوه پيمايي، صخره نوردي و... به اسلوني ميآيند و براي آنها نيز كلبههايي در محل تردد آنها تعبيه شده كه كمتر از هتل نيست.
وي تنها ميراث جهاني اسلوني را غار معروف " پوستونينا " ناميد و گفت: اين غار در سال 1819 كشف شده است و سالانه نيم ميليون نفر از آن بازديد ميكنند.
٠٩:٣٣ ١٩/٠٢/١٣٨٦