١٦:٥٠ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ارتقاء سطح شهروندی کلیدی ترین نکته فلسفه علم تاریخ است

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در نشست علمی و تخصصی چشم اندازهای نوین تاریخ نگاری در تحقیقاتی تاریخی از ارتقاء سطح شهروندی به عنوان کلیدی ترین نکته فلسفه علم تاریخ نام برد و گفت: خوانندگان تاریخ پس از مطالعه تاریخ از سطحی به سطحی بالاتر منتقل خواهند شد و شاید بتوان گفت که به یک بهداشت تاریخی دست پیدا می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، نشست علمی و تخصصی چشم اندازهای نوین تاریخ نگاری در تحقیقاتی تاریخی از سوی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
دکتر مرتضی نورایی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تحقیقات و پژوهشهای تاریخی جایگاه علم تاریخ را در میان سایر رشته ها نمایان خواهند کرد اظهار داشت: تاریخ علمی است که همه آن را می شناسند و می توان گفت همه انسانها تاریخ نگارند.
وی ادامه داد: تاریخ جزئی از گذشته است نه همه آن، این مهم را تاریخ نگار همیشه باید مورد توجه خود قرار دهد که آگاهیهای گذشته را به حال منتقل می کند.
وی گفت: این پرسش همواره برای مورخ وجود دارد که از کجا اقدام به رصد می کند و این رصد همراه با تردید است و یا بدون تردید.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: روش تحقیق به ما راهنمایی می کند که به گذشته بهتر بنگریم و آنچه را در گذشته به وقوع پیوسته و از قاعده ای تبعیت نمی نمود به صورت قاعده مند به مخاطبان منتقل کنیم.
وی از ارتقای سطح شهروندی به عنوان کلیدی ترین نکته فلسفه علم تاریخ نام برد و گفت: خوانندگان تاریخ پس از مطالعه تاریخ از سطحی به سطحی بالاتر منتقل خواهند شد و شاید بتوان گفت که به یک بهداشت تاریخی دست پیدا می کنند.
دکتر نورایی افزود: گفتگوی بی انتهای حال با گذشته و برعکس را به عنوان تاریخ نام نهاده اند که در پی ارتباط و گفتگوی حال و گذشته است و می توان گفت آنچه بعنوان سند و مدرک اکنون در دست ما قرار دارند در حال گفتگو با ما است.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: باید بین نویسنده، متن، خواننده، گذشته و حال ارتباطی مسهل برقرار نمود تا بتوان تاریخی مناسب را نگاشت.
وی از جریانها و وقایع به عنوان دو مسئله ای که تاریخ به آنها می پردازد نام برد و افزود: یک مورخ برای نگاه به گذشته نگاهی شبکه محور داشته باشد تا بدور از یک نگاه خط محور به روایت تاریخ بپردازد نه روایت یک داستان.
وی گفت: برای رصد و نگاه گذشته با سه نگرش عمده در دنیا مواجه هستیم که بازسازی گذشته، ساختن گذشته وشالوده شکنی گذشته این نگرشها را تشکیل می دهند.
او با شرح هر کدام از سه نگاه فوق اظهار داشت: هر موضوع در تاریخ روش تحقیق خاص خود را می طلبد.
دکتر نورایی در قسمت دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امروز تاریخ نگاری نیازمند یک کار جدی و دغدغه آمیز است. اکنون شاهد مقالات و آثار مشابه بسیاری هستیم که یک کار پژوهشی جدی نیستند.

١٠:٣٤ ٢١/٠٢/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد