دبيركنگره بيماريهايمتابوليك ارثي:
ازهر٦٠٠كودك متولد شده يك نفربه بيماريهاي متابوليك ارثي مبتلاست
دبيرعلمي اولين كنگره بين المللي بيماريهاي متابوليك ارثي ايران، با بيان اين كه تقريبا از هر600 كودك متولد شده يك نفر مبتلا به بيماريهاي متابوليك ارثي است، خاطرنشان كرد: متاسفانه به دليل عدم تشخيص به موقع در مراكز تخصصي، اين كودكان با عوارض شديدي در آينده روبرو خواهند شد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر طليعه زمان با بيان اين مطلب افزود: در كشور ما به دليل شايع بودن ازدواجهاي فاميلي، بيماريهاي متابوليك ارثي به عنوان بيماريهاي بومي شناخته ميشوند.
وي عوارض ايجاد شده براي كودكان در اثر اين بيماريها را ضايعات شديد مغزي، عقب ماندگي ذهني، فلجهاي عضلاني، مشكلات كبدي، سنگهاي ادراري، نارساييهاي چشمي مانند آب مرواريد و آب سياه و بيماريهاي قلبي برشمرد و افزود: در حال حاضر با پيشرفت امكانات و انجام تستهاي نوين غربالگري در بدو تولد ميتوان به وجود بيماريهاي متابوليك ارثي پي برد و در صورت تشخيص صحيح و به موقع اين بيماريها حتي در داخل كشور نيز قابل درمان خواهند بود.
دكتر زمان تاخير در تشخيص و درمان را بسيار خطرناك دانست و تصريح كرد: به ازاي هر يك ماه تاخير در تشخيص و درمان بيماريهاي متابوليك ارثي، كودك با كاهش 5/4 واحد از ظرفيت ضريب هوشي (IQ) خود روبرو ميشود و در صورتي كه در يكسال اوليه تولد، بيماري كودك شناخته نشده و درمان شروع نشود، كودك با كاهش حدود 50 درصد از ظرفيت ضريب هوشي مواجه شده و درمان وي در آينده با مشكلات بيشتري روبرو خواهد بود.
وي راهكار مناسب در اين زمينه را انجام تستهاي غربالگري در سطح ملي ذكر كرد و گفت: اين طرح غربالگري امروزه حتي در كشورهاي همسايه مانند كويت، قطر و كشورهاي حاشيه خليج فارس در حال انجام است ولي متاسفانه در كشور ما هنوز به عنوان يك طرح ملي شروع نشده است.
گفتني است، اولين كنگره بين المللي بيماريهاي ارثي ايران از 3 تا 6 خردادماه جاري با حضور متخصصاني از كشورهاي ايران،آمريكا، سوئيس، آلمان، انگليس و همچنين كشورهايي از خاورميانه و آفريقا درمجموعه فرهنگي وزارت كار در تهران برگزار خواهد شد.
١٢:١٢ ٠١/٠٣/١٣٨٦