چهارمين جشنواره دوسالانه نهج البلاغه دانشگاهيان سراسر كشور برگزار شد
چهارمين جشنواره دوسالانه «نهج البلاغه» دانشگاهيان سراسر كشور روز گذشته با حضور رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، رييس بنياد نهج البلاغه و جمعي از كارشناسان با معرفي نفرات برتر در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش سرويس صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت الاسلام والمسلمين رنجبران در اين مراسم در سخناني اظهار كرد: شرح آغاز و پايان اين جشنواره، تنها يك كلمه است و آن ارادت به مولي علي (ع).
وي با بيان اينكه اين جشنواره با ابعاد علمي، هنري و پژوهشي برگزار شد، گفت: جشنواره دو سالانه نهجالبلاغه طليعهايست كه از معرفت مقام معظم رهبري و بزرگان دين نشات گرفته و ثمرات آن آينه تمام نماي تفكر دانشجويان از نهج البلاغه خواهد بود.
دنجبران اولين گام براي برگزاري اين جشنواره را تشكيل ستادهاي استاني در 30 استان و هفت ستاد در تهران عنوان كرد و ادامه داد: دبيران و ستادهاي مذكور متولي پيشبرد روند اجرايي جشنواره بودهاند.
وي افزود: همچنين در سطح هر استان ستادهاي دانشگاهي تشكيل شده بود.
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها با اشاره به نحوه انتخاب كتاب جشنواره تصريح كرد: سعي بر آن بود تا مفهوم زماني متناسب با نياز فكري خاص دانشجويان در انتخاب كتب جشنواره مدنظر قرار بگيرد.
وي با بيان اينكه اساتيد، مدرسان و پژوهشگران مطالب كتاب نهج البلاغه را با تفكر و پژوهش در قالب مقالات علمي به دبيرخانه جشنواره ارسال كردند، خاطر نشان كرد: بيش از 1000 مقاله پژوهشي و در بخش مسابقات دومرحلهاي بيش از 24 اثر ارايه شد.
وي با اشاره به حضور دانشجويان و اساتيد اهل تسنن در اين جشنواره همزمان با سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي ، گفت: از يكهزار مقاله رسيده در حوزه مقالات دانشگاهي 50 اثر مربوط به اهل تسنن است كه جاي بسي مباهات دارد.
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها همچنين شركت 50 مقاله دانشگاهي از خارج از كشور را به عنوان نقطه عطف چهارمين اختتاميه جشنواره دوسالانه نهج البلاغه دانشگاهيان بيان كرد.
رنجبران در خاتمه تصريح كرد: شركت كنندگان در بيش از 30 رشته به رقابت با هم پرداختند كه طي آن 13 نفر برگزيده شدند كه پنج نفر را خانمها و هشت نفر را آقايان تشكيل ميدهند.
همچنين حجت الاسلام والمسلمين محمديان رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها نيز در اين مراسم در سخناني با بيان اينكه دانشگاهها بيش از هر زمان ديگري براي اعتلاي خود به شناخت اميرالمومنين (ع) احتياج دارند، خاطر نشان كرد: با اين حال متاسفانه در بسياري از رشتهها كه زمينه آشنايي با اين شخصيت بزرگوار وجود دارد، گامهاي شايستهاي برداشته نشده است.
محمديان در ادامه با بيان سخناني پيرامون شخصيت اميرالمومنين (ع) تاكيد كرد: جهان تشنه معارف علويست.
در ادامه اين مراسم حجتالاسلام والمسلمين دينپرور رييس بنياد نهج البلاغه نيز در سخناني با تاكيد بر اينكه نهجالبلاغه تنها بخش كوچكي از كلمات علي (ع) است، گفت: اين كتاب در ميانعوام و خواص داراي جايگاهي ارزشمند بوده تا جايي كه نهجالبلاغه از گذشته تاكنون دريس ميشده است.
رييس بنياد نهجالبلاغه در خاتمه اضافه كرد: نخستين دانشجويي كه نهجالبلاغه را درس گرفته، دختر سيد مرتضي رضي بوده كه نهجالبلاغه را نزد عموي خويش «سيدرضي» فرا ميگرفته كه اين امر نشان از آن دارد كه خانمها در توجه و فراگيري مفاهيم نهجالبلاغه پيشگام بودهاند كه حضور چشمگير خانمها در جشنوارههاي ادوراي نهجالبلاغه دليلي بر اين مدعاست.
گفتني است، چهارمين جشنواره دو سالانه «نهج البلاغه» دانشگاهيان سراسر كشور از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و با همكاري وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و فرهنگ و ارشاد اسلامي و ارگانهايي همچون جهاد دانشگاهي، دانشگاههاي آزاد اسلامي، پيام نور و جامع علمي كاربردي و نيز سازمانهاي صدا و سيما، بسيج دانشجويي و فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار شد.
١١:٥٣ ٠٤/٠٣/١٣٨٦