٠٧:٢٥ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي دانشگاه شريف: تعريف محورپژوهشي براي استادان راهنما باعث ارتقاي علمي پايان‌نامه‌ها مي‌شود

معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به برگزاري هفته‌هاي پژوهشي در دانشگاه، گفت: طرحي در دانشگاه شريف در حال پياده ‌سازيست كه براساس آن شرايطي ايجاد مي‌شود كه هراستاد، حوزه خاصي را دنبال كرده و عناوين پايان‌نامه‌ها را هم براساس همان محور پژوهشي انتخاب كند .
دكتر روستا آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه برخي از پايان نامه‌ها و تحقيقات دانشجويي انجام شده در دانشگاه‌ها هدفدار نبوده و بعضا ضعيف است، اظهار كرد: گزارش عناوين پايان‌نامه‌ها، هر سال به دانشگاه اعلام مي‌شود تا مشخص شود كه آيا در راستاي اهداف پژوهشي اعلام شده هست يا نه.
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي شريف عنوان كرد: تعريف محور پژوهشي براي هر استاد راهنما و ايجاد نوعي استمرار و همكاري در كار‌هاي پژوهشي باعث توليد نوعي دانش در دانشگاه و ارتقاي علمي پايان‌نامه‌ها مي‌شود.
وي افزود: هراستاد موظف است در يك برنامه سه ساله گزارشي از عملكرد خود ارائه دهد كه انطباق پايان‌نامه‌ها با اهداف پژوهشي مدنظر از طريق اين گزارش مشخص مي‌شود.
به گفته وي، اگر پايان‌نامه‌ها با اهداف مشخص شده انطباق كمي داشته باشند، حمايت مالي صورت گرفته از اساتيد راهنما محدود مي‌شود.
دكتر روستا آزاد عنوان كرد: گاهي ممكن است موضوع يك پايان نامه مشابه پايان‌نامه ديگري باشد كه اين مساله در صورتي توجيه پذير است كه در راستاي پيشروي به سمت يك هدف مشخص باشد، چرا كه گاهي استمرار در پيشرويي به سمت يك هدف علمي باعث دستيابي به آن‌ مي‌شود.
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي شريف با بيان اينكه ساز و كار اجرايي براي كنترل جزء به جزء همه پايان‌نامه‌هاي دانشجويي وجود ندارد، گفت: اين كنترل به صورت رندم (تصادفي) انجام مي‌شود و دانشگاه اصل را بر تعهد اخلاقي خود اساتيد گذاشته است تا بر عملكرد دانشجويان نظارت داشته باشند.
وي افزود: تا كنون يك مورد تخلف دانشجويي در مورد نوشتن پايان‌نامه‌اي كپي شده از پايان نامه ديگر گزارش داده شده كه دانشجوي متخلف از دانشگاه اخراج شد و موفق به كسب مدرك نشد.
نظارت اساتيد راهنما از حوزه آموزشي به حوزه پژوهشي منتقل مي‌شود
دكتر روستا آزاد در ادامه با بيان اينكه نظارت و كنترل اساتيد راهنما از حوزه آموزشي اين دانشگاه به حوزه پژوهشي منتقل مي‌شود، اظهار كرد: اين انتقال بدان معني است كه پژوهش دانشجويان پس از اتمام دروس در دوره‌هاي تحصيلات تكميلي، تحت مديريت معاونت پژوهشي صورت گيرد.
وي افزود: در حال حاضر يك پورتال پژوهشي در دانشگاه صنعتي شريف ايجاد شده و نحوه و روند انجام پايان‌نامه‌هاي دانشجويي از طريق اين پورتال قابل جست‌وجو است.
به گفته وي، كنترل اينكه پايان‌نامه‌اي از يك پايان‌نامه دانشجويي خارجي كپي‌برداري نشود امر ساده‌اي نيست ولي در ارتباط با پايان‌نامه‌هاي داخل با نمايه‌سازي و ثبت مشخصات پايان‌نامه‌ها در سايت‌هاي پژوهشي اين كنترل امكان‌پذير شده است و در حال حاضر 10 صفحه اول تمام پايان‌نامه‌ها و مراجع آن‌ها به صورت نرم افزاري در كتابخانه دانشگاه موجود است.
دكتر روستا آزاد در ادامه انتقال پژوهش تحصيلات تكميلي ازمعاونت آموزشي به معاونت پژوهشي را باعث ارتقاي كيفي پايان‌نامه‌هاي دانشجويي دانست و خاطرنشان كرد: معاونت پژوهشي بخشي است كه قرارداد‌هاي دانشگاه درارتباط با صنعت را پيگيري مي‌كند و لذا اين معاونت مي‌تواند پايان‌نامه‌هاي مرتبط با صنعت را كاربردي كند.
وي همچنين در ارتباط با سياستهاي تشويقي دانشگاه صنعتي شريف در ارتباط با پايان نامه‌هاي موفق، گفت: از طريق ارتباط با صنعت، از پايان‌نامه‌هايي كه در ارتباط با مسائل واقعي باشند از طريق منابع مالي قرارداد‌هاي موجود حمايت مي‌شود.
وي افزود: امكان مسافرتهاي علمي‌ و شركت در كنفرانس‌هاي بين‌المللي داخلي و خارجي براي دانشجويان موفق ايجاد مي‌شود و مشكل نظام وظيفه اين دانشجويان براي سفر به خارج از كشور نيز از طريق مذاكرات دانشگاه با نيروي انتظامي‌ در حال رفع شدن است.
دكتر روستا آزاد در خاتمه با اشاره به برگزاري جشنواره پژوهشي دانشجويي در دانشگاه صنعتي شريف، اظهار كرد: اميد است با برگزاري اين جشنواره در سال جاري دستاورد‌هاي پايان‌نامه‌هاي دانشجويي در قالب مقاله ارائه شود.

١٤:٥٣ ٠٤/٠٣/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد