نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال و نرمافزارهاي چندرسانهيي به كار خود پايان داد
مراسم اختتاميهي اولين نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال و نرمافزارهاي چندرسانهيي، عصر امروز با حضور دبير شوراي عالي فنآوري اطلاعات و مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و با تقدير از غرفههاي برتر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار رسانهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عيسي زارعپور - دبير جشنواره و نمايشگاه - در اين مراسم اظهار كرد: اين نمايشگاه جايگاه رسمي براي معرفي محصولات و توليدات IT ايجاد كرده كه اميدواريم اين جايگاه بتواند در سالهاي آتي ارتقا يابد.
وي گفت: معرفي پتانسيلهاي موجود در اين حوزه به مسوولان از مواردي است كه ميتوان از نكات مثبت اين جشنواره برشمرد و اين حوزه قابليت تبديل به يك صنعت زودبازده را دارد؛ دبيرخانهي دائمي جشنواره در طول سال پذيراي علاقهمندان خواهد بود.
در ادامه ميثم نيلي - مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - با تشكر از مشاركت كنندگان در اين نمايشگاه تصريح كرد: امسال براي اولين بار در اين حوزه رسانه تشخص ويژهاي پيدا كرد.
وي گفت: به اعتقاد من ميانگين سني كساني كه در اين نمايشگاه شركت كردند و ميانگين دستاندركاران برگزاري اين جشنواره كمتر از 30 سال است و اين خود پيامي دارد و آن اين است كه هر زماني در جمهوري اسلامي ايران به جوانان با توجه به تواناييهايشان اعتماد شود، ميتوان عرصههاي جديدي را در اين حوزه به وجود آورد و اميدواريم جشنواره آغازي بر حركت جريان رسانههاي ديجيتالي در كشور باشد.
در ادامه مهدي افراسيابي - معاون سازمان صدا و سيما - با بيان اين كه برگزاري كارگاها از لحاظ كمي و كيفي در اين نمايشگاه كار بديع و ارزندهاي بود گفت: ديگر نياز نيست بگوييم در زمينهي توليد نرمافزار در كشور توانايي داريم و سعي در قبولاندن اين موضوع به مسوولان را داشته باشيم و لازم است يكسري راهكارهاي اجرايي را براي تسهيل در ترويج و توسعهي اين صنعت از نظام بخواهيم.
او گفت: در نظر داريم هدفگذاري براي شركت در بعضي نمايشگاههاي بينالمللي را داشته باشيم تا غرفه بزرگي در آن نمايشگاه از سوي دولت و با قيمت كمتري گرفته شود.
افراسيابي در نظر گرفتن عوامل تشويقي براي صادركنندگان را از ديگر موارد مهم دانست و گفت: صادرات محصولات چندرسانهيي فقط اقتصادي نيست بلكه فرهنگي است؛ ما براي صادرات فرهنگ و ارزشهاي انقلابي خودمان حاضريم سرمايهگذاري كنيم پس اگر در اين زمينه قوي برخورد كنيم در حوزهي صادرات اقتصادي و صدور انقلاب و ارزشهايمان نيز موفق بوده و ميتوانيم گامهاي بزرگي برداريم.
وي گفت: متاسفانه ما در زمينهي انجام كارهاي كلان و گروهي ضعيف هستيم اما در اين نمايشگاه اثبات كرديم كه توانستهايم و قادريم پروژههاي خوب و ارزنده را اجرا كنيم.
معاون سازمان صدا و سيما تصريح كرد: در كشورمان توليدكنندگاني داريم كه توليدات خوبي دارند و تواناييهاي خوبي دارند اما سرمايهي لازم را در اختيار ندارند كه بايد راهكاري براي اين موضوع انديشيد.
افراسيابي، در ادامه به طرحهاي حمايتي صدا و سيما و سروش رسانه اشاره كرد و گفت: اين سازمان در خدمت تمامي رويدادها، توليدكنندگان و علاقهمندان به اين حوزه است و آمادگي داريم بستر مناسب را بر عرضه كالا و اطلاعرساني اين كالاها در بازار انجام دهيم و از تمامي فعاليتها در اين حوزه استقبال ميشود.
همچنين عبدالمجيد رياضي - دبير شوراي عالي فنآوري اطلاعات - نيز در ادامه اين مراسم اظهار كرد: اين جشنواره كه براي اولين بار در نوع خود برگزار شده جاي تقدير تشكر دارد و اين خود يكي از ويژگيهاي مهم جشنواره است.
وي گفت: معمولا اموري كه در رابطه با تكنولوژيهاي جديد و به ويژه در حوزهي رسانههاي ديجيتال است، مقداري از نظر فرهنگي بعضا مشكل سازند اما اين نمايشگاه از اين بابت خوب و جالب بوده و سالم برگزار شد.
وي با بيان اين كه اميدواريم سال آينده اين جشنواره به صورت بينالمللي برگزار شود و گفت: اميدواريم در سال آينده شاهد حضور ديگر كشورها به ويژه كشورهاي اسلامي در اين نمايشگاه باشيم.
رياضي برگزاري كارگاههاي آموزشي كه در نوع خود در معرفي دستآوردها موفق بود را از نكات مثبت اين جشنواره و نمايشگاه برشمرد و گفت: تكنولوژيهاي جديد معمولا به اين علت كه از طريق كشورهاي غير اسلامي به كشورهاي اسلامي سرازير ميشوند با ماهيتهاي متفاوتي هستند كه بايد به اين موضوع توجه شود زيرا اصل تكنولوژي و ماهيت آن خوب است اما بايد به اين موارد نيز توجه شود.
در پايان اين مراسم از غرفههاي برتر تقدير و تشكر شد؛ در بخش غرفهآرايي، اطلاعرساني مناسب و نحوهي تبيين و معرفي محصولات به ترتيب شركت جهان رايانه، شركت همراه نرمافزار نوين و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به عنوان غرفههاي برتر انتخاب شدند.
در بخش رعايت آداب و شئونات اسلامي غرفههاي نشر الكترونيك شاهد، موسسهي ياسين رايانه و دفتر توسعهي وبلاگ نويسي و در بخش انجام فعاليتهاي ويژه، غرفههاي مجمع وبلاگنويسان مسلمان، پايگاه اطلاعرساني عدالتخانه و خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران (ايرنا) انتخاب و تقدير شدند.
به گفتهي دبير جشنواره برگزاري مراسم اختتاميهي جشنوارهي ملي به دليل زياد بودن آثار رسيده به جشنواره، در دههي سوم خردادماه برگزار خواهد شد.
اولين نمايشگاه و جشنوارهي ملي رسانههاي ديجيتال و نرمافزارهاي چندرسانهيي كه در حوزههاي نرمافزار، تلفن همراه و بازيهاي رايانهيي و صاحبان پايگاههاي اينترنتي از روز 24 ارديبهشتماه و در محل نمايشگاههاي بينالمللي آغاز به كار كرده بود به كار خود پايان داد.
١٩:٤١ ٣١/٠٢/١٣٨٦