اولين سمينار منطقهاي ژنتيك در طب باليني در همدان گشايش يافت
سمينار سه روزه منطقهاي ژنتيك در طب باليني صبح امروز در تالار اجتماعات بيمارستان شهيد بهشتي همدان با حضور پژوهشگراني از 7 كشور خارجي گشايش يافت.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مشاور معاون پيشگيري سازمان بهزيستي كشور در امور معلولين در آيين گشايش اين سمينار گفت: با كنترل بسياري از بيماريهاي واگيردار برنامههاي بهداشتي به سمت بيماريهاي غيرواگير و عفوني پيش رفته كه در اين زمينه بايد اختلالات ژنتيكي كه از بدون تولد ممكن است افراد به آن مبتلا باشند را مدنظر قرار داد.
دكتر مهزاد مناف زاده افزود: 20 تا 30 درصد موارد بستري در بيمارستان، 40 درصد مرگ و مير كودكان، 6 درصد بيماريهاي نوزادان زنده و 1 درصد بدخيميها در كشورهاي پيشرفته ناشي از اختلالات ژنتيك است كه اين آمار در كشور ما به علت بالا بودن آمار ازدواج هاي خويشاوندي، شيوع زياد بيماريهاي هماتولوژيك، به اوج نرسيدن برنامههاي بهداشت عمومي، گسترش فرهنگ ازدواج در سنين بالاتر كه گسترش سندروم داون را در پي دارد، هزينه زياد آزمايشات ژنتيك و عدم آگاهي خانوادهها رقم نسبتا بيشتري را به خود اختصاص داده است.
وي خاطرنشان كرد: در سال 1376 برنامه راه اندازي شبكه مشاوره ژنتيك در 9 استان كشور اجرا شد و هم اكنون 116 مركز مشاوره در سه سطح شهرستان، استان و كشور مشغول به فعاليت هستند.
وي اظهار داشت: طبق آخرين آمار كشوري، 47 هزار نفر مورد مشاوره ژنتيك قرار گرفتهاند كه از اين آمار20 هزار نفر در مراكز غيردولتي و 27 هزار نفر در مراكز دولتي تحت مشاوره قرار گرفتهاند.
استاندار همدان نيز در اين سمينار گفت: بسياري از مسائل كشورهاي منطقه، مشترك است و با تشكيل اين سمينارها ميتوانيم تبادل اطلاعات داشته باشيم.
مرادي افزود: اسلام يك ريسمان محكم الهي است كه قلبها و دلهاي ما را به هم نزديكتر ميكند و اين نياز احساس ميشود كه براي پيشرفت در همه جهات به ويژه پزشكي نيازمند همايشها و تجارب سودمند كشورهاي منطقه هستيم.
دبيرعلمي سمينار ژنتيك در طب باليني با اشاره به سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي گفت: اتحاد ملي كه به همت دانشگاه علوم پزشكي، بهزيستي و كمكهاي استانداري و انسجام اسلامي صورت گرفته، كشورهاي منطقه در مورد بيماريهاي ژنتيك به بحث و تبادل اطلاعات ميپردازند.
حميدپور افزود: تعداد 51 مقاله كه 8 مورد آن مقالات خارجي از 7 كشور كويت، تونس، روسيه، عربستان، تركيه، سوريه و مصر با سخنراني 45 نفر به اين سمينار ارائه شده است.
در حاشيه اين سمينار، مشاور ژنتيك پزشكي سازمان بهزيستي همدان و عضو كميته اجرايي اين سمينار در گفت وگو با ايسنا گفت: از آنجايي كه بيماريهاي ژنتيك طبيعت تحليل برنده دارند و هزينه بسيار زيادي بر خانوادهها تحميل مي كنند و تنها راه جلوگيري از آن پيشگيري است تصميم به برگزاري اين سمينار گرفته شد.
دكتر حبيبي اضافه كرد: در طول برگزاري سمينار فرصتي براي آشنايي پزشكان با دستاوردهاي علم ژنتيك و انجام اقدامات لازم براي پيشگيري از بيماريهاي ژنتيكي با همكاري كشورهاي منطقه به وجود خواهد آمد.
وي گروههاي هدف اين سمينار را متخصصين داخلي، اطفال، قلب و عروق، مغز و اعصاب، زنان و زايمان، علوم آزمايشگاهي و پزشكان عمومي برشمرد و افزود: در پايان به شركت كنندگان در اين سمينار گواهي شركت داده ميشود كه داراي امتياز بازآموزي است.
١٥:٣٥ ٢٦/٠٢/١٣٨٦