كارشناس تالاسمي وزارت بهداشت خبر داد:
توزيع200 ميليون قرصL1 توليد داخل در مراكزدانشگاهي
توليد دسفرال خوراكي «ايكس جيد» از برنامههاي آينده وزارت بهداشت
كارشناس تالاسمي مركز مديريت پيوند و بيماريهاي خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اينكه ميزان داروي مورد نياز بيماران تالاسمي (دسفرال) در كشور 11 ميليون ويال است، مقدار داروي موجود در كشور را سال گذشته 7 هزار و500 ميليون ويال خواند و گفت: امسال توانستيم ورود دارو به كشور را به 9 ميليون ويال افزايش دهيم.
دكتر مرضيه حنطوش در گفت و گو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يكي از برنامههاي اساسي وزارتخانه را رفع مشكل كمبود داروي دسفرال عنوان و اظهار كرد: سال گذشته 200 ميليون قرص ال وان (L1) توليد داخل را در اختيار مراكز دانشگاهها قرار داديم و خوشبختانه گزارشي از بروز عوارض در مورد آن به دست نياورديم.
وي با بيان اينكه L1 براي دفع آهن اضافي قلب مورد استفاده قرار ميگيرد، مصرف اين دارو را در مواردي كه بيمار به علت حساسيت يا دلايل ديگر قادر به تزريق دسفرال نباشد، جايگزين مناسب براي آن دانست و گفت: توزيع اين دارو را امسال بين بيماران ادامه ميدهيم.
اين عضو مركز مديريت پيوند و بيماريهاي خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي همچنين با اشاره به اينكه برخي اوقات اسكالپوين - وسيلهاي براي تزريق دسفرال به بيماران - به علت نامرغوب بودن موجب هدر رفتن و يا ايجاد درد در بيمار ميشوند به استفاده برخي از دانشگاههاي علوم پزشكي از اسكالپوين نوع تالاسمي در سال گذشته اشاره و اذعان كرد: منتظر گزارش دانشگاهها در خصوص ميزان رضايتمندي از اين نوع اسكالپوين هستيم تا در صورت امكان اسكالپوين تالاسمي را جايگزين نوع قبلي آن كنيم.
وي ورود دارو به بازارهاي آزاد را به عنوان يكي از عوامل كمبود آن اشاره كرد و گفت: وزارت بهداشت سال گذشته اقدامات موثري براي جلوگيري از رويداد اين امر انجام داد كه اميدواريم امسال نيز با اقدامات موثر بتوانيم از ورود دارو به بازارهاي آزاد جلوگيري كنيم.
حنطوش در خصوص توليد دسفرال خوراكي به نام «ايكس جيد» در كشور گفت: توليد اين دارو در برنامه معاونت غذا و داروي وزارتخانه است، اما هنوز مراحل توليد را طي نكرده تا به توليد انبوه برسد و وارد بازار شود.
٠٩:٥٤ ٠٦/٠٣/١٣٨٦