استاد دانشگاه صنعتي شريف:
سياستگذاريهاي مناسبي براي رشد ICT در كشور انجام نشده است
به گفتهي استاد دانشگاه صنعتي شريف سياستگذاريهاي مناسبي در رابطه با آموزش و مسائل مربوط به رشد ICT در كشور انجام نشده است.
جواد صالحي در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: بعضي از كشورهاي در حال توسعه مانند مالزي در بخش فنآوري اطلاعات و ارتباطات سرمايهگذاري قابل توجهي كرده و دانشگاههاي خاصي ايجاد كردهاند و در نتيجه مسائل آموزشيشان در اين راستا هدفمندتر شده است، در صورتي كه اين مساله در كشور ما كمرنگتر است.
او ادامه داد: متاسفانه در كشور ما اين طرز تفكر هم وجود دارد كه اگر رشد ICT را محدود كنيم بعضي از مسائل جامعه حل خواهد شد اما در اين صورت مانع رشد تحقيقات، فنآوري و سرمايهگذاريهاي آينده در كشور خواهيم شد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به نقش ICT در محروميتزدايي از مناطق دور افتاده گفت: در حال حاضر پروژهاي در سطح جهان با حمايت سازمان ملل و موسسات خيريهي جهاني توسط گروهي محقق در حال اجراست كه لپتاپهايي را براي كودكان كشورهاي عقب مانده و در حال توسعه ميسازند.
به گفتهي او يكي از اهداف اين پروژه دسترسي پايينترين اقشار جوامع در حال توسعه به فنآوري اطلاعات است زيرا دسترسي كودكان فقير به تكنولوژي روز در اين كشورها روحيه و طرز تفكر آنها را نسبت به پيشرفت دگرگون ميكند.
وي تاكيد كرد: اين لپتاپها با ارزانترين حالت ممكن طراحي شده و با يك ايستگاه مركزي ارزان يا ماهواره و يا يك ايستگاه شهري در ارتباط خواهند بود و در حال عادي نيز در يك روستا به صورت شبكه با هم در ارتباط بوده و دسترسي به اينترنت هم خواهند داشت و يكي از مزاياي مهم آنها ايجاد دسترسي كودكان به معلم و آموزشي از راه دور براي مناطق دور افتاده است.
او گفت: در طراحي اين رايانهها دسترسي روستاها به برق در نظر گرفته شده و به صورت شارژي طراحي شدهاند و حتي با روشن شدن آن از روشنايي لپتاپ ميتوان به عنوان لامپ استفاده كرد و در واقع اين پروژه يكي از بزرگترين جهشهاي بشري اين قرن خواهد بود.
٠٩:٠٨ ٠٤/٠٣/١٣٨٦