رييس دانشگاه تهران:
در انتخاب استاد نمونه بايد به جنبههاي معنوي اساتيد توجه كرد
رتبه علمي جهاني دانشگاه امسال 800 رتبه ارتقا يافته است
رييس دانشگاه تهران با اشاره به شرايط انتخاب استاد نمونه در دانشگاهها و وزارت علوم، گفت: در انتخاب استادان نمونه، بيشترين امتياز مربوط به جنبه علمي اساتيد است در صورتي كه بايد در كنار مباحث علمي، وارستگي اساتيد نيز مورد توجه قرار گيرد.
آيت الله دكتر عميد زنجاني در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه با تاكيد بر اينكه براي انتخاب استاد نمونه بايد به جنبههاي معنوي و منزلت والا و شئون اساتيد توجه شود، افزود: انتخاب استادان نمونه بايد به گونهاي صورت گيرد تا اين استادان الگوي خوبي براي معرفي شخصيت دانشگاهي باشند.
وي با بيان اينكه روز معلم به مناسبت شهادت استاد مطهري نامگذاري شده است، خاطر نشان كرد: شهيد مطهري يك استاد نمونه و كامل بود در اين راستا بايد براي انتخاب استاد نمونه علاوه بر شرايط علمي به ساير شرايط اساتيد نيز توجه شود.
وي با اشاره به انتخاب خود و يكي از اساتيد دانشكده فني دانشگاه تهران به عنوان استادان نمونه سال 86 دانشگاههاي كشور گفت: اگر استاد نمونه شدن بنده افتخار دارد، اين افتخار متعلق به دانشگاه و اساتيد بزرگوار من است و من اين افتخار را از حوزه و دانشگاه كسب كردم و تعلق به حوزه و دانشگاه دارد.
آيت الله عميد زنجاني در بخش ديگري از سخنانش درباره سيستم ارزشيابي اساتيد دانشگاه تهران با بيان اينكه اين سيستم تجديد حيات يافته و به شيوه محاسبات علمي و روشهاي جديد ارتقا يافته است، اظهار كرد: در حال حاضر نظارت بر عرصههاي مختلف دانشگاه تهران اعم از آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و غيره آغاز شده است كه از نمونههاي بارز آن ميتوان به نحوه ارزشيابي كلاس درس اساتيد اشاره كرد كه در شكل و محتواي آن تغييراتي اعمال شده است.
وي با بيان اينكه دانشگاه در بحث سيستم ارزشيابي اساتيد هنوز در آغاز راه است، اظهار كرد: تا زماني كه دانشجويان و اساتيد در ارزشيابي با دانشگاه همكاري نكنند، ارزيابيها چندان گويا و شفاف نخواهد بود.
رييس دانشگاه تهران با تاكيد بر اينكه ارزيابيها امتحان نيست و همانند عملي است كه صرفا براي تصحيح اقدامات انجام ميگيرد، اظهار اميدواري كرد كه دانشجويان و اساتيد در اين راستا با دانشگاه همكاري كنند.
آيت الله عميد زنجاني در خصوص مشكلات معيشتي اعضاي هيات علمي، با بيان اينكه بخشي از اين مشكلات معيشتي مربوط به سياستهاي كلان دولت و بخشي ديگر مربوط به دانشگاه است، تصريح كرد: دانشگاه با همكاري هيات امنا در خصوص اساتيد بازنشسته و از كار افتاده كه داراي مشكلات خاص همانند بيماري و هزينههاي سنگين درمان هستند، مبالغي در نظر گرفته كه علاوه بر حقوق، به آنها ارائه ميشود.
رييس دانشگاه تهران در خاتمه با بيان اينكه در رتبه بندي بينالمللي دانشگاههاي جهان، رتبه دانشگاه تهران 800 رتبه ارتقا يافته است، اظهار كرد: دانشگاه تهران در يك سال و نيم گذشته در بين رده بندي دانشگاههاي جهان در جايگاه 2 هزار و 200 قرار داشت ولي امروز به رده هزار و 400 ارتقا يافته كه اين موفقيت مديون تمامي اعضاي دانشگاه تهران است.
٠٩:٥٠ ٢٤/٠٢/١٣٨٦