به همت پژوهشگران جهاد دانشگاهي
ايران به دانش فني ساخت UPS هاي پر قدرت دست يافت
با تلاش پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد علم و صنعت، دانش فني ساخت و توليد UPS هاي پر قدرت موازي صنعتي با ضريب اطمينان بالا در كشور حاصل شد.
مهندس مسعود مير زرگر، عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي واحد علم و صنعت ايران در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، اظهار كرد: UPSهاي پرقدرت موازي صنعتي در صنايع حساسي چون نفت، گاز و پتروشيمي كاربرد داشته و تمامي سكوهاي دريايي فازهاي 6، 7، 8، 9 و 10 براي مناقصات پارس جنوبي توسط اين دستگاهها در حال تجهيز هستند.
وي در معرفي اين UPSها گفت: UPSهاي ابداعي از چهار بخش «شارژر»، «اينورتر»، «استابلايزر» (تثبيت كننده ولتاژ) و باتري تشكيل شدهاند كه به جز باتري، ساير قسمتها در داخل كشور تهيه ميشود.
ميرزرگر در خصوص نحوه عملكرد اين سيستم، اظهار كرد: اين سيستم برق شهري را توسط شارژر به برق DC تبديل كرده و سپس آن را به «اينورتر» منتقل كرده و اينورتر برقي را با ضريب اطمينان بالا تهيه كرده و آن را به مصرف كننده ميدهد. اگر «اينورتر» به هر دليلي از مدار خارج شود، «استابلايزر» به سرعت جايگزين آن شده و بدين ترتيب سيستمهايي كه از اين UPS ها تغذيه ميشوند، بدون وقفه بوده و به هيچ وجه قطعي را احساس نميكنند.
وي، خاطر نشان كرد: در صورت تمايل براي ضريب اطمينان بالاتر از دو UPS به صورت موازي استفاده ميشود به طوري كه به طور همزمان تغذيه مدارات را انجام داده و هنگام قطعي و خروجي هر يك از آنها از مدار، ديگري جايگزين آن شده و ضريب اطمينان را تا 10 برابر بالا ميبرد.
مدير مركز مبدلها و منابع تغذيه جهاد دانشگاهي واحد علم و صنعت ايران در خصوص هزينه ساخت اين سيستم به ايسنا گفت: اين دستگاه سفارش ساز بوده و خط توليد ثابتي ندارد و در صورتي كه نياز صنعت تا 150 كيلو ولت آمپر باشد، به ازاي هر كيلو ولت آمپر، يك تا دو ميليون تومان هزينه در بر دارد.
وي افزود: برخي از قطعات مورد نياز از خارج وارد ميشود ولي باتريهاي نيكل كادميوم صنعتي كه در حال حاضر در كشور امكان ساخت آن ها وجود ندارد از كشورهاي توليد كننده خريداري ميشوند.
گفتني است، اين طرح رتبه دوم بخش پژوهشهاي كاربردي را در نوزدهمين جشنواره بينالمللي خوارزمي كسب كرده است.
١٢:٥٨ ٢٤/١١/١٣٨٤